Stoiximan Super League

Μια (σωστή) απόφαση που ήταν «μονόδρομος»

Ήταν ξεκάθαρο πως όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, ήταν αδύνατον να παραμείνει ο Μπέντο στον πάγκο των ερυθρόλευκων.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ανακοινώνοντας κι επίσημα τη λύση της συνεργασίας του με τον Πορτογάλο τεχνικό. Ήταν ξεκάθαρο πως όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, ήταν αδύνατον να παραμείνει ο Μπέντο στον πάγκο των “ερυθρόλευκων”.

Οι δηλώσεις που έκανε μετά το ματς στην Τούμπα προκάλεσαν την έντονη δυσφορία των ανθρώπων του Ολυμπιακού και φυσικά του ίδιου του προέδρου της ομάδας του λιμανιού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ήταν μια σωστή απόφαση από πλευράς του ισχυρού άνδρα των πειραιωτών, καθώς ήταν πασιφανές ότι κάθε επιπλέον μέρα παραμονής του Πορτογάλου στον πάγκο της ομάδας, θα ήταν επιζήμια με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί. Ήταν επί της ουσίας μια απόφαση “μονόδρομος” για τον Ολυμπιακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” αποφάσισαν να πορευτούν μέχρι το φινάλε της σεζόν με τον Βασίλη Βούζα στην τεχνική τους ηγεσία, αλλά δε θα είναι μόνος του.

Δίπλα του θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο προπονητής τερματοφυλάκων, Αλέκος Ράντος και ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Χρήστος Μουρίκης. Δύο στελέχη του τεχνικού επιτελείου που είναι πολλά χρόνια στου Ρέντη κι έχουν δουλέψει με επιτυχία. Δίπλα στον Βούζα θα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα αλλά και ο Τάσος Πάντος και το κύριο ζητούμενο για την ομάδα του Ολυμπιακού, είναι πλέον η συσπείρωση.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει μπορεί μάλιστα να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός άργησε να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας του με τον Πορτογάλο προπονητή. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στην ανακοίνωση των πρωταθλητών υπάρχει μόνο μια “ξερή” αναφορά για την απομάκρυνση του Μπέντο και τίποτε περισσότερο.

Η συνάντηση Βρέντζου με Μπέντο

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν συναντήθηκε με τον Πάουλο Μπέντο και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει μια τέτοια συνάντηση, μετά τα όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής μετά το ματς στην Τούμπα. Ο Μπέντο κλήθηκε να πάει στα γραφεία της ΠΑΕ, μίλησε με τον Γιάννη Βρέντζο κι εκεί οριστικοποιήθηκε η απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολύ δύσκολα παιχνίδια για τρεις διοργανώσεις κι αυτό σημαίνει ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν την πολυτέλεια να σταθούν στο παρελθόν. Το μεγάλο ματς της Πέμπτης με αντίπαλο την Μπεσίκτας είναι το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό και οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας καλούνται να κάνουν την υπέρβαση. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει και με τη βοήθεια που θα δώσει ο κόσμος του Ολυμπιακού στην ομάδα κι αυτό είναι κάτι που θα δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση στους πειραιώτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x