Stoiximan Super League

Μητρούδης: «Κλαίω με την κατάντια των Κοτσώνη και Γιαννουσάκη»

Ο Θεόφιλoς Μητρούδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την υπόθεση “Noor 1” και την εμπλοκή των Κοτσώνη και Γιαννουσάκη.

«Ξαφνικά, στα γεράματα αποφάσισαν να γίνουν έμποροι ναρκωτικών και τους τσίμπησαν. Έφεραν δύο τόνους ηρωίνης άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοια πράγματα. Είμαι θυμωμένος μαζί τους, από την άλλη γελάω και από την άλλη κλαίω με την κατάντια τους»...

Με τον τρόπο αυτό ο Θεόφιλος Μητρούδης σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» την εμπλοκή των Αιμίλου Κοτσώνη και Ευθύμιου Γιαννουσάκη στην υπόθεση του “Noor 1”.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης διατηρούσε φιλία με τους δύο κατηγορούμενους της υπόθεσης επισημαίνοντας ότι σημασία έχει ποιος ήταν ο άνθρωπος που χρηματοδότησε την «επιχείρηση» καθώς αυτοί που έχουν βρεθεί να είναι κατηγορούμενοι δεν είχαν τα χρήματα για μια τέτοια επιχείρηση.

«Δεν είναι το θέμα τι έκαναν αυτοί οι δύο. Ξαφνικά, στα γεράματα αποφάσισαν να γίνουν έμποροι ναρκωτικών και τους τσίμπησαν. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με δύο ανθρώπους που είναι προφυλακισμένοι για ένα αδίκημα που σκοτώνει κόσμο. Φίλοι μου ήταν, μπορώ να πω οτιδήποτε για να ελαφρύνω τη θέση τους, λόγω πρότερου έντιμου βίου, αλλά είναι φοβερό αδίκημα. Το πρόβλημα ποιος έβαλε τα λεφτά, γιατί αυτοί οι δύο δεν έχουν λεφτά

Αν αυτός που τα έβαλε είναι απ’ το εξωτερικό, στον χώρο τον βαρόνων, δεν θα τον βρουν ποτέ. Αν τα έδωσε Έλληνας, για να βρουν αυτούς τους δύο είναι παρασυρόμενος από τον Γιαννουσάκη, γιατί αυτός ξεκίνησε την ιστορία. Είναι μια ιστορία μεγάλης εμβέλειας ,αλλά για γέλια. Έφεραν δύο τόνους ηρωίνης άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοια πράγματα. Κάτι που για να κάνεις πρέπει να έχεις μια προϊστορία, να έχεις επαφές με τέτοιους ανθρώπους. Όχι να είσαι φλώρος των Νοτίων Προαστίων, σπουδάζεις στο εξωτερικό ή αν κατά βάθος είσαι ένας μπούφος που βάζει ναρκωτικά στο σπίτι του παιδιού του. Είμαι θυμωμένος μαζί τους, από την άλλη γελάω και από την άλλη κλαίω με την κατάντια τους».


Ακολουθούν οι άλλες δηλώσεις του Θεόφιλου Μητρούδη στο Σπορ Fm 94,6:

Πότε διέβλεψε την οικονομική αδυναμία των κατηγορούμενων:

«Για τον Αιμίλιο το γνώριζα. Τότε βρισκόταν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το 80% των Ελλήνων επιχειρηματιών. Αν όσοι χρωστούν πάνε να σωθούν μέσω της ηρωίνης, θα πουλάει όλη η Αθήνα ναρκωτικά. Είναι αυτοί που έγιναν πλούσιοι απ’ τις τράπεζες και τους τραπεζικούς υπάλληλους, που έκαναν σπίτια και στην ουσία ήταν τρύπιοι. Ξαφνικά δεν τους έφταιγε η βλακεία που έκαναν, αλλά η κρίση. Υπήρχε η ρευστότητα να συνεχίσει να περνάει καλά και να φροντίζει την οικογένειά του. Όταν κάποιος χρωστάει 100 και μπορεί να γλιτώσει να πληρώσει, δεν σημαίνει ότι έχει λεφτά να αγοράσει ηρωίνη. 100% τα λεφτά ήρθαν από αλλού. Αν τα λεφτά ήταν απ’ το εξωτερικό δεν θα βρεθεί ποτέ ο ένοχος. Αν είναι από την Ελλάδα –που δεν ξέρω ποιος είναι για να πω γιατί το έκανε- σίγουρα δεν το έκανε για να τους βοηθήσει επειδή είναι καλά παιδιά».

