Stoiximan Super League

Μια νέα εικόνα του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει στο sportfm.gr τα συμπεράσματά του από τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός και στέκεται στα στοιχεία που αναμένεται να δείξουν οι «ερυθρόλευκοι» φέτος.

Μετά και το φιλικό με την Άλκμααρ και τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 2-0 ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση και του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας των Πειραιωτών στο Βέλγιο.

Οι Πειραιώτες θα μείνουν για τρεις ακόμα μέρες στο Γκενκ, έχουν ένα ακόμα φιλικό (Σάββατο 15/7 με Λόκερεν) κι εν συνεχεία «πέφτουν» στα βαθιά. Με βάση, λοιπόν, τα όσα μάθαμε (καθώς δεν υπήρχε κάλυψη από ΜΜΕ του ματς) και από τον αγώνα με την ολλανδική ομάδα, μπορεί να εστιάσει κάποιος σε ορισμένα στοιχεία για το πώς θα είναι ο Ολυμπιακός της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Στοιχεία που έχουν να κάνουν συνολικά με τον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών αλλά και με ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων νέων παικτών.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

1.Οφείλει να σταθεί κάποιος στην ποιότητα που έδειξε ο Οφόε στην πρώτη του εμφάνιση με τους «ερυθρόλευκους». Έδειξε πως είναι παίκτης που θα βοηθήσει (και) δημιουργικά τους πρωταθλητές και αυτό είναι μια καλή είδηση και για τον Φορτούνη, ώστε να μην είναι μονοδιάστατο το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Είναι κάτι που το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Οφόε είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς δυνάμεων και αυτό είναι σημαντικό. Σίγουρα προορίζεται για το βασικό σχήμα στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, τέλη Ιουλίου. Είναι εμφανές πως έλειπε τέτοιος παίκτης από το ρόστερ των πρωταθλητών και είναι μεγάλη υπόθεση που ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει αυτή τη μεταγραφή.

2.Ο Μπεν μπορεί να «βγει» μεταγραφή για τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα από το... πουθενά. Όσοι, πάντως, γνώριζαν τον παίκτη από τη Βέροια έλεγαν πως αν δεν είχε πάθει χιαστούς στο τελευταία ματς με τη «βασίλισσα του Βορρά» πριν από δύο χρόνια, δε θα είχε φύγει από τον Ολυμπιακό. Έδειξε και στο φιλικό με την Άλκμααρ ότι έχει μια θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών.

3.Ο Ανδρέας Γιαννιώτης έκανε μια καλή σεζόν πέρυσι με τον Πανιώνιο και δείχνει ότι καλά κάνει ο Ολυμπιακός και τον εμπιστεύεται πίσω από τον Καπίνο. Καλύτερος ήταν πέρυσι ο Λεάλι;

4.Φάνηκε από την κατάρτιση της ενδεκάδας στο φιλικό με τους Ολλανδούς πως ο Μπέσνικ Χάσι έχει στα χέρια του δύο ενδεκάδες. Αν συνυπολογίσει κάποιος τον Βούκοβιτς αλλά και το ενδεχόμενο υλοποίησης και άλλων μεταγραφών, τότε καταλαβαίνει πως ο Αλβανός τεχνικός θα έχει να δουλέψει με το καλύτερο ρόστερ που είχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

5.Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν και θέματα στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν ακόμα δουλειά. Θα ήταν άλλωστε αδιανόητο να είναι όλα... τέλεια, Ιούλιο μήνα. Φαίνεται στα φιλικά ότι υπάρχουν ζητήματα στο κέντρο της άμυνας και αυτό είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψει ο Χάσι. Η άφιξη του Βούκοβιτς θα είναι ένα σημαντικό «όπλο» για τον Αλβανό τεχνικό, καθώς ο Σέρβος θα προσθέσει ύψος και εμπειρία στο κέντρο άμυνας των πρωταθλητών.

6.Ο Εμενίκε δεν είναι ακόμα στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Είναι πιο πίσω από την υπόλοιπη ομάδα και αυτό είναι κάτι που το έχει καταλάβει ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». Ο Νιγηριανός θέλει ακόμα μια εβδομάδα για να φτάσει στο επιθυμητό (για την εποχή) επίπεδο. Θα είναι πάντως έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

7.Αυτό πάντως που θέλει πάνω από όλα ο Ολυμπιακός, ενόψει των προκριματικών του Ιουλίου, είναι προσοχή και συγκέντρωση. Ναι μεν δείχνει μια καλή εικόνα στα φιλικά της προετοιμασίας του αλλά τα επίσημα ματς (τέτοια εποχή) κρύβουν «παγίδες». Αυτό πρέπει να το έχουν πάντα υπόψιν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι περιμένουν να μάθουν την Παρασκευή, την αντίπαλο τους στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x