Stoiximan Super League

Μια ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το Βελιγράδι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως μετά από τα φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο, υπάρχει μια εικόνα για τις σκέψεις του Μπέσνικ Χάσι.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, επιστρέφοντας ξημερώματα Κυριακής από το Βέλγιο και οι “ερυθρόλευκοι” μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Η ομάδα του λιμανιού θα δοκιμαστεί σε δέκα μέρες στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτιζάν και το βράδυ της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού για την πρώτη ευρωπαϊκή “μάχη”.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα υποδεχθούν τον Αστέρα Τρίπολης στο ¨”Καραϊσκάκη” και σ' αυτό το ματς θα κάνει ο Μπέσνικ Χάσι την τελευταία δοκιμή, αν και μετά από τα φιλικά που έδωσαν οι πρωταθλητές στο Βέλγιο, υπάρχει μια εικόνα για τις σκέψεις του Αλβανού τεχνικού. Κανείς δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός αναφορικά με την εντεκάδα που θα επιλέξει για το Βελιγράδι ο προπονητής του Ολυμπιακού, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που “δείχνουν” προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί ο Μπέσνικ Χάσι.

Αν σ' αυτά που είδαμε στα φιλικά επί βελγικού εδάφους προσθέσει και τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ, τότε μπορεί να σχηματίσει την ακόλουθη εικόνα για την πιθανότερη εντεκάδα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο, ο οποίος έδειξε μάλιστα στο φιλικό με τη Λόκερεν πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο νεαρός γκολκίπερ ήταν σ' ετοιμότητα όταν χρειάστηκε στο φινάλε του ματς κι αυτό είναι ένα καλό νέο για την ομάδα του Πειραιά. Σε ότι έχει να κάνει με το δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης, υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα του Ελαμπντελαουί έναντι του Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος άλλωστε είχε κι ένα θεματάκι τραυματισμού που τον “φρέναρε” κι έτσι ο Ομάρ είναι αυτός που θα ξεκινήσει στο ματς με την Παρτίζαν. Στο κέντρο της άμυνας είναι σίγουρο ότι ο Χάσι θα περιμένει τον Βούκοβιτς.

Ο Σέρβος δεν είναι πολύ καιρό στην ομάδα, αλλά το παιχνίδι γίνεται στην πατρίδα του, ξέρει τι θα συναντήσει στο γήπεδο της Παρτίζαν και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο Χάσι αναμένεται να του δώσει και χρόνο συμμετοχής στην τελική πρόβα με τον Αστέρα Τρίπολης και όλα δείχνουν πως ο Βούκοβιτς προορίζεται για βασικός. Το μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το ποιος θα είναι δίπλα στον διεθνή Σέρβο αμυντικό, μια θέση την οποία διεκδικούν Ρέτσος και Σισέ, με τον πρώτο φυσικά να είναι το φαβορί. Ο Μποτία άλλωστε είναι τραυματίας ενώ δεν είναι τυχαίο πως “ακούγονται” πολλά για το ενδεχόμενο πώλησης του Ισπανού κεντρικού αμυντικού. Οπότε το δίδυμο Βούκοβιτς – Ρέτσου έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα.

Η “ραχοκοκαλιά” με τον κορυφαίο

Σε ότι έχει να κάνει με τον άξονα της μεσαίας γραμμής, τη “ραχοκοκαλιά” κάθε ομάδας, είναι δεδομένη η παρουσία του Αλεξί Ρομαό σε ρόλο αμυντικού μέσου. Ο Τογκολέζος μέσος είναι ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης στα φιλικά της προετοιμασίας κι έχει βοηθήσει την ομάδα του όχι μόνο σαν “κόφτης”, αλλά και σαν κεντρικός αμυντικός. Ίσως αυτό το τελευταίο να το “κρατήσουμε” και για το Βελιγράδι. Ο Χάσι σίγουρα το έχει στην “άκρη” του μυαλού του. Ρόλο “οκταριού” θα έχει ο Οφόε, με τον προπονητή των πειραιωτών να περιμένει πολλά από τον Βέλγο μέσο. Ο Βέλγος καλείται να δείξει με το “καλημέρα” το λόγο που ο Χάσι επέμεινε τόσο πολύ για την απόκτηση του κι έχει καταλάβει (από τις πρώτες κιόλας μέρες παρουσίας του στη νέα του ομάδα) τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν.

Σίγουρη είναι και η παρουσία του Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ σε ότι αφορά τα δύο άκρα της επίθεσης κι εκεί υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν το προβάδισμα. Ο λόγος για τον Καρσελά και τον Μάριν, οι οποίοι ξεκίνησαν και στο τελευταίο φιλικό με τη Λόκερεν. Βέβαια εδώ υπάρχει και μια σκέψη του Μπέσνικ Χάσι για τον Σεμπά, λόγω της ικανότητας του Βραζιλιάνου να βοηθά περισσότερα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά είναι βέβαιο πως Μάριν και Καρσελά είναι μπροστά απ' τον Βραζιλιάνο αυτή τη στιγμή.

Η προσπάθεια για Εμενίκε



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή του Χάσι για την κορυφή της επίθεσης. Αυτό διότι ο Εμενίκε δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό φυσικής κατάστασης κι αυτό φάνηκε στο φιλικό με τη Λόκερεν, αν και ο Νιγηριανός “μπήκε” καλά σε δυο φάσεις για να σκοράρει. Αυτό που θέλει ο Χάσι είναι να εκμεταλλευτεί τις προπονήσεις των επόμενων δέκα ημερών, προκειμένου ο Αφρικανός σέντερ φορ να είναι σε θέση να παίξει σε καλό τέμπο για μια ώρα στο Βελιγράδι. Αν ο Εμενίκε είναι σε καλύτερη κατάσταση τότε θα παίξει ο Νιγηριανός, ειδάλλως στην κορυφή της επίθεσης θ' αγωνιστεί ο Ανσαριφάρντ. Επί της ουσίας ακόμα και ο Χάσι δεν έχει ακόμα αποφασίσει για τη θέση του σέντερ φορ και περιμένει τον Εμενίκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x