Europa League

Μια βραδιά μόνο κέρδη για τον Παναθηναϊκό

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για το επιβλητικό 3-0 επί της Μπρόντμπι που φέρνει την ομάδα αγκαλιά με τους ομίλους του Europa League. Τα πολλαπλά κέρδη της χθεσινής βραδιάς.

Έτοιμος να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή… κανονικότητά του είναι ο Παναθηναϊκός. Ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, που από την αρχή της περιόδου είχε τεθεί, είναι πολύ κοντά στην επίτευξή του και μάλιστα με άκρως πειστικό τρόπο.

Οι «πράσινοι» έκαναν το μεγάλο βήμα μετά τη νίκη με 3-0 επί της Μπρόντμπι και καλούνται απλώς να είναι στοιχειωδώς σοβαροί στη ρεβάνς για να υπερασπιστούν την «προίκα» της Λεωφόρου και να σφραγίσουν την πρόκριση στην Κοπεγχάγη.

Η χθεσινή νίκη και η διαφαινόμενη πρόκριση προσφέρουν στον Παναθηναϊκό πολύπλευρα κέρδη. Οι «πράσινοι» κερδίζουν ηρεμία, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Είναι κοινό μυστικό πως ο περσινός διπλός ευρωπαϊκός αποκλεισμός επηρέασε ολόκληρη τη χρονιά της ομάδας διαμορφώνοντας ένα κακό κλίμα και μια άσχημη ψυχολογία, ωστόσο φέτος τα πράγματα αρχίζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο και με την επίτευξη ενός στόχου που μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση για το υπόλοιπο της περιόδου και για τους εγχώριους στόχους.

Είναι προφανές πως ο φετινός Παναθηναϊκός διαθέτει περισσότερη ποιότητα, κυρίως μεσοεπιθετικά, με τον Μπεργκ να διαθέτει πλέον παίκτες για να τον αξιοποιούν καλύτερα. Και αμυντικά, όμως, οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να κρατήσουν το μηδέν για τρίτο σερί ευρωπαϊκό ματς, κάτι που φυσικά δεν είναι αμελητέο. Επίσης ο Αντρέα Στραματσόνι δείχνει να διαχειρίζεται καλύτερα την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές πως ενισχύεται το «πληγωμένο» τα τελευταία χρόνια ευρωπαϊκό προφίλ της ομάδας, δίχως-ασφαλώς-να σημαίνει πως η ευρωπαϊκή αποστολή του «τριφυλλιού» ολοκληρώνεται με την πρόκριση στους ομίλους. Είναι ενδεικτικό πως ο Παναθηναϊκός είχε εξίμισι χρόνια να πετύχει τρεις νίκες στην Ευρώπη, από τη σεζόν 2009/10, όταν είχε μετρήσει συνολικά έξι νίκες.

Φυσικά ουδείς παραβλέπει και τα οικονομικά κέρδη. Εφόσον η πρόκριση επιτευχθεί, ο Παναθηναϊκός θα βάλει αυτομάτως στα ταμεία του 2,4 εκατ. ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται από τα έσοδα του market pool (θα διαιρεθεί δια του τρία, αν-όπως όλα δείχνουν-βρίσκονται στους ομίλους του Europa League Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ), ενώ ασφαλώς προβλέπονται και σημαντικά έσοδα ανάλογα με την πορεία της ομάδας στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πριμ 360.000 για κάθε νίκη και 120.000 για κάθε ισοπαλία. Ο πρώτος του ομίλου εισπράττει 500.000 και ο δεύτερος 250.000 ευρώ, ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες στους «32» παίρνουν από 500.000, στους «16» από 750.000, στα προημιτελικά 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ., ο χαμένος του τελικού 3,5 εκατ. και ο νικητής 6,5 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα που θα εισπράξει η ΠΑΕ θα προσφέρουν ανακούφιση στα ταμεία της, αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ολοκλήρωση δύο ακόμη μεταγραφών, αυτές του στόπερ και του ακραίου επιθετικού, με τους Γκόρντον Σίλντενφελντ και Πολ Ζοσέ Εμποκού να είναι στην αναμονή.

Ο Αντρέα Στραματσόνι, φυσικά, δεν πρόκειται να αφήσει τους παίκτες του να χαλαρώσουν και-μετά τις απαιτούμενες ανάσες-θα τους προετοιμάσει για τη ρεβάνς της Πέμπτης όπου οι Δανοί δεν θα παραδοθούν αμαχητί. Το παρήγορο είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα πέραν της γνωστής απουσίας του Τελάντερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x