Stoiximan Super League

Μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το τελευταίο παιχνίδι για το Κύπελλο με τα Χανιά.

Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα απ' τους μεγάλους που κέρδισε στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων για τη διοργάνωση του Κυπέλλου και μάλιστα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι απέναντι στους τέσσερις βρέθηκαν ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Μένοντας όμως στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδος υπάρχει ένα στοιχείο που αξίζει ιδιαίτερης μνείας, αν και πέρασε στα “ψιλά” λόγω των εξελίξεων σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Στον αγώνα με τα Χανιά αγωνίστηκαν τέσσερις παίκτες από την ακαδημία των πρωταθλητών Ελλάδος, οι δύο στο βασικό σχήμα της ομάδας του Πειραιά (Χουτεσιώτης και Μανθάτης) και οι άλλοι δύο (Τσιμίκας, Ανδρούτσος) σαν αλλαγή. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στον πάγκο των “ερυθρόλευκων” βρίσκονταν δύο ακόμα ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, ο Βούρος και ο Βρουσάι. Αν συνυπολογίσει κάποιος και τον Ρέτσο, ο οποίος ήταν χθες εκτός αποστολής καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι υπάρχει καλή “μαγιά” από την ομάδα Νέων. Είναι ακόμα ο άλλος νεαρός στόπερ ο Νικολάου, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ένας εκ τους κορυφαίους γκολκίπερ του πρωταθλήματος, ο Γιαννιώτης που αγωνίζεται στον Πανιώνιο ανήκει στον Ολυμπιακό και είναι δανεικός στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Φαίνεται πως η συγκεκριμένη “φουρνιά” των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού μπορεί να δώσει σπουδαίους παίκτες και φυσικά το ζητούμενο είναι να δώσει η ομάδα του λιμανιού ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει η δυνατότητα ν΄ ανεβάζει ο Ολυμπιακός τόσους παίκτες από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα. Αυτό δε γίνεται άλλωστε σε κανέναν σύλλογο στον κόσμο. Το σίγουρο όμως είναι πως αν από μια “φουρνιά” καταφέρει ο Ολυμπιακός να κερδίσει δύο παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και στην πρώτη ομάδα, τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί 100%. Ήδη αυτή τη χρονική περίοδο μπορεί κάποιος να σταθεί στον Ρέτσο που “άρπαξε” την ευκαιρία που του δόθηκε και ακολουθούν ο Μανθάτης με τον Ανδρούτσο.

Για να υπάρξει όμως πρόοδος χρειάζονται δύο βασικά στοιχεία. Πρώτα απ' όλα να δουλεύουν τα παιδιά στις προπονήσεις και δεύτερον να υπάρχει υπομονή από τον κόσμο. Ειδικά το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι με το χειροκρότημα της εξέδρας αυτά τα νέα παιδιά μπορούν να πάρουν απίστευτη ενέργεια. Στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ, θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες για τους νεαρούς “ερυθρόλευκους” και αυτό είναι ένα σημαντικό κέρδος για την ομάδα του λιμανιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x