Αγγλία

Μια Σίτι… Μπαρτσελόνα! (video)

Αλίμονο σε όποιον την πετύχει στην καλή της μέρα! Θυμίζοντας κατά διαστήματα την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 τη Γουέστ Χαμ και έκανε το «3 στα 3» στην Premier!

Υπερβολή, θα πεις κάποιος για τον τίτλο…

Βλέποντας, όμως, όσα έκανε κατά διαστήματα και ΕΙΔΙΚΑ στο πρώτο 45λεπτο, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, αφενός ήταν αναπόφευκτη η σύγκριση με τη «δική του» Μπαρτσελόνα και αφετέρου δεν γινόταν να μη σκεφτεί κανείς τις ματσάρες που έρχονται στον 3ο όμιλο του Champions League…

Οι «πολίτες» ήταν εξαιρετικοί απέναντι στη Γουέστ Χαμ, κυρίως, όπως προείπαμε, στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας με την μπάλα κάτω και το γνωστό… ατελείωτο passing game του Ισπανού τεχνικού, που φαίνεται πως σιγά σιγά «περνάει» στους νέους παίκτες του τη φιλοσοφία του. Και αν Αύγουστο μήνα (ακόμα) βγάζουν τέτοια εικόνα στο γήπεδο, ανυπομονούμε για τη συνέχεια!

Στο ματς, λοιπόν, που «έριξε την αυλαία» της 3ης αγωνιστικής στην Premier League, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μέχρι το 18’ είχαν -σχεδόν- «καθαρίσει» τη νίκη! Το σκορ άνοιξε ο Στέρλινγκ (που δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση… ever), έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Σίλβα («όργωσε» όλο το γήπεδο) και Νολίτο. Πριν τα «σφυριά» καταλάβουν τι τους… χτύπησε και ενώ προσπαθούσαν -μάταια- να σταματήσουν τις απανωτές επιθέσεις της Σίτι και να… περάσουν τη σέντρα, ο Φερναντίνιο «έγραψε», δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, το 2-0, μετά από καταπληκτική σέντρα από εκτέλεση φάουλ του «διαολεμένου» Ντε Μπρόινε! Ο Βέλγος έχασε, ωστόσο, ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 33’ και το γεγονός ότι η ομάδα του Μάντσεστερ δεν πέτυχε και τρίτο γκολ στις αμέτρητες ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο, την άγχωσε στο δεύτερο…

Στο 57’, δε, αγχώθηκε περισσότερο, όταν ένας… γνωστός μας, ο Αρτούρ Μαζουακού, «χόρεψε» τον Ζαμπαλέτα και έβγαλε μια καταπληκτική σέντρα, με τον Αντόνιο να πιάνει την κεφαλιά και να μειώνει για τους φιλοξενούμενους -που, θυμίζουμε, προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Άστρα Γκιούργκιου μεσοβδόμαδα. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο. Η Σίτι… θύμωσε, πίεσε και έχασε άλλο ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες (είχε και δοκάρι με τον Σίλβα στο 92’), για να έρθει ΞΑΝΑ ο Στέρλινγκ, στα τελευταία δευτερόλεπτα, να περάσει και τον Αντριάν, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Με τη νίκη αυτή, η Σίτι έκανε -όπως και η συμπολίτισσά της, Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι- το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα και απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχουμε τρομερή «μάχη» για τον τίτλο φέτος στην Αγγλία. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ», από το οποίο, όμως, μπορεί να λείψει ο Αγουέρο! Ο Aργεντινός επιθετικός έριξε αγκωνιά στον Ριντ, κάτι που δεν είδε ποτέ ο ρέφερι της αναμέτρησης, αλλά μπορεί κάλλιστα να το δει η ομοσπονδία και να τον τιμωρήσει…



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Ζαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς (59' Κολάροφ), Κλισί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Νολίτο (75' Νασρί), Αγουέρο (88' Φερνάντο)

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Κόλινς, Ριντ (78' Καλέρι), Ογκμπόνα, Αντόνιο, Μαζουακού, Τόρε (46' Μπάιραμ), Νομπλ, Κουγιάτε, Φλέτσερ, Βαλένσια (60' Λανσίνι)

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/8


Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-1
(72' Ρόουζ - 43' Μίλνερ)

Γουότφορντ-Άρσεναλ 1-3
(57' Περέιρα - 9' Καθόρλα πεν. 40' Σάντσες, 45'+1' Εζίλ)

Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ 1-1
(90'+3' Νταν - 11' Κινγκ)

Λέστερ-Σουόνσι 2-1
(32' Βάρντι, 52' Μόργκαν - 80' Φερ)

Σαουθάμτον-Σάντερλαντ 1-1
(85' Ροντρίγκεζ - 80' Ντεφό)

Τσέλσι-Μπέρνλι 3-0
(9' Αζάρ, 41' Γουίλιαν, 89' Μόζες)

Έβερτον-Στόουκ 1-0
(51' Γκίβεν αυτ.)

Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(90'+2' Ράσφορντ)

Κυριακή, 28/8

Γουέστ Μπρομ-Μίντελσμπρο 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 3-1
(7', 90'+4' Στέρλινγκ, 18' Φερναντίνιο - 57' Αντόνιο)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Σάββατο, 10/9


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (14:30)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Άρσεναλ-Σαουθάμπτον (17:00)
Μπέρνλι-Χαλ (17:00)
Μίντλεσμπρο-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Στόουκ-Τότεναμ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ (17:00)
Λίβερπουλ-Λέστερ (19:30)

Κυριακή, 11/9

Σουόνσι-Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα, 12/09

Σάντερλαντ-Έβερτον (22:00)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x