Γερμανία

ΜΑΤΣΑΡΑ το Λειψία-Μπάγερν, γκολ ελπίδας στο 93’ για το Αμβούργο

Απίστευτα πράγματα στη Λειψία! Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ 4-2 κόντρα στην Μπάγερν, αλλά οι Βαυαροί επικράτησαν 5-4 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Έπεσε η Ίνγκολσταντ, το Αμβούργο να ελπίζει.

Μια Bundesliga να την πιεις στο ποτήρι!

Και τι δεν έγινε στην 33η και προτελευταία αγωνιστική που όλα τα ματς διεξήχθησαν την ίδια ώρα, καθώς εκτός από πάρα πολλά γκολ, όλα έχουν μείνει ανοιχτά για τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου, αλλά και για την υπόθεση παραμονή, που το Αμβούργο έσωσε τα προσχήματα με γκολ στο 93' κόντρα στη Σάλκε.

Ματσάρα στη Λειψία και στο τέλος νικούν οι Βαυαροί

Τι κι αν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια εδώ και μερικές εβδομάδες. Η Μπάγερν Μονάχου απέδειξε ότι δεν έχει σκοπό να χαριστεί σε κανέναν και αυτό φρόντισε να το καταλάβει η Λειψία, της οποίας επικράτησε με 5-4. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους εξασφάλισαν τη 2η θέση, λόγω της γκέλας της Ντόρτμουντ.

Πιο συγκεκριμένα, η Λειψία άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ για να ισοφαρίσουν πολύ γρήγορα οι παίκτες του Αντσελότι με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 17’ με πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο η Λειψία πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με γκολ του Βέρνερ στο 27’ ενώ με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Πάουλσεν έκανε το 3-1.

Ο Αλκάνταρα στο 60’ μείωσε σε 3-2 για να έρθει πάλι ο Βέρνερ πέντε λεπτά αργότερα να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους με 4-2. Πολλοί πίστεψαν τότε ότι η Μπάγερν δεν θα είχε κάποιο σπουδαίο λόγο να κυνηγήσει το οτιδήποτε σε ένα ματς που είχε στραβώσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Λεβαντόφσκι στο 84’, ο Αλάμπα στο 91’ και ο Ρόμπεν με γκολ… Ρόμπεν στο 95’ ολοκλήρωσαν μια επική ανατροπή για την ομάδα του Μονάχου, που απέδειξε με κάθε σαφήνεια ότι απέχει πάρα πολύ από τους ανταγωνιστές της.

Λειψία-Μπάγερν Μονάχου 4-5


Φιλί ζωής στο 93' για το Αμβούργο, υποβιβασμός για την Ίνγκολσταντ

Από την κόλαση, στην... ελπίδα το Αμβούργο. Η ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Bundesliga φλέρταρε πολύ έντονα με την οριστικοποίηση της θέσης που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής (για ακόμα μια χρονιά), αλλά τελικά το γκολ του Λασογκά στο 93' της δίνει ακόμα πιθανότητες να αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία και παράλληλα υποβίβασε την Ίνγκολσταντ.

Η Σάλκε προηγήθηκε με πανέμορφο γκολ του Μπουργκστάλερ στο 25', έχασε ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι, ανάμεσά τους και ένα δοκάρι με τον Χούντελααρ και στο τέλος μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Αφού η Σάλκε δεν «σκότωσε» το παιχνίδι, το Αμβούργο το εκμεταλλεύτηκε στο 93', με τον Λασογκά που είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα να κάνει το 1-1. Μάλιστα, η Σάλκε βρήκε το γκολ στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, αλλά δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο επόπτης θεώρησε ότι η μπάλα από το κόρνερ των γηπεδούχων, είχε περάσει τη γραμμή, δίνοντας άουτ.

Σάλκε-Αμβούργο 1-1


Από την άλλη πλευρά, η Ίνγκολσταντ μπορεί να τσίμπησε βαθμό στην έδρα της Φράιμπουργκ με το 1-1, αλλά υποβιβάστηκε, αφού το Αμβούργο με τον βαθμό που πήρε, κράτησε τη διαφορά στους τέσσερις.

