Stoiximan Super League

Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ θα πάρει τη θέση που της αξίζει»! (video)

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βραβεύτηκε από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ για την καθοριστική συμβολή του στην έναρξη των εργασιών του νέου γηπέδου.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης βραβεύτηκε για την καθοριστική συμβολή του στο θέμα του νέου γηπέδου κι ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, που επίσης τιμήθηκε.

«Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και αθλητισμός, είναι ιστορία και πολιτισμός. Από αυτά παίρνουμε δύναμη, η ιστορία και ο πολιτισμός μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Είμαστε στη Νέα Ιωνία μια γειτονιά προσφύγων που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το γήπεδο, το οποίο έχτισαν με προσωπική εργασία πρόσφυγες από τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ιωνία και τις γύρω περιοχές, εκεί που τώρα μπαίνουν τα θεμέλια της “Αγια-Σοφιάς”, που εκτός από ένα νέο γήπεδο θα είναι ένα κέντρο ιστορίας και πολιτισμού, με το μουσείο της ΑΕΚ και το μεγαλύτερο και αρτιότερο μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού στην Ελλάδα.

Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και αυτό που απαιτείται είναι ενότητα και αγώνας. Εδώ είμαστε ενωμένοι για να αγωνιστούμε για να πάρει η ΑΕΚ τη θέση που της αξίζει. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ευαισθησία σας να τιμήσετε τον κ.Σπίρτζη. Σας συγχαίρω γιατί εμείς ξέρουμε να αναγνωρίζουμε αυτούς που ξέρουν να τιμούν και σέβονται την ΑΕΚ και ο κ.Σπίρτζης είναι ένας από αυτούς. Τον ευχαριστούμε για όσα έκανε για την ΑΕΚ και για το γήπεδό μας. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει όσους μας βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Δεν θα πω λέξη σήμερα για όσους προσπάθησαν να μας στερήσουν αυτό που δικαιούμαστε, θα τους κρίνει η ιστορία. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε σήμερα, εύχομαι πάντα επιτυχίες»
, ήταν τα λόγια του.



Η ομιλία του Χρήστου Σπίρτζη, που ευχήθηκε να ολοκληρωθούν οι εργασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα:



«Αφιερώνουμε όλη την προσπάθεια που έγινε σε αυτό τον κόσμο της προσφυγιάς που στηρίζει στη Νέα Ιωνία και στη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και δεκαετίες την ΑΕΚ. Να ευχηθούμε να γίνει πολύ γρήγορα το γήπεδο και να μου επιτρέψετε να συγχαρώ και τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τεκμηριώσουμε τις αποφάσεις και σε κάποιους έχουν γίνει και μηνύσεις για το λόγος αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους και ένα ευχαριστώ».

«Και να ζητήσω και μία χάρη από τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι τρεις οι γειτονιές όπου έγινε μπλόκο από τους Γερμανούς: η Κοκκινιά, η Καισαριανή και η Καλογρέζα. Στο μουσείο μικρασιατικού Ελληνισμού που θα υπάρχει στο γήπεδο, καλό είναι να γίνεται αναφορά και στη σύγχρονη ιστορία των προσφύγων σε αυτά τρία μπλόκα που έγιναν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής».


Εκτός από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Υπ.Υποδομών και Μεταφορών, τιμήθηκε ο πρόεδρος του Α.Σ ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x