Stoiximan Super League

Μια ιδέα για Μπεν και Εμενίκε

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για όσα κρατάει ο Μπέσνικ Χάσι από τις δύο αναμετρήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης και αναλύει τις σκέψεις του Αλβανού τεχνικού ενόψει του ματς με την ΑΕΚ

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα, στην πρεμιέρα των “ερυθρόλευκων” στο Κύπελλο, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του Πειραιά να προετοιμαστεί με ηρεμία για το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ. Σίγουρα το κλίμα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο αν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τους Αρκάδες και στον αγώνα πρωταθλήματος αλλά αυτό είναι κάτι που έγινε και οι πρωταθλητές δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να το αλλάξουν. Αυτό όμως που θέλει να κάνει ο Μπέσνικ Χάσι τις επόμενες μέρες στου Ρέντη, είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των παικτών του για το σημαντικό παιχνίδι με τους “κιτρινόμαυρους”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό που σίγουρα είδε με ενδιαφέρον (και με ικανοποίηση) ο προπονητής των πειραιωτών ήταν η επίτευξη δύο γκολ από τον Εμενίκε αλλά και η πολύ καλή απόδοση του Μπεν, ο οποίος πέρασε στο ματς σαν αλλαγή.

H συνύπαρξη των δύο βοήθησε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό καθώς ο Μπεν κατάφερε να προκαλέσει “βραχυκύκλωμα” στην αμυντική γραμμή του Αστέρα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την “απελευθέρωση” του Εμενίκε. Ο τελευταίος βρήκε περισσότερους χώρους και σε μια τέτοια φάση κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, μετά την εξαιρετική πάσα του Φορτούνη.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι αν ο Μπέσνικ Χάσι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει βασικό τον Μπεν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, χρησιμοποιώντας τον 29χρονο άσο στα άκρα της επίθεσης. Για την παρουσία του Εμενίκε σε ρόλο σέντερ φορ μπορούμε να είμαστε σχεδόν σίγουροι, καθώς μετά τα δυο γκολ του Νιγηριανού είναι δύσκολο να τον αφήσει εκτός αρχικής εντεκάδας ο Αλβανός τεχνικός.

Το ματς με την ΑΕΚ θα έχει διαφορετική τακτική προσέγγιση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος που έδωσαν οι “ερυθρόλευκοι”. Η “Ένωση” δεν θα έχει τόσο αμυντική φιλοσοφία στο παιχνίδι της, όπως είχε για παράδειγμα στο χθεσινό ματς ο Αστέρας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θέλει στην εντεκάδα του παίκτες που μπορούν να βγουν στην κόντρα, παίκτες που θα μπορούν να ταλαιπωρήσουν την άμυνα της ΑΕΚ με την ταχύτητα τους.

Και ο Μπεν με τον Εμενίκε έχουν την ταχύτητα για να βρουν τους “διαδρόμους” στην αμυντική γραμμή των “κιτρινόμαυρων”. Πρόκειται λοιπόν για μια σκέψη που αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον και ο 45χρονος προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτεται τη συγκεκριμένη επιλογή.

Για να μπει βέβαια στο βασικό σχήμα ο Μπεν θα πρέπει να βγει ο Μάριν ή ο Καρσελά. Με βάση την εικόνα των τελευταίων αγώνων ο Γερμανός είναι αυτός που δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει τους “ερυθρόλευκους” και ίσως ο Χάσι πρέπει να στείλει ένα “μήνυμα” και στον Μάριν.

Περισσότερα πάντως για τις προθέσεις του Αλβανού τεχνικού, αναφορικά με την εντεκάδα του Ολυμπιακού στο κυριακάτικο παιχνίδι, θα δούμε μέσα απ' τις προπονήσεις των επόμενων ημερών στου Ρέντη.

*Ο Ζντίελαρ μπορεί να εξελιχθεί (από το...πουθενά) σε πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια του Χάσι. Κάτι ήξερε ο Σίλβα όταν προ διετίας έριχνε στα “βαθιά” τον Σέρβο μέσο.

*Το ρίσκο πάντως να χρησιμοποιήσει βασικό τον Σισέ στο ματς με την ΑΕΚ ο Χάσι είναι μεγάλο. Και μάλλον ο Σενεγαλέζος δε θα είναι βασικός.

*Για να δούμε και το δεξί μπακ. Οι πιθανότητες είναι αυτή τη στιγμή μοιρασμένες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x