Stoiximan Super League

Μάτωσε και στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ!

Φοβερό θρίλερ στη Νέα Σμύρνη με τον ΠΑΟΚ να σώζει ό,τι σωζόταν την ύστατη ώρα! Ο Πανιώνιος των πολλών προβλημάτων έφερε τούμπα τον δικέφαλο, αλλά στο 93’ ο Λέο Μάτος χάρισε, τουλάχιστον, το βαθμό, 2-2

Να κλάψει ή να γελάσει ο ΠΑΟΚ;

Ο δικέφαλος του βορρά έχυσε την καρδάρα με το γάλα στη Νέα Σμύρνη, όταν έπεσε θύμα ανατροπής από τον «μάγκα» Πανιώνιο, ωστόσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λέο Μάτος (που χτυπά πάντα στο τέλος) έσωσε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, διαμορφώνοντας το 2-2, με το διπλό να παραμένει ακόμη... άγνωστη λέξη.

Στο 41’ ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι (σωστά δόθηκε), επιβεβαιώνοντας τη μέχρι τότε καθολική υπεροχή των Θεσσαλινικέων στην Πλατεία. Στην πρώτη τους φάση στο ματς, στο 48’, οι κυανέρυθροι ισοφάρισαν με ωραίο τέρμα του Σπιριντόνοβιτς, ενώ στο 86’ ο Γεσίλ (που είχε μπει στο ματς δέκα λεπτά νωρίτερα) τιμώρησε τη σωρεία χαμένων ευκαιριών των φιλοξενούμενων, φέρνοντας… τούμπα την κατάσταση και δίνοντας προβάδισμα στον «Ιστορικό». Για καλή τύχη του ΠΑΟΚ, όμως, ο Λέο Μάτος πήδηξε στον… Θεό στο 90+3’ και χάρισε έναν πόντο στην ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία κινδυνεύει να πέσει τρίτη αν νικήσουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Η παρουσία του Πέλκα, από όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, εξέθεσε τον Ρουμάνο κόουτς του ΠΑΟΚ που επέμενε στον –κακό και σήμερα- Μακ, ενώ και η είσοδος του Πρίγιοβιτς άνοιξε χώρο στους συμπαίκτες του για να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερους κινδύνους. Έβγαλαν καρδιά οι παίκτες του Πανιωνίου παρά το ότι για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αμύνονταν και το παιχνίδι παιζόταν στο δικό τους μισό. Κι όλα αυτά τη στιγμή που «κατέβηκαν» χωρίς Οικονόμου, Μασούντ, Σιώπη, έχασαν στο 18' τον Ταπόκο, ενώ ο «βασικός» Γεσίλ έπαιξε για μόλις 15'.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από την αναμέτρηση, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πιάσει τον Πανιώνιο από τα… κέρατα και αφού πέρασαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, άρχισε να δείχνει την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους στα καρέ τους και έκανε… μπαμ πως ήταν θέμα χρόνου να γίνουν και οι πρώτες ευκαιρίες μπροστά από την εστία των γηπεδούχων. Μέσα σε δύο λεπτά, λοιπόν, ο «δικέφαλος του βορρά» άγγιξε δις το γκολ, αλλά τη μία το δοκάρι και ο Κότνικ είπαν «όχι» στον Κουλούρη, ενώ στο… καπάκι ο Έλληνας φορ –με την κυανέρυθρη άμυνα απούσα- σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με το στήθος! Η εικόνα του Πανιωνίου ήταν αποκαρδιωτική, δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα κι έβλεπε τον ΠΑΟΚ να επιτίθεται κατά κύματα…

