Stoiximan Super League

Μπέντο, μίλα λίγο στην ομάδα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει τη στάση του Πάουλο Μπέντο και τον τρόπο που προσεγγίζει πράγματα και καταστάσεις στο Ρέντη.

Ο Πάουλο Μπέντο βρίσκεται υπό καθεστώς κριτικής (αυστηρής ενδεχομένως για κάποιους, δίκαιη για πολλούς άλλους) μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Λάρισα. Επί της ουσίας αυτό που προκάλεσε την έντονη κριτική δεν ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στους “βυσσινί” αλλά η αποκαρδιωτική εμφάνιση και οι λανθασμένες (έως αδικαιολόγητες) επιλογές του προπονητή.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως έχασε στη Λάρισα αλλά αυτό δεν είναι το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τους “ερυθρόλευκους”. Το μεγάλο ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι να βρουν τρόπο ανασύνταξης, ώστε να μην ακολουθήσουν κι άλλα αγωνιστικά “ναυάγια”,όπως αυτό στο ματς με τη θεσσαλική ομάδα.

Ο Μπέντο έχει μια ξεχωριστή φιλοσοφία (άγνωστη μέχρι σήμερα στους πειραιώτες) για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η προπόνηση. Είναι θιασώτης του αγγλικού μοντέλου, που την προπόνηση κάνουν οι βοηθοί και ο προπονητής είναι ο μάνατζερ. Εδώ όμως υπάρχει ένα σημαντικό θέμα που καλείται να καταλάβει ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Μπέντο δεν είναι ο προπονητής που μιλάει στους παίκτες. Δεν λέει πολλά πράγματα στις προπονήσεις, δεν λέει και πολλά ή ακόμα χειρότερο δε λέει τίποτα μετά το τέλος των αγώνων.

Ο Πορτογάλος όμως οφείλει να καταλάβει πως αυτή τη στιγμή η ομάδα του έχει ανάγκη να τον “ακούσει”. Οι παίκτες του πρέπει να δουν τον προπονητή τους να μιλάει, όχι μόνο για τα αγωνιστικά προβλήματα των “ερυθρόλευκων” αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιωθεί η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ομάδας του λιμανιού.

Θα ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να έλεγε ο Μπέντο μετά τον αγώνα στη Λάρισα, πως δεν υπάρχει ρεπό και ότι η ομάδα θα συγκεντρώνονταν στου Ρέντη. Ας μην έκανε προπόνηση, ίσως μια ανοιχτή κουβέντα να βοηθούσε αυτή τη στιγμή τους “ερυθρόλευκους”.

Και αν ο Μπέντο δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να μιλήσει στην ομάδα, ότι πρέπει να εμπνεύσει τους παίκτες του, τότε είναι σίγουρο πως θα πρέπει ν' αναλάβουν δράση στου Ρέντη, ο Μοντέστο, ο Ιμπαγάσα, ο Καρεμπέ. Και οι τρεις τους έχουν παίξει στον Ολυμπιακό, γνωρίζουν καλά πράγματα και καταστάσεις. Ας παρακινήσουν αυτοί τον Μπέντο για να γίνει αυτό που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα ξεκινήσουν με την προπόνηση της Τρίτης, την προετοιμασία τους για το σημαντικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Ένα παιχνίδι κομβικό για τους πρωταθλητές Ελλάδος και ενδεχομένως ο Μπέντο να επιχειρήσει μια επαναπροσέγγιση στον τρόπο διαχείρισης των παικτών του. Μια διαφορετική θεώρηση ορισμένων πραγμάτων, μπορεί κάλλιστα να είναι ευεργετική για την ομάδα του λιμανιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x