Stoiximan Super League

Μια πώληση που ήταν «μονόδρομος»

Ο Ρομπέρτο αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας στους Πειραιώτες και η αποχώρηση του έμοιαζε με μονόδρομο, καθώς ο «κύκλος» του στον σύλλογο του Πειραιά είχε κλείσει.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η μεταγραφή του Ρομπέρτο στην Εσπανιόλ ολοκληρώθηκε και τυπικά, με την ομάδα της Βαρκελώνης ν' ανακοινώνει κι επίσημα την απόκτηση του 30χρονου πορτιέρε από τον Ολυμπιακό. Μετά από τρία χρόνια στον Πειραιά ο Ρομπέρτο επιστρέφει στην πατρίδα του, υλοποιώντας έτσι την επιθυμία που είχε εκφράσει στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων».

Ο Ρομπέρτο είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα στους ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδος πριν ολοκληρωθεί η σεζόν και ο Ολυμπιακός δεν είχε φέρει αντίρρηση. Γνώριζαν άλλωστε πολύ καλά στο μεγάλο λιμάνι ότι ο Ρομπέρτο ήθελε να γυρίσει (πάση θυσία) στην πατρίδα του για σημαντικούς προσωπικούς λόγους. Ασφαλώς και ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε τη διαφορά τα δύο πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό αλλά η τελευταία σεζόν του 30χρονου γκολκίπερ δεν ήταν σαν τις δύο προηγούμενες.

Ήταν εμφανές πως ο Ρομπέρτο δεν ήταν αυτός που είχαν συνηθίσει οι Πειραιώτες και προς τιμήν του, ο πρώτος που το αναγνώρισε ήταν ο ίδιος. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ζήτησε από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» να πάρει μεταγραφή, καταλαβαίνοντας πως δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του λιμανιού. Τα λάθη ήταν αρκετά και αν δεν «υπήρχε» ο Ρομπέρτο της προηγούμενης διετίας θα υπήρχε γκρίνια για τις εμφανίσεις του από πολλούς φιλάθλους της ομάδας. Επειδή όμως όλοι είχαν στο μυαλό τους αυτά που είχε προσφέρει ο Ισπανός, δεν προκλήθηκαν «εντάσεις» αλλά ούτε και τέθηκε από πλευράς Μάρκο Σίλβα θέμα βασικού γκολκίπερ στη διάρκεια της σεζόν. Επί της ουσίας αυτό που μπορεί να πει κάποιος για την πώληση του Ρομπέρτο στην Εσπανιόλ είναι ότι ο «κύκλος» του Ισπανού πορτιέρε στον Ολυμπιακό είχε «κλείσει» και αυτό ήταν κάτι που το έβλεπαν και οι ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά.

Η πώληση του Ρομπέρτο σε άλλη ομάδα ήταν «μονόδρομος», με βάση την εικόνα που είχε ο Ισπανός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. «Φώναζε το πράμα» που λέει κι ο λαός. Η μεταγραφή λοιπόν του Ρομπέρτο στην ομάδα της Βαρκελώνης ενδέχεται να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό αλλά και τον ίδιο τον 30χρονο γκολκίπερ, που μπορεί πλέον ν' αφοσιωθεί και στην οικογένεια του. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση γκολκίπερ και όπως δείχνουν τα πράγματα ο Ολυμπιακός θα κάνει δύο μεταγραφές.

Η μία αφορά τον Σωκράτη Διούδη, τον οποίο θ' αποκτήσουν οι Πειραιώτες από την Μπριζ και θα τον αφήσουν δανεικό στον Πανιώνιο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η δεύτερη έχει να κάνει με μεταγραφή ξένου πορτιέρε (ενδεχομένως του Ίσακσον) ο οποίος θ' αποτελέσει με τον Καπίνο, το δίδυμο των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x