Stoiximan Super League

«Μια πολύ καλή χρονιά…»

Αρτούρ Μαζουακού και Ματιέ Ντοσεβί δήλωσαν ευτυχείς για όσα έζησαν φέτος με τον Ολυμπιακό στον γαλλικό Τύπο. Τι είπαν για τον απολογισμό της σεζόν, τη βία στα γήπεδα κι όχι μόνο.

Κάθε άλλο παρά μετανιώνουν για την επιλογή τους να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού Αρτούρ Μαζουακού και Ματιέ Ντοσεβί, όπως δήλωσαν στη γαλλική ιστοσελίδα Footmercato.

Αναλυτικά, ο Μαζουακού μίλησε για:

-την κατάκτηση του τίτλου και τον απολογισμό της σεζόν: «Είμαι περήφανος για την κατάκτηση του πρώτου μου τίτλου. Δεν είναι μικρό πράγμα να τα καταφέρνεις στα 21. Τώρα δεν θέλω να σταματήσω εδώ, αλλά να συνεχίσω να κερδίζω. Η πρώτη μου σεζόν ήταν καλή και θεωρώ πως ήταν πετυχημένη. Ήμουν συνήθως βασικός και επίσης είχα αρκετές ασίστ και πέτυχα ένα γκολ απέναντι στην Ατλέτικο στο Champions League. Είμαι πολύ χαρούμενος. Η περίοδος αυτή μου έκανε καλό. Εξελίχθηκα σαν παίκτης, αφού ήρθα εδώ για να παίζω και δεν το μετανιώνω. Μόνο θετικά είχε η χρονιά. Τώρα έχουμε σε λίγες μέρες τον τελικό του Κυπέλλου και θα προσπαθήσω να πάρω έναν ακόμη τίτλο με την ομάδα».

-το πώς νιώθει στον Ολυμπιακό: «Το να παίζεις στον Ολυμπιακό είναι σαν να παίζεις στην Παρί στη Γαλλία. Είναι η πιο δυνατή ομάδα της χώρας, που κάθε χρόνο αγωνίζεται στο Champions League. Δεν νιώθω κάποια ιδιαίτερη πίεση, αφού παίζω ποδόσφαιρο για να αγωνίζομαι σε τέτοιες διοργανώσεις και τέτοια παιχνίδια. Είναι ωραίο να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα. Η πίεση αυτή είναι θετική».

-την παρουσία γαλλόφωνων στην ομάδα: «Είναι πάντα καλύτερο να ξέρεις ότι υπάρχουν σε μια ομάδα Γάλλοι παίκτες όταν πας σε μια ομάδα. Ήξερα τον Ντοσεβί από τη Βαλανσιέν και είχαμε καλές σχέσεις. Ο Αμπιντάλ με βοήθησε πολύ. Είναι ευτυχία να παίζεις μαζί του. Είναι μεγάλη προσωπικότητα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

-την αλλαγή προπονητή: «Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστείς, όταν έφυγε ο Μίτσελ τον Ιανουάριο. Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε επαγγελματικά τη δουλειά μας με το νέο προπονητή. Εκμεταλλευτήκαμε τις απώλειες που είχαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσουμε γρήγορα το πρωτάθλημα και όλα πήγαν καλά».

-τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τα επεισόδια: «Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι κάτι τρελό. Πέταξαν καπνογόνα, ακόμη και έναν παίκτη μας ακούμπησαν. Κάποιες φορές, ακόμη κι αν ξέρεις πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, είναι σοκαριστικό. Καταλαβαίνω το πάθος που υπάρχει, αλλά είναι άλλο πράγμα να φτάνεις στο σημείο να χτυπάς ποδοσφαιριστές».

-τους κορυφαίους της σεζόν: «Θα έλεγα πως είναι ο Τσόρι. Είναι ξεχωριστός, με φοβερή τεχνική και μας έδωσε πολλούς βαθμούς με τα γκολ και τις ασίστ του. Ο Μήτρογλου επίσης, είναι μεγάλος σκόρερ. Πολύ ποιοτικός είναι και ο Ρομπέρτο, το έδειξε και στο Champions League απέναντι στη Γιουβέντους».

Αναλυτικά, ο Ντοσεβί μίλησε για:

-την κατάκτηση του τίτλου: «Είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας μου και πάντα είναι ωραίο αυτό. Γι’ αυτό πήγα στον Ολυμπιακό, ώστε να ζήσω και κάτι διαφορετικό από την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού στη Γαλλία. Είμαι χαρούμενος εδώ και δεν το μετανιώνω που ήρθα. Έκανα μια σχεδόν γεμάτη σεζόν, ελπίζω του χρόνου να τα πάω καλύτερα και να πάρω γεύση από το Champions League. Θα είναι πολύ ωραίο να κάνουμε το νταμπλ. Αν τα καταφέρουμε, θα είναι μια σπουδαία σεζόν για την ομάδα και τον κόσμο μας».

-την παρουσία γαλλόφωνων στην ομάδα: «Είναι πάντα πιο εύκολο να έχεις στην ομάδα ανθρώπους που μιλάνε την ίδια γλώσσα, ειδικά όταν έρχεσαι σε μια νέα χώρα. Βοηθά στην προσαρμογή σου. Όμως τα πήγαινα πολύ καλά και με τους υπόλοιπους παίκτες».

-το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Στο πρωτάθλημα υπάρχουν 3-4 δυνατές ομάδες, οι υπόλοιπες είναι λιγότερο ανταγωνιστικές. Όμως υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εδώ. Η διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες είναι εμφανής. Κυριαρχούσαμε στα παιχνίδια».

-τη βία στα γήπεδα: «Η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών είναι συνηθισμένη. Δεν υπάρχει φόβος, γιατί τα πράγματα δεν ξεφεύγουν, αλλά καλό θα ήταν να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα προτού γίνει κάτι σοβαρό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x