Γενικά

Μια κούπα… μόνος του!

Συγκλονιστικός τελικός Κυπέλλου! Σε ένα ματς που θα μπορούσε να ‘χε… δέκα γκολ, εν τέλει μπήκαν πέντε, με το χατ-τρικ του Μπουράκ Γιλμάζ να οδηγεί την Γαλατά στο 3-2 επί της Μπούρσασπορ και το double.

Πρωτάθλημα; Check!

Κύπελλο; Check κι αυτό!

Σε έναν φοβερό τελικό, με… άπειρες χαμένες ευκαιρίες και μεγάλες επεμβάσεις, εν τέλει η Γαλατάσαραϊ επικράτησε 3-2 της Μπούρσασπορ και έκανε double για έκτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2000.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στην Πούρσα και οι… γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τα «ηνία» του αγώνα με το πέναλτι του Φερναντάο. Ο ρυθμός ήταν ασύλληπτος, η μπάλα πάνω κάτω, οι φάσεις γίνονταν σαν να μην υπήρχαν άμυνες και τελικά ήρθε η «ανατροπή» απ’ την Γαλατά!

Με τον Μπουράκ Γιλμάζ να σκοράρει στο 40’ και να κάνει το ίδιο ακριβώς τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Μπούρσασπορ κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει, χάρη στο τέρμα του Σεν (κι ενώ ο γκολκίπερ της είχε βγάλει το… απίστευτο λίγο νωρίτερα).

Ο Γιλμάζ ήταν σε εκκωφαντική κατάσταση. Έκανε «παπάδες» και ήταν αυτός που τελικά στο 60’ -κάνοντας χατ-τρικ- χάρισε το 16ο Κύπελλο στην ιστορία της «τσιμπόμ» (πολυνίκης του θεσμού), γράφοντας το τελικό 3-2 που δεν άλλαξε ως το τέλος… από τύχη (και τα δοκάρια).

Έτσι, μέσα σε λίγες μέρες, οι φίλοι της Γαλατάσαραϊ πανηγυρίζουν και δεύτερο τίτλο στη γείτονα χώρα, επιβεβαιώνοντας πως φέτος ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x