Stoiximan Super League

Μια μεγάλη νίκη και πολλά «καυτά» θέματα για Μπέντο

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, αν και δεν έπιασε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ ο Πάουλο Μπέντο στάθηκε τυχερός που δεν πλήρωσε τις λανθασμένες κινήσεις του.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, κατακτώντας τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς. Πρώτον γιατί βάζει πλέον πολύ δύσκολα στον “δικέφαλο” του Βορρά που μένει εφτά πόντους πίσω και δεύτερον διότι εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου στο ματς με τον Πανιώνιο. Η νίκη μάλιστα του Ολυμπιακού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στις επιλογές του Πάουλο Μπέντο και να επισημάνει πως ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που δεν πλήρωσε τις λανθασμένες κινήσεις του προπονητή του στο χθεσινό ντέρμπι. Γιατί η αλήθεια είναι πως “ανοίγουν” αρκετά θέματα για συζήτηση αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς οι Πορτογάλος τεχνικός των “ερυθρόλευκων”. Ωστόσο οφείλει να παραδεχθεί κάποιος πως και στον άλλο πάγκο υπήρξε από πλευράς Βλάνταν Ίβιτς ένα πολύ μεγάλο “δώρο” στον Ολυμπιακό από τον νεαρό προπονητή του ΠΑΟΚ και αυτό δεν είναι άλλο από τη μη χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ στο αρχικό σχήμα του “δικέφαλου” του Βορρά. Ήταν μια απόφαση του Σέρβου κόουτς που ωφέλησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κουρασμένο Ολυμπιακό.

Ας επανέλθουμε όμως στον Πάουλο Μπέντο και τα θέματα, σχετικά με το “διάβασμα” του ΠΑΟΚ, την εντεκάδα του Ολυμπιακού, τις αλλαγές του Πορτογάλου στη διάρκεια του ματς και στο φινάλε ένα “ζήτημα” που πάει να εξελιχθεί σε “πληγή” για τους “ερυθρόλευκους”.

1.Πόσο καλά είχε λοιπόν μελετήσει τον αντίπαλο του ο προπονητής του Ολυμπιακού; Αν παρατηρήσει κάποιος τις κόντρες που δέχθηκαν οι “ερυθρόλευκοι” από τα δύο “φτερά” του ΠΑΟΚ μάλλον η μελέτη δεν είχε αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ξέροντας τη δύναμη του αντιπάλου σου, να επιλέγεις γι' αριστερό μπακ τον Βιάνα. Μπορεί ο Μπέντο να θέλει να βρει χώρο στην εντεκάδα στον νεαρό Βραζιλιάνο επειδή είναι επιλογή του, αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά. Τον Τσιμίκα μετά από ένα κακό ματς στη Λάρισα τον “έφαγε το μαύρο σκοτάδι” κι αναρωτιέται κάποιος “θα ήταν χειρότερος χθες απ' τον Βιάνα”;

2.Ο Μπέντο έβλεπε (μπροστά του μάλιστα) τον νεαρό στόπερ να μην μπορεί ν΄ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και να είναι “πηγή” κινδύνων για την άμυνα της ομάδας του. Περίμενε όμως να τελειώσει το ημίχρονο για να τον αντικαταστήσει. Αργοπορημένη αντίδραση του 47χρονου τεχνικού, την οποία δεν πλήρωσε ο Ολυμπιακός επειδή οι φιλοξενούμενοι (άλλο “δώρο” αυτό απόι τον ΠΑΟΚ) μοίρασαν τις επιθέσεις τους και δε στόχευσαν περισσότερο στον Βιάνα.

3.Όταν έχεις τέτοιο θέμα και αφήνεις εκτός αποστολής τον Ρομαό (που μπορεί να παίξει δεξί μπακ για να περάσει αριστερά ο Φιγκέιρας) ενδεχομένως κάποιος να κάνει και τη σκέψη πως ο προπονητής “κάτι έχει” με τον Τογκολέζο, που έχει μέχρι στιγμής αγωνιστεί...τρία λεπτά.

4.Δεν έχεις άλλο στόπερ στην αποστολή κι αφήνεις εκτός τον Σιόβα, ένα παίκτη που καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό το ματς, που μπορεί να σε βοηθήσει αν χρειαστείς κεντρικό μπακ. Ο Βιάνα βγήκε στο ημίχρονο. Τι θα έκανε λοιπόν ο Μπέντο αν ένας εκ των Μποτία – Ντα Κόστα πάθαινε ένα ελαφρύ τράβηγμα κι έπρεπε να κάνει αλλαγή; Θα έψαχνε στην κερκίδα να βρει τον Σιόβα και τον Ρομαό. Βέβαια θα έδινε εντολή στον Μιλιβόγεβιτς να έπαιζε στόπερ κι εκεί θα έκανε το απόλυτο “δώρο” στον ΠΑΟΚ για να κυριαρχήσει. Τόσο “δευτεροκλασάτος” είναι ο Σιόβας για τον Μπέντο; Βλέποντας την εικόνα των τριών άλλων στόπερ του Ολυμπιακού είναι ξεκαθαρο πως ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να δώσει μια ευκαιρία και στον Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

5.Ο Ολυμπιακός “κυνηγούσε” το δεύτερο γκολ και ο Μπέντο είχε κάνει δύο αλλαγές. Η τρίτη (με την είσοδο του Καμπιάσο στο ματς) έγινε για...καθυστέρηση.
6.Φάνηκε περίτρανα στο χθεσινό παιχνίδι ότι ο Μπέντο δεν έκανε σωστή διαχείριση κάποιων παικτών στο παιχνίδι με την Αστάνα και αυτό ήταν πασιφανές στην περίπτωση του Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος έσωσε ένα γκολ στο 87' έβαλε το γκολ της νίκης για τον Ολυμπιακό στο φινάλε αλλά έδειξε σημάδια κούρασης. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να καταλάβει ότι ο “Μίλι” δεν είναι “ρομπότ”. Παρεμπιπτόντως, είχαμε αναφέρει πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ ότι ο διεθνής μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού καλούνταν να κάνει την υπέρβαση σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και αν μπορούσε ακόμα και να σκοράρει. Αυτό έγινε.

7.Πάμε και στο μεγάλο ζήτημα που αναφέραμε και στον πρόλογο. Ο Ολυμπιακός οφείλει να βρει τι γίνεται με τους τερματοφύλακες του στου Ρέντη. Η εικόνα που βγάζουν Καπίνο και Λεάλι δεν είναι καλή και αυτό το βλέπουν όλοι. Οι δύο γκολκίπερ των πειραιωτών έχουν προβλήματα, δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να πληρώνει λάθη τους. Πρόκειται για δύο καλούς και ταλαντούχους τερματοφύλακες, οι οποίοι όμως θέλουν δουλειά. Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο τερματοφυλάκων, τι δε γίνεται σωστά. Γιατί είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά και ο Ολυμπιακός θα πρέπει ν' ασχοληθεί με το θέμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x