Stoiximan Super League

Μια νίκη-μισό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το ματς στην Τούμπα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους δύο “δικέφαλους”. Είχε όμως ιδιαίτερη βαρύτητα και για τον Ολυμπιακό, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” περίμεναν (έχοντας κερδίσει μια μέρα νωρίτερα στο Περιστέρι) το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Το ιδανικό “σενάριο” για την ομάδα του Πειραιά θα ήταν το ντέρμπι της Τούμπας να μην έχει νικητή, αλλά αν κάποια από τις δύο ομάδες κέρδιζε το ματς το βολικό για τον Ολυμπιακό ήταν επικράτηση του ΠΑΟΚ, όπως κι έγινε.

Η διαφορά από τον ΠΑΟΚ έμεινε στους εφτά πόντους αλλά αυξήθηκε η απόσταση που χωρίζει τους πειραιώτες από την Ένωση. Πλέον και οι “κιτρινόμαυροι” είναι εφτά πόντους μακριά από τον Ολυμπιακό και γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλη σημασία έχει το ντέρμπι των πειραιωτών με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, το βράδυ της επόμενης Κυριακής. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι τέσσερις πόντους μπροστά από τους “πράσινους” και μια νίκη των “ερυθρόλευκων” στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα ισοδυναμεί με...μισό πρωτάθλημα για την ομάδα του Πειραιά.

Αν οι πρωταθλητές καταφέρουν να κάνουν το τρία στα τρία στα ντέρμπι τους στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος τότε θα έχουν κάνει τεράστιο βήμα για να υλοποιήσουν το στόχο τους και τη φετινή περίοδο. Όλα πάντως δείχνουν ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα είναι το πιο δύσκολο (σε σύγκριση με τα άλλα δύο) και αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ουδείς μπορούσε να φανταστεί τέτοια εξέλιξη (διαφορά του Ολυμπιακού εφτά βαθμών από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) σε μια σεζόν που σχεδόν όλοι περίμεναν τους δυο “δικέφαλους” πιο ανταγωνιστικούς. Όπως και να έχουν τα πράγματα στον βαθμολογικό πίνακα, το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα θέλει να επαναλάβει (στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ) μια εμφάνιση όπως εκείνη απέναντι στην ΑΕΚ αλλά σίγουρα δε θα θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο μιας παρουσίας αντίστοιχης μ' εκείνης του ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό που προέχει βέβαια για τους “ερυθρόλευκους” είναι το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Αστάνα, καθώς αν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα έχει κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Επί της ουσίας δηλαδή οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν με δύο νίκες σε διάστημα τριών ημερών να βρεθούν σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x