Ο Τζάλμα Κάμπος πήρε τη σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες, δοκιμάζοντας το πόδι του από απόσταση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει εστία, την ώρα που οι Νεοσμυρνιώτες, πραγματικά, δεν υπήρχαν στο γήπεδο! Η κατοχή υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν πάνω από 70%, έχοντας κατασκηνώσει γύρω-γύρω από την περιοχή του Πανιωνίου, αλλά «πλήρωναν» το γεγονός πως ο Μακ ήταν «εκτός κλίματος», ενώ και ο Ελ Καντουρί δεν μπορούσε να δώσει το… κάτι παραπάνω. Από το 26’ ως το 36’ οι παίκτες του Γρηγορίου κατάφεραν να βγάλουν «ζωντάνια» και να ισορροπήσουν εν μέρει την κατάσταση, ανακόβοντας την έντονη επιθετικότητα που είχε δείξει μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ. Τα λεπτά περνούσαν, οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν να έχουν μπλοκάρει, αλλά τους ξεμπλόκαρε ο… Γκιοατά! Στην προσπάθειά του να γυρίσει πίσω τη μπάλα, ο στόπερ του Πανιωνίου έβγαλε… ασίστ στον Κουλούρη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ανετράπη από τον Κότνικ και αναλαμβάνοντας την εκτέλεση πέναλτι, έκανε το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους με τον ΠΑΟΚ να πείθει πως μπορεί να φύγει με διπλό από τη Νέα Σμύρνη και τους κυανέρυθρους να είναι –επιεικώς- τραγικοί!

Με το καλημέρα της επανάληψης τα πάντα άλλαξαν! Στην πρώτη του φάση στο ματς(!), ο Πανιώνιος κατάφερε να σοκάρει τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης άνοιξε ωραία δεξιά για τον Σπιριντόνοβιτς, αυτός «ζύγισε» το πόδι του, σούταρε από διαγώνια θέση και νίκησε τον Ρέι για το 1-1, προκαλώντας ενθουσιασμό στους φίλους των κυανέρυθρων στο γήπεδο. Το ματς απέκτησε ακόμα πιο γρήγορο τέμπο, ο Πανιώνιος είχε αναθαρρήσει και είχε αρχίσει να το πιστεύει, ενώ ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να… πνίγεται στο άγχος, με αποτέλεσμα ως το 60’ να «εξαφανίζεται» από το γήπεδο και να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση… Ο Λουτσέσκου διέγνωσε τα προβλήματα στην επίθεση και έριξε στο ματς Πέλκα-Πρίγιοβιτς (αντί του αρνητικού Μακ και του Τσίμιροτ), αλλάζοντας το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2, προκειμένου να βρει λύσεις.

Από το 65’ κι έπειτα οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν… για τα καλά τον Πανιώνιο στα καρέ του και άρχισαν να «πυροβολούν» για ένα χρυσό γκολ. Τη μία, όμως, ο Κότνικ είχε εντυπωσιακά «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Πέλκα, την άλλη ο ίδιος παίκτης σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 84’ χάθηκε η πλέον μοναδική ευκαιρία όταν ο Πρίγιοβιτς αστόχησε σε τετ-α-τετ (από κάθετη του Πέλκα). Ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ (απόρροια και της εισόδου των δύο προαναφερθέντων στο χορτάρι που έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα τους) δεν απέδιδε καρπούς και κάπου εκεί πήγε να επιβεβαιωθεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου! Στο 86’, λοιπόν, οι παίκτες του Πανιωνίου έφυγαν στην κόντρα –με τον δικέφαλο του βορρά να είναι σχεδόν όλος μπροστά- ο Κόρμπος έβγαλε ωραία κάθετα για τον Γεσίλ κι αυτός προκάλεσε παροξυσμό στην Πλατεία, εκτελώντας τον Ρέι για την ολική ανατροπή (2-1). Πάνω, όμως, που ο «Ιστορικός» ήταν αγκαλιά με μία πραγματικά μάγκικη νίκη, «μίλησε» ο Λέο Μάτος… Ο Βραζιλιάνος αποδείχθηκε ακόμα μια φορά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, καθώς στο 93’, μετά από εκτέλεση φάουλ, έπιασε εντυπωσιακή κεφαλιά και έσωσε ό,τι σωζόταν στην εκπνοή, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας για το τελικό 2-2.

Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζησαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (69’ Κάργας), Μασούρας, Ταπόκο (18’ λ.τ. Πινιώτης), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (77’ Γεσίλ)

Στον πάγκο: Μπαντής, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος

ΠΑΟΚ: Ρέι, Βιεϊρίνια, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ (62’ Πέλκας), Κάνιας, Ελ Καντουρί, Μακ (67’ Πρίγιοβιτς), Κάμπος (84’ Λημνιός), Κουλούρης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Σάκχοφ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x