Stoiximan Super League

Με δέκα θα «κράταγε»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς πρωταθλήματος, δεν έχασε το πρωτάθλημα και θα πρέπει να αφοσιωθεί πλέον στο πολύ μεγάλο παιχνίδι με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός επίλεξε να πάει το ματς με την ΑΕΚ σε μια διαδικασία ανάλογη με αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ. “Να βάλουμε ένα γκολ νωρίς και μετά να το κρατήσουμε γιατί έχουμε και ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη”.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπόρεσαν όμως να βρουν το γρήγορο γκολ και το παιχνίδι “κυλούσε” στο 0-0 και υπήρχαν στιγμές που πράγματι “έτριβες” τα μάτια σου βλέποντας κάποια πράγματα. Πάντα σε ότι αφορά το θέαμα.

Γιατί όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ν' απειλήσει την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, όταν δεν είχε αριθμητικό μειονέκτημα; Σε ότι αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού έγινε κάτι που δεν είχαμε δει στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ντουμάζ και Μαζουάκου έβαλαν σε αρκετές περιπτώσεις τον Γκάλο στη μέση αλλά στην περιοχή της ΑΕΚ δεν υπήρχε Ιντέγε.

Ο Νιγηριανός ήταν πάλι πολύ κακός και έκανε τον Άρθο να φαίνεται απροσπέλαστος. Ποιον, τον Άρθο, που πριν από ένα μήνα οι ίδιοι οι φίλοι της ΑΕΚ παρακαλούσαν να βρεθεί ομάδα να τον αποκτήσει. Όταν λοιπόν καταφέρνεις να βγάλεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω απ' την πλευρά και ο σέντερ φορ είναι στη σέντρα τότε κάτι δεν πάει καλά.

Μετά την αποβολή του Μποτία ο Σίλβα έκανε αυτό που θα έπραττε κάθε λογικός προπονητής. Σωστά έβγαλε τον (κακό) Φορτούνη και πέρασε στο ματς τον Ντα Κόστα κι επί της ουσίας και με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα.

Δεν τον έχει “πνίξει” η ΑΕΚ για να πει κάποιος ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Το αντίθετο μάλιστα, η αίσθηση που σου δίνονταν ήταν πως δύσκολα το ματς θα “έφευγε” απ΄ την ισοπαλία. Πολλοί πάντως “κατηγόρησαν” τον Σίλβα για την αλλαγή, θεωρώντας πως ο Πορτογάλος έπρεπε να περάσει στόπερ τον Μιλιβόγεβιτς και να πάει τον Φορτούνη δίπλα στον Κασάμι.

Την απάντηση την “έδωσε” ο ίδιος ο Μιλοβόγεβιτς στην αποβολή του. Όταν ένας αμυντικός μέσος πηγαίνει στη διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή της ομάδας του με το χέρι υψωμένο, τότε “παίζει με τη φωτιά”. Και στην προκειμένη περίπτωση “κάηκε” και ο Ολυμπιακός και ο Σέρβος μέσος.

Όταν οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν μ' εννιά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αν και η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε και...πολύ σε κάποια στημένη φάση να γίνει το 1-1. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς πρωταθλήματος, δεν έχασε το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Άντερλεχτ κι εκεί πρέπει να αφοσιωθεί. Είναι μάλιστα ενθαρρυντικό για τους Πειραιώτες ότι ο Μάρκο Σίλβα είπε στη συνέντευξη Τύπου και για πράγματα που θα συζητήσει με τους παίκτες του για να βελτιωθεί η εικόνα των “ερυθρόλευκων”.

Όπως επίσης ένα θέμα που σίγουρα πρέπει ν' απασχολήσει τον προπονητή των “ερυθρόλευκων” είναι η απόδοση του Ιντέγε. Ενδεχομένως να χρειάζεται μια ευκαιρία ο Πουλίδο γιατί ο Νιγηριανός είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ίσως και ο Σίλβα να πρέπει να του μιλήσει σε μια προσπάθεια να ανεβάσει την ψυχολογία του Νιγηριανού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x