Φράιμπουργκ-Ίνγκολσταντ 1-1


Στα υπόλοιπα ματς που αφορούσαν τη μάχη της παραμονής, η Λεβερκούζεν βρέθηκε να χάνει 2-0 στην έδρα της από την Κολωνία, αλλά με αντεπίθεση στο β’ μέρος κατάφερε να πάρει τον βαθμό (2-2) που της εξασφάλισε την παραμονή, ενώ εντυπωσιακή ολική ανατροπή πέτυχε η Μάιντς κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κολωνία 2-2


Οι γηπεδούχοι έμειναν στο 49’ πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο ακολούθησε ψυχωμένη εμφάνιση και τελικά μεγάλη νίκη με 4-2, παίρνοντας διαφορά δύο βαθμών από τη θέση του μπαράζ.

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-2


Χρυσό βαθμό πήρε και η Άουγκσμπουγκ του Κώστα Σταφυλίδη κόντρα στην Ντόρτμουντ, μένοντας στο 1-1. Πλέον, την τελευταία αγωνιστική, το Αμβούργο προκειμένου να αποφύγει το μπαράζ θέλει νίκη στην έδρα του επί της Βόλφσμπουργκ (που έμεινε στο 1-1 με την Γκλάντμπαχ), ώστε να στείλει τους «λύκους» στη διαδικασία για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-1


Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-1


Τέλος, η θέση που οδηγεί απευθείας στο Champions League της ερχόμενης περιόδου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Η Χόφενχαϊμ που διέλυσε εκτός έδρας τη Βέρντερ Βρέμης με 5-3 (προηγήθηκε με 5-0) ισοβαθμεί πλέον με την Ντόρτμουντ στην 3η θέση στους 61 βαθμούς, ενώ για το Europa League, η Κολωνία θέλει νίκη επί της Μάιντς την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα να μην κερδίσει ή η Χέρτα (εντός με τη Λεβερκούζεν) ή Φράιμπουργκ (εκτός με την Μπάγερν Μονάχου).

Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ 3-5


Ντάρμσταντ-Χέρτα Βερολίνου 0-2


Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/5 (16:30)

Λεβερκούζεν-Κολωνία 2-2
(60’ Κίσλινγκ, 71’ Πογιάνπαλο - 14’ Γιόγιτς, 49’ Κλέντερ)

Σάλκε-Αμβούργο 1-1
(25’ Μπουργκστάλερ – 93’ Λασογκά)

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-2
(60’ Κόρντομπα, 62’ Μπελ, 76’ Μούτο, 90’ πέν. Ντε Μπλάσις – 42’ Χργκότα, 50’ Σεφέροβιτς)

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-1
(58’ Γκόμεζ – 24’ Βέστεργκααρντ)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-1
(28’ Φινμπόγκασον-32’ Ομπαμεγιάνγκ)

Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ 3-5
(59’ Ζεμπρέ Σελασιέ, 86’ Μπαργκφρέντε, 90’ Μπάουερ – 7’ Σάλαι, 11’, 49’ Κράμαριτς, 40’ Ζούμπερ, 51’ Μπίτσακτσιτς)

Ντάρμσταντ-Χέρτα Βερολίνου 0-2
(14’ Καλού, 28’ Τορουναρίγκα)

Φράιμπουργκ-Ίνγκολσταντ 1-1
(31’ Φιλίπ – 43’ Λεσκάνο)

Λειψία-Μπάγερν Μονάχου 4-5
(2’ Σάμπιτζερ, 29’, 65’ πέν. Βέρνερ, 47’ Πόουλσεν – 17’, 84’ πέν. Λεβαντόφσκι, 60’ Αλκάνταρα, 91’ Αλάμπα, 95’ Ρόμπεν)

Η επόμενη (34η) αγωνιστική

Σάββατο 20/5 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ-Ντάρμσταντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία
Ίνγκολσταντ-Σάλκε
Κολωνία-Μάιντς
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x