Stoiximan Super League

Μεγαλύτερο πρόβλημα οι δηλώσεις του Μπέντο!

Τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού είναι πολλά, πασιφανές και πανθομολογούμενο. Όποιος θεωρεί ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, τότε απλά εθελοτυφλεί.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού είναι πολλά, πασιφανές και πανθομολογούμενο. Όποιος θεωρεί ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, τότε απλά εθελοτυφλεί. Ποιος ήταν λοιπόν ο λόγος που η διοίκηση των “ερυθρόλευκων” έδιωξε τον Βίκτορ και προσέλαβε τον Μπέντο; Μα φυσικά η πεποίθηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού πως με τον Πορτογάλο θα υπάρξει μια ουσιαστική βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας των “ερυθρόλευκων”. Για να μην αδικεί κάποιος τον Μπέντο υπήρξαν στιγμές που οι πρωταθλητές έδειξαν κάποια σημάδια βελτίωσης υπήρξαν όμως και παιχνίδια που οι πειραιώτες ήταν χειρότεροι και από τον Ολυμπιακό που αποκλείστηκε από την Μπερ Σεβά. Χαρακτηριστικές οι δύο εμφανίσεις με Αρούκα στο Φάληρο και Λάρισα. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που κάλλιστα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Μπέντο θα το διαχειριστεί και θα βρει “απαντήσεις” στα μεγάλα θέματα που έχει η ομάδα του.

Υπάρχουν όμως και κάποιες απαντήσεις, όπως αυτές που έδωσε ο Πορτογάλος στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, οι οποίες μάλλον δείχνουν ότι η θεώρηση των πραγμάτων από πλευράς Μπέντο, μάλλον απέχει “έτη φωτός” από αυτά που προσδοκούσαν οι ιθύνοντες αλλά και οι φίλοι των “ερυθρόλευκων”. Ήταν επί της ουσίας απαντήσεις που φανερώνουν και τη μεγάλη σύγχυση στην οποία φαίνεται πως είναι ο 47χρονος τεχνικός, γιατί καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως και η πίεση που ασκείται πλέον στον Μπέντο είναι έντονη. Το μεγάλο ζήτημα όμως για τον Ολυμπιακό είναι ένα. Μπορεί μετά από αυτές τις απαντήσεις να περιμένει ο φίλαθλος των “ερυθρόλευκων” ότι υπάρχουν προοπτικές να δει καλύτερο Ολυμπιακό; Δύσκολο αν όχι αδύνατον και αυτό ίσως να είναι και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους “ερυθρόλευκους”.

1.Ο Μπέντο ισχυρίστηκε πως επειδή ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, δε σημαίνει ότι είναι και σε περίοδο κρίσης. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά και δε χρειάζεται να προχωρήσει κάποιος σε αναλύσεις. Ο Μπέντο είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού γιατί απλούστατα η ομάδα του Πειραιά είναι σε κρίση την έναρξη της προετοιμασίας και μετά την απόφαση του Μάρκο Σίλβα να φύγει από τους “ερυθρόλευκους”. Αυτό λοιπόν που θέλουν ν' ακούσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι αν ο Πορτογάλος έχει τις δυνατότητες και το σθένος να βγάλει την ομάδα τους από την κρίση. Αντ' αυτού άκουσαν μια διαφορετική θεώρηση, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν είναι σε κρίση. Δυστυχώς για τον Μπέντο, αν δεν το έχει καταλάβει, ο Ολυμπιακός είναι σε κρίση και μάλιστα μεγάλη.

2.Δε γίνεται ο προπονητής του Ολυμπιακού να θεωρεί ότι η γιόμα από τον στόπερ (Ντα Κόστα) προς τον σέντερ φορ (Ιντέγε) από τη μία περιοχή στην άλλη, είναι μέρος του αγωνιστικού πλάνου των “ερυθρόλευκων”. Αυτό ακριβώς είπε ο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου και το πιο ανησυχητικό είναι ότι το είπε θεωρώντας ότι είναι και φυσιολογικό. Αυτό το στυλ παιχνιδιού μπορεί να είναι “λύση” για μια ομάδα όταν το ματς μπαίνει στις καθυστερήσεις, όχι όταν είναι στο πρώτο τέταρτο. Κι επειδή αυτή η ιστορία με τις γιόμες των στόπερ και κυρίως του Ντα Κόστα, τείνει να εξελιχθεί σε...μόνιμο πλάνο, καλό θα είναι να βρει άλλους τρόπους ο Μπέντο για να “διασπά” τις κλειστές άμυνες. Αν δεν μπορεί θα είναι πιο τίμιο να το πει και ν' αποχωρήσει.

3.Ο Μπέντο ρωτήθηκε για το ακριβώς έγινε στην αλλαγή με τον Μάριν, που αποδοκίμασε όλο το γήπεδο και ανακάλεσε την απόφαση του. Τόνισε πως έγινε μπέρδεμα με τον τέταρτο διαιτητή, γιατί έδινε οδηγίες στον Μάριν για ν' αλλάξει θέση και ο τέταρτος νόμισε ότι ο Γερμανός θ' αντικατασταθεί. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να πούμε ότι μια ομάδα κάνει αλλαγή δίνοντας χαρτάκι στον τέταρτο διαιτητή, με το νούμερο του παίκτη που βγαίνει και αυτό του παίκτη που μπαίνει. Τώρα αν ο τέταρτος “μπέρδεψε” το 11 με το 7 είναι άλλη...ιστορία. “Κάτι” λέει όμως το ότι λίγα λεπτά μετά το συγκεκριμένο “μπέρδεμα”, ο Μάρκο Μάριν πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

4.Σε ότι αφορά την αλλαγή του Φορτούνη, κανείς δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει τα λεγόμενα του Πορτογάλου προπονητή, που υποστήριξε ότι ο διεθνής μέσος είχε πρόβλημα. Αν όντως ο Έλληνας άσος είχε ενοχλήσεις τότε ορθώς αποφασίστηκε η αντικατάσταση του.

Όλοι πλέον στο μεγάλο λιμάνι στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με την ΑΕΚ, όπου θα κριθεί και το αν ο Πάουλο Μπέντο θα παραμείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ένα ματς που αν μη τι άλλο είναι κομβικό για τον Πορτογάλο προπονητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x