Stoiximan Super League

Μια μεγάλη αλήθεια για τον Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει στο sport-fm.gr την ατάκα του Τάκη Λεμονή στο σεμινάρια των σχολών της ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής έδωσε το παρών στο έβδομο επιμορφωτικό σεμινάριο των σχολών της ομάδας του λιμανιού και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τους “ερυθρόλευκους” το έργο που γίνεται στην ακαδημία. Η ατάκα μάλιστα του 57χρονου προπονητή, ότι “η ακαδημία είναι το μέλλον του Ολυμπιακού” φανερώνει και μια μεγάλη αλήθεια για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου



Μια αλήθεια που έχει να κάνει τόσο με τις βοήθειες που ήδη παίρνει ο Ολυμπιακός από παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του, όχι μόνο σε αγωνιστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι φυσικά ο Ρέτσος, που πέρυσι βοήθησε σημαντικά τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του τίτλου και πριν από ενάμιση μήνα οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν στα ταμεία τους 22 εκ. ευρώ από την πώληση του νεαρού στόπερ στη Λεβερκούζεν.

Δεν είναι φυσικά όμως μόνο ο Ρέτσος, καθώς υπάρχουν κι άλλα ταλαντούχα παιδιά που έχουν ήδη παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και δείχνουν πως έχουν δυνατότητες ν' ανταποκριθούν μ' επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν. Παιδιά όπως ο Ανδρούτσος, ο Νικολάου αλλά και ο Μανθάτης που έχει δοθεί δανεικός αλλά επίσης και ο Φορτούνης. Ναι, ο Φορτούνης ο οποίος είναι “προϊόν” της ακαδημίας του Ολυμπιακού στου Ρέντη. Αν μη τι άλλο λοιπόν οι πρωταθλητές Ελλάδος δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες του συλλόγου κι αυτός είναι ο σωστός “δρόμος”, ειδικά τώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει και τόσα οικονομικά προβλήματα. Για να φτάσει όμως ο Ολυμπιακός να “βγάλει” παίκτες όπως ο Ρέτσος, ο Φορτούνης, ο Ανδρούτσος, ο Νικολάου, ο Τσιμίκας που παίζει βασικός στο ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά και ο Λυκογιάννης που έφτασε το περασμένο καλοκαίρι μιαν “ανάσα” από τη Σεντ Ετιέν, χρειάστηκε να γίνουν σημαντικές επενδύσεις. Ξεκινά κάποιος φυσικά από το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη των ακαδημιών να δουλέψουν με όλες τις ανέσεις.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος και στα χρήματα που δαπανούν οι πειραιώτες για τη λειτουργία της ακαδημίας. Ο Γιάννης Βρέντζος έλεγε πέρυσι στους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ότι οι “ερυθρόλευκοι” δίνουν κάτι παραπάνω από 3 εκ. ευρώ το χρόνο, προκειμένου να λειτουργούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Είναι επίσης σημαντικό ν' αναφερθεί κάποιος στο ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αναθέσει στον Γιώργο Παύλου όλο το θέμα της ακαδημίας και σε βάθος εφτά χρόνων αποδεικνύεται πως έγινε δουλειά σε σωστές βάσεις και ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι αυτός που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για την ακαδημία. Έπειτα, οι “ερυθρόλευκοι” φρόντισαν να συνεργαστούν με καλούς προπονητές, κάποιοι εκ των οποίων υπήρξαν και παλιοί παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Ο Καραταΐδης, ο Μαυρογενίδης, ο Γεωργάτος, ο Ιμπαγάσα και άλλοι, έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν πολλά στα νέα παιδιά που πηγαίνουν στην ομάδα του Πειραιά, με όνειρο να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το δίκτυο των σχολών του Ολυμπιακού, ένα δίκτυο που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά και τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει οι “ερυθρόλευκοι” σε όλο τον κόσμο. Ο Λεμονής είπε λοιπόν μια μεγάλη αλήθεια για τον Ολυμπιακό, κι επί της ουσίας είναι μια μεγάλη αλήθεια για όλες τις ελληνικές ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x