Γενικά

Μαχλάς στον ΣΠΟΡ FM: «Μικρό το Πανθεσσαλικό για τον τελικό»

Κρίμα χαρακτήρισε ο Νίκος Μαχλάς τη διεξαγωγή ενός τελικού με ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ σε ένα γήπεδο σαν τον Πανθεσσαλικό, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Την άποψη ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν πληροί τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου με ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Νίκος Μαχλάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος επιθετικός και πρώην παράγοντες του ΟΦΗ υποστήριξε ότι ένα σημαντικό γεγονός θα μπορούσε να γίνει στο ΟΑΚΑ, και για λόγους ασφαλείας, και να το χαρούν οι οπαδοί των δύο «Δικεφάλων».

Παράλληλα, ο πρώην διεθνής άσος σχολίασε το γεγονός ότι σαν σήμερα πέτυχε το 34ο γκολ στην Φίτεσε, με το οποίο κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» το 1998 και στη συνέχεια χαρακτήρισε υπέροχη την παρουσία του στον Άγιαξ με παίκτες, όπως ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Σνάιντερ που έκαναν τότε τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς στην εκπομπή «Στα εξηγώ ωραία» με τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον Μάνο Σπανόπουλο

Για την Φίτεσε, στην οποία κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη: «Έχει αλλάξει η διοίκηση της ομάδας, έχουν βάλει πάρα πολλά χρήματα και έχουν πλέον διαφορετική νοοτροπία. Είναι δύσκολη η επιστροφή και δεν είναι τόσο εύκολο όσο το πιστεύουμε. Τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο, έφτιαξε ένα καινούργιο γήπεδο και ελπίζω να πάρουμε και άλλον έναν τίτλο».

Για τη συνεργασία με την Τσέλσι: «Το γνωρίζω ότι παίρνουν πολλούς παίκτες».

Για την προσπάθειά του στον ΟΦΗ: «Προσπάθησα, αλλά δεν μπορεί ένα άτομο που βλέπει διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να μπεις στην κοινωνία και να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που δεν γνωρίζεις καλά και εγώ ήμουν μειονότητα μπροστά σε όλους. Και άλλα παιδιά προσπάθησαν, όπως ο Ντέμης ή ο Ζαγοράκης, αλλά δεν είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο σε μία κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί έτσι».

Για τον λόγο που έχει αποστασιοποιηθεί από τα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα: «Παρακολουθώ πάρα πολύ τα πράγματα, αλλά δεν θέλω να βγαίνω. Με κούρασε το διάστημα που ασχολήθηκα ως πρόεδρος, αφού υπήρξαν αρκετά εξωαγωνιστικά προβλήματα και δεν μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που συμβαίνουν εκτός ποδοσφαίρου. Είναι λίγο δύσκολο να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Δεν είναι στο DNA μου να κάνω όλα αυτά τα πράγματα. Γενικά στην Ελλάδα, από την Α’ Εθνική ως τη Γ’ Εθνική και αντίστροφα, δεν λειτουργούν τα πράγματα αξιοκρατικά. Ίσως να φταίμε και εμείς που αγαπάμε περισσότερο τις ομάδες μας. Πρέπει να έχουμε περισσότερη υπομονή και χρειάζονται χρήματα. Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα άτομο, όπως συμβαίνει σε κάποιες ομάδες που είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μαζεύονται δέκα άτομα, αλλά δεν είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και έβαλαν χρήματα σε έναν κουβά. Δεν είναι Αγγλία που ξέρεις πως θα μπουν ξανά άτομα ή θα υπάρχουν τα χρήματα από την Λίγκα. Ίσως να κουραστούν ή για διάφορους λόγους να αποχωρήσουν. Για αυτό βλέπουμε να μην στηρίζετε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αν ρωτήσετε τον κ. Κωστούλα, καλώς ασχολείστε με το ποδόσφαιρο; Θα σας πει όχι. Τελικά δεν είναι εύκολο όλο αυτό το εγχείρημα όταν υπάρχει τέτοια δομή στο ποδόσφαιρο, αφού θέλουν τα χρήματά τους να πιάσουν τόπο».

Για τον τελικό στο Πανθεσσαλικό: «Είναι μικρό το γήπεδο για τον συγκεκριμένο τελικό. Είναι πολύ καλές ομάδες και οι δύο για να το χαρεί ο κόσμος. Το καλύτερο γήπεδο που έχουμε αυτή τη στιγμή για αυτές τις διοργανώσεις είναι το ΟΑΚΑ, και για λόγους ασφαλείας, αλλά και το Καραϊσκάκη που δεν θα ήθελαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού ή των άλλων ομάδων να γίνει ο τελικός εκεί».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει από το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας: «Μου άρεσε ότι φέτος μπήκαν και άλλες στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, όπως ο Πανιώνιος που είχε πολύ καλή πορεία, είδαμε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο στο β’ μισό της σεζόν και ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά… ΠΑΟΚ! Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να σκεφτόμαστε περισσότερο ποδοσφαιρικά και να μιλάμε ελάχιστα για τη διαιτησία και αυτό με έχει κουράσει πάρα πολύ».

Για τον Άγιαξ: «Μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται, κοιτάζει λίγο και την άμυνα. Εμείς ήμασταν τυχεροί και είχαμε ποιότητα όλοι οι ποδοσφαιριστές που έγιναν παγκόσμια αστέρια. Από πού να ξεκινήσω από τα στόπερ, από τον Ζλάνταν, από τον Σνάιντερ… ήταν μία φοβερή φουρνιά εκείνη του Άγιαξ, την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε εκείνος, αλλά οι άλλες ομάδες που συνέχισαν τις καριέρες τους. Είναι μία μοναδική ομάδα στον κόσμο που λειτουργεί με τη δική της φιλοσοφία. Δεν πρόλαβα τον Κλάιφερτ, αλλά τον είδα στην Ισπανία και είχαμε καλή σχέση και τον ξέρω πολύ καλά. Τώρα βλέπω τους γιους του και δεν το πιστεύω. Είναι απίστευτος και είναι πολύ καλός. Έλειψαν τα μεγάλα αστέρια στην Ολλανδία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της εθνικής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x