Stoiximan Super League

Με ευρωπαϊκό αέρα στα Γιάννενα η ΑΕΚ

Το 2/2 στο πρωτάθλημα θέλει να κάνει η ΑΕΚ, που μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League δοκιμάζεται στα Γιάννενα από τον δυνατό ΠΑΣ. Οι σκέψεις του Χιμένεθ.

Καλές οι ευρωπαϊκές δάφνες από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ωστόσο για την ΑΕΚ το πρωτάθλημα παραμένει μεγάλος στόχος. Απόψε (21:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) η «Ένωση» θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Τόσο η κόπωση από τον αγώνα της Πέμπτης, όσο και η δυναμικότητα του αντιπάλου (που την πρώτη αγωνιστική επικράτησε 2-1 του Αστέρα στην Τρίπολη) αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας της αποστολής.

Συν τοις άλλοις ο Μανόλο Χιμένεθ έχει να αντιμετωπίσει και αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Αλμέιδα και Χριστοδουλόπουλος, οι τραυματίες Γιακουμάκης και Λαμπρόπουλος, ενώ στην Αθήνα έμεινε ο Λόπες που καταπονήθηκε πολύ στο ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Αμφίβολο είναι, δε, αν θα χρησιμοποιηθεί και ο Τσιγκρίνσκι, που θα υποβληθεί σύντομα σε διορθωτική επέμβαση στο χέρι του.

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός δεν έκανε δοκιμή στη χθεσινή προπόνηση και τα ερωτηματικά είναι πολλά… Από τη διάταξη, που μπορεί να παραμείνει 3-5-2 (όπως άλλωστε παίζει συνήθως και ο ΠΑΣ) ή να μετατραπεί σε 4-4-1-1, μέχρι και τη στελέχωση της ενδεκάδας. Σίγουροι στο βασικό σχήμα πρέπει να θεωρούνται οι Ανέστης, Τσόσιτς, Βράνιες, Γκάλο (θα πάρει ανάσες ο Μπακάκης) και Βινίσιους στην άμυνα, με πιθανή τη συμμετοχή και του Τσιγκρίνσκι. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά για το κέντρο, όπου θα παίξουν δύο από τους Γιόχανσον, Σιμόες, Γαλανόπουλο και Αϊντάρεβιτς, με τους Τρίστασον και Πατίτο να διεκδικούν θέση στα άκρα. Ο Μάνταλος ξεπέρασε την ίωση και λογικά θα παίξει από την αρχή, ενώ στην κορυφή της επίθεσης πιθανότατα θα δούμε τον Λιβάγια.

Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρίσκονται και περίπου 400 φίλοι της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x