Ο Κοτσόνης δεν είναι αθλητικός παράγοντας. Δεν έχει ιδέα τι θα πει κόρνερ. Όταν γνώρισα τον Αιμίλιο μου είπαν ότι έρχεται το νούμερο 1 του Μαρινάκη. Μ’ αυτή την πλάτη κυκλοφορούσε τον τελευταίο καιρό. Μου έλεγε πως μόλις εξαφανιστεί ο Μαρινάκης απ’ τον Ολυμπιακό δεν θα τον ξαναδούν.

Για αυτοκίνητα που εισήχθησαν χωρίς φόρο:

«Πιθανόν να είναι αλήθεια. Δεν μου ακούγεται περίεργο. Όλα αυτά ήταν στο πλαίσιο της δουλειάς μας. Γίνονταν διάφορα περίεργα πράγματα. Κάποτε οι έμποροι είχαν μεγάλους μπελάδες με τα τελωνεία, τις αποσύρσεις, δεν πλήρωναν δασμούς και διάφορα τέτοια. Συγκριτικά με την υπόθεση για την οποία μιλάμε, όλα αυτά είναι λίγα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν είχαν χρήματα. Ο ένας ήταν στην κατηγορία των πολλών επιχειρηματιών της Αθήνας και ο άλλος είναι περίεργη ιστορία. Έχει περίεργο μυαλό και νοοτροπία. Έχει δημιουργήσει μπελάδες στο περιβάλλον του, γιατί του άρεσε να είναι ο εξυπνότερος και ο Ιλ Κάπο. Όχι στα ναρκωτικά όμως. Μ’ αυτά δεν έχει ασχοληθεί ποτέ».

Για το αν είχε προσέξει περίεργες κινήσεις:

«Δεν υπήρχε τίποτα, θα το παίρναμε χαμπάρι. Πριν φύγει ο Μάκης για το Ντουμπάι ήξερα τις δουλειές του και ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, γιατί η γυναίκα του είχε χρήματα απ’ την οικογένειά της. Ήξερα ότι η οικογένεια του Σταματιάδη είχε προβλήματα, γιατί ο πατέρας της ήταν χρόνια με εγκεφαλικό στο κρεβάτι και ο Μάκης είχε βάλει πολλά χρήματα για να συντηρήσουν τη βίλα στην Φιλοθέης. Προσπαθούσε με διάφορες δουλειές να μπορέσει να έχει το χαρτζιλίκι του και να συντηρεί και την πρώην οικογένειά του. Δεν του άρεσε να μην έχει πολλά λεφτά και αυτό ήταν το δράμα του. Αν δεν υπήρχε αυτό, ακόμα μπιρίμπα θα παίζαμε. Αν δεν έφευγε για το Ντουμπάι ,δεν θα είχε μπλέξει ούτε ο Αιμίλιος».

Για την συμπεριφορά του μετά το ταξίδι στο Ντουμπάι:

«Μετά το Ντουμπάι συνεχίσαμε να βρισκόμαστε. Στην πορεία αρχίσαμε να αραιώνουμε. Και αυτός το επεδίωκε και εγώ δεν ήθελαν να συμμετέχω σε κάποια πράγματα που έβλεπα. Για παράδειγμα όταν ταξίδεψε στο Κουρδιστάν.

Αυτά που λέω δεν ενδιαφέρουν το δικαστήριο, αλλά την κοινωνία. Σώζω υπολήψεις. Είναι τόσο μεγάλο το αδίκημα, που είναι καλό να ξέρει ο κόσμος ότι οι δύο αυτές οικογένειες ήταν υπόδειγμα. Δεν ενοχοποιώ κανέναν. Βλέπω δύο έγκλειστους στις φυλακές, ενώ τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο σπίτι της Ντίνας (σ.σ. Σταματιάδου). Μπορώ να έχω άποψη. Λέω αυτά που έχουν ενδιαφέρον και όχι αυτά που θα με στείλουν στο δικαστήριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x