Stoiximan Super League

Μεγαλέξανδροι Πρίγιοβιτς και Πασχαλάκης, «διπλό» με ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δις και τον Πασχαλάκη να αποκρούει πέναλτι στο 1-1, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 2-1, που προηγήθηκε μόλις στο 2’ με τον Γκαρσία αλλά… λύγισε!

Δύο Αλέξανδροι… υπέγραψαν τη νίκη του ΠΑΟΚ, με 2-1, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη. Ο μεν Πρίγιοβιτς σκόραρε δύο φορές, με πέναλτι στο 36’ και με κοντινή προβολή τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο δε Πασχαλάκης φρόντισε να μην γίνει το 2-1, αποκρούοντας το πέναλτι του Γιουνές στο 66’ κι έτσι ήρθε το έβδομο «τρίποντο» του «δικέφαλου του Βορρά» στη φετινή Σούπερ Λίγκα!

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο ματς με… γκολ από τα αποδυτήρια, χάρη στο τέρμα του Γκαρσία μόλις στο 2ο λεπτό, όμως δεν διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους. Απώλεσαν και το πέναλτι που θα τους έβαζε ξανά μπροστά και μοιραία έμειναν χωρίς νίκη απέναντι στον συμπολίτη τους για όγδοο χρόνο...

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο σκόρερ των δύο τερμάτων του ΠΑΟΚ ήταν να γίνει αλλαγή, λίγο πριν πετύχει το 1-2, αλλά πρόλαβε να «σφραγίσει» το «διπλό» που κράτησε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, προτού τελικά αποχωρήσει... Όπως επίσης και το χειροκρότημα των οπαδών του Άρη στην αμάδα τους, μετά τη λήξη του ντέρμπι, παρά την... αχώνευτη για αυτούς ήττα.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά και αποφασιστικά το παιχνίδι. Με πίεση ψηλά, έδειξε να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2’ και να βάλει… φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όταν από ελεύθερο του Κουέστα, ο Γκάμα πάσαρε στον Γκαρσία, που με πολύ ωραία προσπάθεια έκανε το 1-0, εκμεταλλευόμενος ότι ο Μάτος έκανε βήματα προς τα πίσω, αντί να τον μαρκάρει!

inner

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, δέκα λεπτά μετά, με τον Ντιγκινί να φεύγει ταχύτατα αλλά να σουτάρει από πλάγια θέση, αντί να πασάρει στην άλλη πλευρά στον αμαρκάριστο Γκάμα, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τελικά…

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έχοντας μεν την κατοχή, αλλά χωρίς να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Σταδιακά, ωστόσο, πήρε μέτρα στο γήπεδο και σε συνάρτηση με τα εύκολα λάθη του αντιπάλου, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 27ο λεπτό.

Όταν ο Πρίγιοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, μετά το λάθος του Σιώπη, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε το σουτ του Σέρβου επιθετικού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ξανά ο Κουέστα έδιωξε με τα πόδια το «χλιαρό» πλασέ του Πέλκα που είχε πάρει το "ριμπάουντ" και θα μπορούσε απλά να τον πλασάρει...

Ο Γκάμα έχασε στο… καπάκι την ευκαιρία να σκοράρει, με το σουτ του έξω από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» έψαξαν με μεγαλύτερη ένταση το 1-1.

inner

Με την επιβράβευσή τους να έρχεται στο 35’, με τον Τζανακάκη να σταματάει με το χέρι τη μπάλα στο γύρισμα του Βιεϊρίνια και τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί στο πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο διαιτητής Ντοβέρι, στο επόμενο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από τον Κουέστα!

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμα φάση, με τον Ντιγκινί στο 43’ και τον Ζαμπά στο 44’, αμφότερες πέρασαν ανεκμετάλλευτες και κάπως έτσι πήγαν δίκαια στα αποδυτήρια ισόπαλες. Με τις τελικές να είναι 5-5 και την κατοχή της μπάλας 46%-54%.

Στην επανάληψη, ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ουάρντα, αντί του «εξαφανισμένου» Ζαμπά, κίνηση που έφερε ισορροπία στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Άρης ήταν εκείνος που έκανε και πάλι πιο αισθητή την παρουσία του στο ξεκίνημα.

inner

Με τον Ντιγκινί να αποδεικνύεται ξανά… μοιραίος στο 49’, όταν και σούταρε πάνω στον Πασχαλάκη και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να «πιστώνεται» την διατήρηση του 1-1. Αποκρούοντας με τα πόδια το πέναλτι του Γιουνές, στο 66’, μετά από νέο καταλογισμό πέναλτι από τον Ιταλό ρέφερι, εν προκειμένω του Ουάρντα πάνω στον Γκάμα, ένα λεπτό νωρίτερα!

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ψυχολογία των παικτών του Ερέρα… καταποντίστηκε και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο. Σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους, ο οποίος αναθάρρησε και προσπάθησε με υπομονή να φτάσει στην… ολική ανατροπή.

Απειλώντας αρχικά στο 69ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Ουάρντα να περνάει ελάχιστα άουτ! Και έξι λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Μάτος μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ να έχει την ίδια κατάληξη.

inner

Για να έρθει, τελικά, το… πολυπόθητο για τον ΠΑΟΚ γκολ, με τον Ελ Καντουρί να σεντράρει από τα δεξιά, τον Πρίγιοβιτς να κάνει την προβολή προ του Σόουζα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, στο 84ο λεπτό κι ενώ υπό… νορμάλ συνθήκες θα είχε αντικατασταθεί δευτερόλεπτα πριν από τον Λουτσέσκου!

Η τελευταία αξιόλογη φάση καταγράφηκε ακριβώς στο 90’, με την κεφαλιά του Καρέλη να περνάει πάνω από την εστία του Κουέστα και κάπως έτσι «σφραγίστηκε» το μεγάλο «διπλό» των «ασπρόμαυρων»…

Οι συνθέσεις:

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ (24’ Σόουζα), Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα (54’ Ματίγια), Γκαρσία, Ντιγκινί, Γκάμα, Γιουνές (71’ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (46’ Ουάρντα), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85’ Καρέλης).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλία).

inner

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x