Stoiximan Super League

Μην ξεγράφετε τον Ατρόμητο!

Νέο… μήνυμα πρωταθλητισμού από τον Ατρόμητο στους «μεγάλους». Παίρνοντας επαγγελματική νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0), οι Περιστεριώτες παρέμειναν σταθερά στο… κόλπο τίτλου.

Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του –κάθε άλλο- αλλά αποστολή εξετελέσθη για τον Ατρόμητο!

Με «χρυσό» σκόρερ τον Ντιγκινί στο 42’ (υπέροχη συνεργασία με τον Ντάουντα), οι κυανόλευκοι πήραν μία... επαγγελματική νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, επικρατώντας 1-0 για τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αποτέλεσμα που διατηρεί σταθερά την ομάδα του Κάναντι σε τροχιά... πρωταθλήματος, αφού μείωσε εκ νέου στους 2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (κι ενώ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έχουν ματς λιγότερο).

Κακό το παιχνίδι στο Περιστέρι, με τους Βοιωτούς να μην μπορούν να απειλήσουν, ουσιαστικά, την εστία του Γιαννιώτη, ενώ το όποιο πλάνο τους για κάτι θετικό πήγε στράφι όταν ο Γάλλος άσος βρήκε δίχτυα. Τέταρτη σερί ήττα για την ομάδα του Ανιγκό που κάνει... νερά τελευταία.

Στο 52' δεν δόθηκε πέναλτι στον Ατρόμητο, όταν ο Αντιλέχου χτύπησε τον Γιαννούλη στο πόδι, με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να λέει, λανθασμένα, να συνεχιστεί το ματς.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Σαν τη… γάτα με το ποντίκι εξελίχθηκε από νωρίς η αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος θέλησε να αναλάβει με το καλημέρα την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που οι παίκτες του Λεβαδειακού ήταν σχεδόν μόνιμα πίσω από το κέντρο και περίμεναν κάποια κόντρα για να κάνουν τη ζημιά. Όλες οι επιθέσεις των γηπεδούχων περνούσαν από τα πόδια του Ουάρντα, αλλά τα πολλά λάθη και οι κακές μεταβιβάσεις δεν επέτρεπαν στους ποδοσφαιριστές του Κάναντι να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Επασί. Είναι ενδεικτικό πως οι μοναδικές υποψίες ευκαιριών ήρθαν από μακρινά σουτ των Μάντσον και Ντιγκινί, τα οποία δεν έβρισκαν στόχο. Τα λεπτά περνούσαν… εφιαλτικά, με το θέαμα να είναι ανύπαρκτο και τον Λεβαδειακό (που ως το ημίωρο είχε απλά ένα απελπιστικά κακό σουτ του Γιουσούφ) να έχει μπλοκάρει τον Ατρόμητο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους κι ενώ ως τότε… κοιμόμασταν, τα πάντα άλλαξαν! Μπορεί, λοιπόν, στο 39’ ο Επασί να έδιωξε την κοντινή γυριστή κεφαλιά του Χατζηισαΐα, αλλά στο 42’ δεν μπόρεσε να αποτρέψει το προβάδισμα των κυανόλευκων! Ντιγκινί και Ντάουντα (που ήταν κακός ως τότε) έκρυψαν τη μπάλα, συνεργάστηκαν σε ένα υπέροχο τριγωνάκι και ο πρώτος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Από νωρίς στην επανάληψη, έκανε… μπαμ πως είχε ανέβει το τέμπο. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, έπρεπε, επιτέλους, να ξεμυτίσει από τα καρέ του, ενώ ο Ατρόμητος με την ποιότητα που είχε μπροστά, έμοιαζε απειλητικός σε κάθε κατεβασιά του. Στο 52’ θα μπορούσαν τα πάντα να έχουν τελειώσει πρόωρα, αλλά ο διαιτητής Κουτσιαύτης έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ των Περιστεριωτών! Ο Αντιλέχου χτύπησε άγαρμπα στο πόδι τον Γιαννούλη, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν υπέδειξε την παράβαση και οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν από την άσπρη βούλα τα τέρματά τους.

Οι παίκτες του Ανιγκό είχαν μείνει όρθιοι για ένα θετικό αποτέλεσμα, ήταν εμφανώς ανεβασμένοι σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά επ’ ουδενί δεν έβγαζαν εικόνα ομάδας με σωστή ανάπτυξη και πλάνο στο χορτάρι για να κυνηγήσουν την ισοφάριση… Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος ήταν «φλύαρος», κυρίως λόγω του… ατομισμού του Ουάρντα, ο οποίος είχε βαλθεί να σκοράρει… σώνει και ντε, με αποτέλεσμα να τελειώνει με –άστοχα- σουτ όλες τις φάσεις…

Ο Γιαννιώτης περνούσε ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα της ζωής του, αφού οι Βοιωτοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Έχοντας, δε, αφήσει πολλούς χώρους πίσω, έδιναν την ευκαιρία στον ποιοτικό Ατρόμητο να βγάζει φάσεις. Βασιλακάκης και Ντάουντα, όμως, δεν σημάδεψαν σωστά και δεν μπόρεσαν να κλειδώσουν μία ώρα αρχύτερα το τρίποντο για την ομάδα τους. Η κλεψύδρα άδειαζε, οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές στη… σκακιέρα (ο Κάναντι για να σιγουρέψει τη νίκη, ο Ανιγκό για να βρει ένα γκολ), αλλά οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που επωφελούνταν, αφού πήγαιναν... καρφί για το σημαντικό τρίποντο. Πέραν ενός σουτ του Νιάσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 80' (το έπιασε με το εξωτερικό πάνω στον βηματισμό κι έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα άουτ), οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα άλλο, με τον Ατρόμητο να μην απειλείται καν στο τελευταίο δεκάλεπτο και να φτάνει... αεράτα στη νίκη.



Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Κιβρακίδης, Μπουσουλάζιτς, Μάντσον, Βασιλακάκης (81’ Ούμπιδες), Ουάρντα, Ντιγκινί (90’ Καρασαλίδης), Ντάουντα (74’ Μενσά)

Στον πάγκο του Ατρόμητου: Μίρκοβιτς, Κυριακίδης, Νάτσος, Λαζαρίδης

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας, Τριποτσέρης (46’ Ιωαννίδης), Αντιλέχου, Φαβάρο, Μητρόπουλος, Νιάσε, Γιακουμάκης, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί (78’ Σουμπίνιο)

Στον πάγκο του Λεβαδειακού: Ναμάσκο, Μεντί, Νουάνκο, Καλτσάς, Καθάριος

Διαιτητής: Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Πασχάλης, Ποντίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x