Stoiximan Super League

Μητρούδης για την επίθεση σε Τσαχειλίδη: «Αυτά είναι… φλωρίστικα»

Την άποψη ότι απόπειρες τρομοκράτησης όπως αυτή στον αρχιδιαιτητή Τσαχειλίδη δεν πρέπει να εμποδίζουν ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θεόφιλος Μητρούδης.

Επιθέσεις όπως αυτή που έγινε στον Γιάννη Τσαχειλίδη δεν πρέπει να αποδεικνύονται αρκετές για να εμποδίσουν ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να φτιάξουν το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Θεόφιλο Μητρούδη.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρώην πρόεδρος του ρη ανέφερε ότι «αυτά είναι… φλωρίστικα» και τόνισε ότι χρειάζεται άγνοια κινδύνου από αυτού που θέλουν να καθαρίσουν τον χώρο.

Εξάλλου, ο κ. Μητρούδης ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία 25 χρόνια ο Ολυμπιακός ελέγχει πλήρως (με κάποια διαλείμματα) τη διαιτησία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι για να μπουν και άλλες ομάδες σε αυτό το παιχνίδι ελέγχου πρέπει πρώτα να φτιάξουν ομάδες.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Νίκο Γκάλη (που αποχώρησε επί των ημερών του από τον Άρη), σημειώνοντας ότι είναι ντροπή να δίνουν το όνομα του, ενώ είναι ακόμα εν ζωή, «σε γήπεδα και δέντρα».




Αναλυτικά όσα είπε ο Θεόφιλος Μητρούδης στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»

Για το θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων: «Όλοι αυτοί θα πρέπει να δικαστούν με την τότε λογική και όχι με την τωρινή. Εγώ δεν είμαι νομοθέτης, απλά λέω τη γνώμη μου. Ο κάθε παράγοντας, όταν διέπραξε το αδίκημα, δεν ήξερε ότι μπορεί να πάει ισόβια. Το έκανε σε μια εποχή που έφερε το “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Λυπάμαι που εμπλέκονται στην υπόθεση φίλοι μου, αλλά το έκαναν για ένα όραμα, όχι για να φάνε λεφτά. Ο συγκεκριμένος νόμος λέει ξεκάθαρα ότι πας ισόβια μόνο αν αποδειχθεί ότι ήθελες να φας λεφτά».

Για την επίθεση στον Τσαχειλίδη: «Αυτά είναι… φλωρίστικα. Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι παλικάρι και δεν φοβάμαι Χριστό. Ο φόβος είναι για τους ταγμένους. Ο Τσαχειλίδης ανήκε στο τάγμα των ταγμένων του Θεοδωρίδη ή ανήκει σε άλλο τάγμα; Τα παλικάρια κάθονται για να καθαρίσει κάποτε η κόπρος του Αυγείου. Αν δεν έχεις την άγνοια κινδύνου, δεν γίνεται. Τι θα μας κάνουνε, μωρέ, οι μάγκες; Τι να φοβόμαστε»;

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Από πότε να ξεκινήσουμε; Από το ’90; Από τότε η διαιτησία ελέγχεται πλήρως από τον Ολυμπιακό. Τελεία και παύλα. Είναι βαριά παράγκα, με ελαφρά διαλείμματα που μπήκε η… κίτρινη θεά και ο Παναθηναϊκός με τον Πατέρα. Το παιχνίδι δεν είναι αθλητισμός, είναι λεφτά και συμφέρονται. Ήρθαν κάποιοι που δεν έχουν κάνει ομάδα και θέλουν να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι. Καμία αντίρρηση, αλλά κάντε ομάδες πρώτα. Ο Ολυμπιακός πάλι σας καβάλησε.

Αυτά τα παιχνίδια παίζονται όταν κάνουμε πρώτα καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 25 χρόνια είχε πρώτα καλή ομάδα και μετά προστασία. Δεν είχε μόνο προστασία βέβαια, είχε και εύνοια. Έρχονται τώρα οι τρεις… Καππαδόκες, οι οποίοι θέλουν να καθαρίσει η διαιτησία, αλλά δεν φτιάχνουν ομάδα. Πέτυχες να βάλεις τον Σιδηρόπουλο διαιτητή, αλλά δεν πέτυχες να μη διασυρθείς.

Το περιβάλλον αυτό έχει αναπτυχθεί έτσι επειδή μπήκαν γκάνγκστερ στο ποδόσφαιρο. Υπήρχαν όμως πάντα και υπάρχουν και στις άλλες χώρες. Εκεί όμως αντιμετωπίζονται επειδή υπάρχουν ισάξιες ομάδες. Είναι τρεις μεγάλοι στο ίδιο level. Αν σήμερα οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν ομαδάρες, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Δεν είμαστε Αγγλία, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί. Μέχρι πέρυσι φώναζα ότι για όλα φταίει ο Μαρινάκης. Φέτος όμως έχω αλλάξει ρότα. Δεν τα βάζω με τον Μαρινάκη. Κάνει ό,τι κάνει, κάνοντας παράλληλα και καλή ομάδα. Οι άλλοι προσπαθούν να πάρουν Ενώσεις, αλλά δεν φτιάχνουν ομάδες».


Για το γεγονός ότι ο Νίκος Γκάλης έφυγε επί των ημερών του από τον Άρη: «Θα ήθελα όταν πεθάνω να με προστατεύσεις σε αυτό το θέμα. Όταν πουν ότι χρεώθηκα τη φυγή του Γκάλη να πεις ότι δεν ήταν έτσι. Το μόνο που δεν μπορούν να μου χρεώσουν είναι η λήξη της συνεργασίας με τον φίλο μου -το τονίζω- Νίκο Γκάλη. Είναι ντροπή αυτό το τεράστιο όνομα, που είναι ακόμα εν ζωή, να τον κάνουν γήπεδα και δέντρα. Έπρεπε να του δώσουν ένα σημαντικό ποσό, να γυρίζει στην Ελλάδα και να προσελκύει τα παιδιά στον αθλητισμό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x