Stoiximan Super League

Με ισπανικό μοντέλο στην ΚΕΔ!

Μετά από παρότρυνση της UEFA, η ΕΠΟ αποφάσισε να εφαρμοστεί στην ΚΕΔ για τη νέα σεζόν το ισπανικό μοντέλο, όπως ενημέρωσε σήμερα (22/7) ο Γιώργος Γκιρτζίκης τον Γιώργο Στράτο! Τι ορίζει το νέο μοντέλο

Στα ισπανικά πρότυπα η ΚΕΔ για τη νέα αγωνιστική σεζόν!

Στη σημερινή συνάντηση του Γιώργου Γκιρτζίκη με τον Γιώργο Στράτο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημέρωσε τον ομόλογό του της Σούπερ Λίγκα ότι, μετά από σχετική επιθυμία-παρότρυνση της UEFA, στην ελληνική διαιτησία θα εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο.

Τι σημαίνει αυτό; Την ύπαρξη ενός αρχιδιαιτητή, που θα τον ορίζει η Σούπερ Λίγκα, ενός που θα τον ορίζει η ΕΠΟ και ενός τρίτου, που θα τον ορίζει και πάλι η ομοσπονδία και θα έχει τον ρόλο του επιδιαιτητή των πρώτων δύο.

Τα καθήκοντά του θα είναι να συντονίζει τους άλλους δύο. Κατ' επέκταση, οι αποφάσεις για τους διαιτητές θα λαμβάνονται όχι από έναν, αλλά από δύο ή τρεις, εάν δεν συμφωνήσουν οι δύο πρώτοι αρχιδιαιτητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x