Stoiximan Super League

Μικάελσεν στον ΣΠΟΡ FM: «Από τους καλύτερους στη Δανία ο Πούκι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Τέεμου Πούκι στον ΣΠΟΡ FM, ο Γιάν Μικάελσεν. Ο Δανός, παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού, στάθηκε στην ηρεμία του Φινλανδού και στη μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία.

Τις αρετές του Τέεμου Πούκι με τον οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις ο Παναθηναϊκός, εκθείασε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο Γιαν Μικάελσεν.

Ο βετεράνος άσος του «τριφυλλιού» τόνισε στην εκπομπή Transfer Market Live ότι δεν έχει τα στοιχεία του Μπεργκ, αλλά μπορεί να πετύχει, μιας και αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο βαριά ονόματα που αγωνίζονται στο δανικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαν Μικάελσεν στον ΣΠΟΡ FM

Για την αγάπη των φίλων του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του:

«Είναι ωραίο να το ακούς αυτό. Εύχομαι να έρθω του χρόνου στην Ελλάδα για να κάνω ένα καμπ για παιδιά, ίσως γίνει στην Κρήτη. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό και τα τρία χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα. Μπορούμε να μιλήσουμε και με την ομάδα αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε αυτό. Ίσως το κάνω μαζί με τον Χένρικσεν».

Για τα νεαρά ταλέντα στην Δανία:

«Ήμουν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Δανίας U17 για τέσσερα χρόνια και τώρα είμαι επικεφαλής των ακαδημιών της Κοπενχάγης. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Αν ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός για κάποιους από αυτούς, μπορεί να με καλέσει. Είμαι πάντα ανοιχτός και εξαρτάται από αυτούς».

Για τον Τέεμου Πούκι ως αντικαταστάτη του Μπεργκ:

«Ο Μάρκους τα πήγε πολύ καλά στην Ελλάδα. Πέτυχε πολλά γκολ και δέθηκε με τους οπαδούς. Θα είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Δεν μιλάω μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και για το γεγονός ότι ήταν αρχηγική φυσιογνωμία. Ο Πούκι δεν είναι τέτοιου τύπου ηγέτης, δεν τον ξέρω στο γήπεδο ή στα αποδυτήρια είναι όμως πιο ήσυχος τύπος. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και στα καλά του μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστής στη Δανία».

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του:

«Στα καλά του έχει ιδιαίτερα καλή κίνηση. Δεν είναι ο πιο γρήγορος αλλά είναι αρκετά ταχύς. Έχει καλή αίσθηση του τέρματος και μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει. Είναι πολύ καλός ιδιαίτερα με την μπάλα στα πόδια. Έχει καλή τεχνική, ωραίες κινήσεις στο γήπεδο και ταχύτητα. Ιδιαίτερα καλός στο ένας εναντίον ενός. Είναι πιο μικροκαμωμένος από τον Μπεργκ και δεν χρειάζεται πολύ χώρο. Ο Μάρκους και ο Πούκι είναι πολύ διαφορετικοί σέντερ φορ».

Για το τι μπορεί να περιμένει ο Ουζουνίδης από αυτόν:

«Δεν είναι μόνο σκόρερ. Μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Δεν είναι μόνο ‘’εννιάρι’’. Μπορεί να αγωνιστεί και ως δεκάρι αλλά και στα πλάγια. Δίνει διαφορετικές τεχνικές λύσεις, ωστόσο η θέση του είναι ως σέντερ φορ».

Για το αν του τηλεφωνούσε ο Πούκι τι θα τον συμβούλευε:

«Θα του έλεγα πως είμαι τυχερός που έπαιξε στον Παναθηναϊκό με πολλούς καλούς συμπαίκτες. Θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Όμως τα πήγαμε καλά στην Ευρώπη και πήραμε το νταμπλ. Τότε ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός. Με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ ακόμα και τον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο ήταν υψηλότερο σε σχέση με σήμερα. Αλλά πιστεύω πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υποτιμημένο. Πρέπει να αναλογιστούμε πως ο Πούκι έρχεται από μία μεγάλη ομάδα, με πολλούς οπαδούς και καυτή ατμόσφαιρα, οπότε δεν θα είναι σοκαριστικό για αυτόν το να βρεθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης και η Μπρόντμπι ήταν χαοτική τα τελευταία χρόνια, χωρίς πολλές επιτυχίες με την Κοπενχάγη να κατακτά τα πάντα, άρα ο Πούκι είναι συνηθισμένος στην αρνητική πίεση. Άρα ο Πούκι θα δυσκολευτεί αν υποτιμήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τόσο εύκολο να προσαρμοστείς/. Είναι εντελώς διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Ο τρόπος που μαρκάρουν ή αναπτύσσονται οι ομάδες δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που συνηθίζεται στη Δανία»

Για το αν ο Πούκι θα συνεχίσει την καλή παράδοση των Σκανδιναβών στην Ελλάδα:

«Είμαι αισιόδοξος. Δουλεύει σκληρά, σκοράρει πολύ όταν είναι σε φόρμα και δημιουργεί ευκαιρίες. Για να είμαι ειλικρινλής ο Πούκι δεν έχει την ίδια ευκολία στο σκοράρισμα με τον Μπεργκ. Είναι διαφορετικό είδος παίκτης. Πιστεύω πως είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ίσως δεν είναι στο επίπεδο του Champions League αλλά στα καλά του είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στη Δανία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x