Αγγλία

Ματσάρες παντού!

Τα ντέρμπι κυριαρχούν το Σαββατοκύριακο στην Αγγλία καθώς Λίβερπουλ και Άρσεναλ υποδέχονται Σίτι και Έβερτον αντίστοιχα για το πρωτάθλημα, ενώ Τσέλσι και Τότεναμ αναμετρώνται στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Δυνατές αναμετρήσεις έχει το... μενού στην Αγγλία το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ θα κριθεί και ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Από πλευράς Premier League ξεχωρίζουν οι Κυριακάτικες αναμετρήσεις Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ-Έβερτον για την 27η αγωνιστική, ενώ την ίδια ημέρα στο υπάρχει και ο τελικός του Λιγκ Καπ με τις Τσέλσι και Τότεναμ να διασταυρώνουν τα... ξίφη τους στο Γούεμπλεϊ.

Τους πρωταθλητές Αγγλίας υποδέχονται οι «κόκκινοι» σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ανάγκη τη νίκη με τη Σίτι να θέλει να παραμείνει στο κηνύγι του τίτλου, ενώ οι γηπεδούχοι στοχεύουν να πλησιάσουν και άλλο στην τετράδα. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της Λίβερπουλ καθώς οι «πολίτες» έχουν να πανηγυρίσουν νίκη στο «Άνφιλντ» από το μακρινό 2003. Οι δύο ομάδες προέρχονται από άσχημα ευρωπαϊκά αποτελέσματα, καθώς μεσοβδόμαδα η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Μπαρτσελόνα για το Champions League ενώ ο σύλλογος του Μέρσεϊσαιντ αποκλείστικε στα πέναλτι από την Μπεσίκτας για το Europa League.

Αγωνιστικά η Σίτι είναι πλήρης, με τον Γουιλφρίντ Μπονί να έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα από τότε που αποκτήθηκε. Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Λούκας Λέιβα, Τζον Φλάναγκαν και Στίβεν Τζέραρντ, με τον τελευταίο να κάνει αγώνα δρόμου για να συμπεριληφθεί τουλάχιστον στην αποστολή.

Την ήττα από την Μονακό θέλει να αφήσει πίσω της η Άρσεναλ που υποδέχεται την Έβερτον στο Έμιρεϊτς. Οι Λονδρέζοι αναζητούν μόνο τη νίκη για να παραμείνουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας όμως, θα πρέπει να το κάνουν χωρίς τους Ράμσεϊ, Αρτέτα, Γουίλσις και Ντεμπισί. Από την άλλη, τα «ζαχαρωτά» προέρχονται από την νίκη-πρόκριση επί της Γιουνγκ Μπόις στο Europa League, όμως στην Αγγλία δεν τα πάνε καλά καθώς έχουν μόλις μία νίκη μέσα στο 2015, το εκτός έδρας 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας τον περασμένο μήνα.

Τσέλσι και Τότεναμ διασταυρώνονται ξανά σε τελικό Λιγκ Καπ για πρώτη φορά μετά το 2008, όταν τα «σπιρούνια» είχαν επικρατήσει 2-1, με τους «μπλε» να αναζητούν εκδίκηση. Ρεβάνς θέλει και ο Ζοσέ Μουρίνιο για το 5-3 της Πρωτοχρονιάς (δεύτερη φορά στην καριέρα του που δέχεται πέντε γκολ) και παράλληλα να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο από τότε που επέστρεψε στην Αγγλία. Ο Πορτογάλος θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τον Νεμάνια Μάτιτς που είναι τιμωρημένος ενώ αναμένεται να ξεκινήσει τον Ντιντιέ Ντρογμπά, ο οποίος μετράει οκτώ γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις στο νέο Γουέμπλεϊ. Παράλληλα, η Τσέλσι έχει κερδίσει τις οκτώ φορές από τις 12 φορέςπου έχει επισκεπτεί τη συγκεκριμένη έδρα.

Από την πλευρά της η Τότεναμ, που προέρχεται από τον αποκλεισμό από τη Φιορεντίνα στο Europa League, είναι πλήρης ενώ έχει και την καλύτερη άμυνα στο Λιγκ Καπ, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ.

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική:

Σάββατο, 28/2

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Μπέρνλι-Σουόνσι (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ (17:00)
Νιούκαστλ-Άστον Βίλα (17:00)
Στόουκ-Χαλ (17:00)
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον (17:00)

Κυριακή, 1/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:00)
Άρσεναλ-Έβερτον (16:05)

Τελικός Λιγκ Καπ:
Τσέλσι-Τότεναμ (18:00)


*Ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4, λόγω του τελικού Λιγκ Καπ.

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:

Τρίτη 3 Μαρτίου (21:45)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρόμιτς
Χαλ-Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας

Τετάρτη 4 Μαρτίου (21:45)

ΚΠΡ-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στόουκ-Έβερτον
Τότεναμ-Σουόνσι
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (22:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x