Πορτογαλία

Με ψυχή χιλίων «λιονταριών»

Χάρη σε μια μεγάλη «ανατροπή» στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε με 3-1 στα πέναλτι την Μπράγκα και κατέκτησε το φετινό Κύπελλο Πορτογαλίας.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε με 3-1 στα πέναλτι (κ.α., παρατ. 2-2) στο Εθνικό Στάδιο της Λισαβόνας την Μπράγκα στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας και κατέκτησε το φετινό τρόπαιο, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια ήδη καλή χρονιά για τα «λιοντάρια», που έκαναν μια φοβερή «ανατροπή» στο τελευταίο δεκάλεπτο και από το 0-2 έφτασαν στο 2-2 στο 93’, παίζοντας με δέκα παίκτες από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Έτσι, έφτασαν στο 16ο τρόπαιό τους στη διοργάνωση, το πρώτο μετά το 2008, και συνολικά στον 41ο εγχώριο τίτλο τους.

Έτσι, μετά τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, οι πρωτευουσιάνοι επέστεψαν στις επιτυχίες, αφήνοντας τη φιναλίστ του Europa League του 2011 χωρίς εγχώριο τίτλο και με τη χαρά απλώς της συμμετοχής στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο αιφνιδίασαν και εκμεταλλεύτηκαν το πέναλτι και την αποβολή του Κέντριτς στο 15’, ανοίγοντας το σκορ με τον Εντερ και στο 25’ ο Ράφα Σίλβα με ατομική ενέργεια έκανε το 2-0, με την Μπράγκα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ανέλαβαν αυτοί την πρωτοβουλία και κατάφεραν να μειώσουν στο 84’ με το πλασέ του Σλιμανί και η αντεπίθεση ολοκληρώθηκε με την προσπάθεια του Φρέντι Μοντέρο στο 93’, που κέρδισε την κόντρα από τον Κρίτσιουκ και έκανε το 2-2 σε κενή εστία.

Στο έξτρα ημίωρο, οι δυο ομάδες προσπάθησαν, όμως ήταν κουρασμένες και δε δημιούργησαν κάποια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες και φτάσαμε στη «ρώσικη ρουλέτα», παρά την αποβολή του Μάουρο στο 115'.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αλαν 1-0
Αντριέν Σίλβα 1-1
Αντρέ Πίντο άουτ
Νάνι 2-1
Εντερ άουτ
Σλιμανί 3-1
Σαλβαδόρ Αγκρα άουτ


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Πάουλο Ολιβέιρα, Εβερτον, Τζέφερσον, Καρίγιο (54’ Κάρλος Μανέ), Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Σίλβα, Νάνι, Ζοάο Μάριο (21’ Μιγκέλ Λόπες, 73’ Φρέντι Μοντέρο), Σλιμανί, Κέντριτς

ΜΠΡΑΓΚΑ: Κρίτσιουκ, Μπαϊάνο, Σάντος, Αντρέ Πίντο, Τζαβάν (62’ Σάσο), Μάουρο, Λουίζ Κάρλος, Πάρδο (75’ Σαλβαδόρ Αγκρα), Ρούμπεν Μίκαελ (61’ Αλαν), Ράφα Σίλβα, Εντερ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x