Ελλάδα

«Η πρόταση αναίρεσης του βουλεύματος για τα στημένα δεν θα κριθεί πριν τον Δεκέμβρη του 2018»

Την εκτίμηση ότι η υπόθεση των στημένων αγώνων (μετά την αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος) δεν πρόκειται να κριθεί στο σύνολό της πριν τα επόμενα Χριστούγεννα έκανε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Τη βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να τρέξουν γρήγορα εξέφρασε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης της εφημερίδας «Η Άποψη» αναφέρθηκε στην πρόταση αναίρεσης που κατατέθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με βούλευμα που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών.

Τόνισε λοιπόν ότι με βάση την εμπειρία του, η συγκεκριμένη πρόταση στο σύνολό της δεν πρόκειται να κριθεί πριν τον Δεκέμβρη του 2018.


Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα ο Μητρόπουλος στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»

«Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο -το Συμβούλιο Εφετών ή ο εισαγγελέας- το σίγουρο είναι ένα: Ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 δεν θα γίνουμε σοφότεροι. Αυτή η πρόταση του κ. Βουρλιώτη θα ανατεθεί σε ένα από τα ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου. Ο εισηγητής θα πάρει ολόκληρη την υπόθεση για να δει πού βρίσκεται η μη εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Υποθέτω με βάση την πείρα μου, ότι αυτή η ιστορία δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει πριν περάσει ένα τρίμηνο. Υπάρχουν αποφάσεις ποινικών τμημάτων που κάνουν 5 και 6 μήνες. Από ‘κει και πέρα θα πάει στο συμβούλιο Εφετών, όπου θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποιον εισηγητή πάλι. Εκείνος έχει 9 μήνες περιθώριο. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν θεωρώ ότι θα φτάσουμε στον Δεκέμβρη.

Κάποιους τους συμφέρει να μείνει έτσι η υπόθεση. Σε αυτούς που κατηγορούν αναφέρομαι. Όσο τραβάει η υπόθεση, αυτή η ιδιότυπη ομηρία ευνοεί κάποιους. Πρέπει να βγουν αποφάσεις για να ξέρει ο κόσμος ποιοι είναι ένοχοι και ποιοι διασύρονται αδίκως. Πέρα απ’ αυτό βασανίζεται και το ποδόσφαιρο με την υπόνοια ότι γίνεται κάτι πέρα από τα χρηστά ήθη.

Η απόφαση για τα αδικήματα που έκανε αναίρεση ο κ. Βουρλιώτης είχε ληφθεί παμψηφεί με 3-0. Δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ αναίρεση σε παμψηφεί απόφαση. Αυτό με βάζει σε σκέψεις. Πάει να πει δηλαδή ότι έκανε λάθος το συμβούλιο Εφετών; Κι αν έκανε λάθος, θα τιμωρηθεί»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x