Σκωτία

Κάζο για Σέλτικ!

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Ινβερνές επικράτησε στην παράταση 3-2 της Σέλτικ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του σκοτσέζικου FA Cup. Με δέκα παίκτες έπαιζαν από το 55' οι «καθολικοί».

Μπορεί η Σέλτικ να βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όμως η Ινβερνές αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, και αφού αρχικά έστειλε το ματς στην παράταση, στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του σκοτσέζικου FA Cup επικρατώντας με 3-2.

Όλα άρχισαν ιδανικά για τους «καθολικούς», με τον Βαν Ντάικ να τους δίνει το προβάδισμα μόλις στο 18'. Ωστόσο, στο 55', ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών, Κρεγκ Γκόρντον, αποδείχθηκε μοιραίος καθώς ανέτρεψε τον Γουότκινς μέσα στην περιοχή και είδε την κόκκινη κάρτα, με τον διαιτητή να δείχνει παράλληλα το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάνσεϊ που ευστόχησε και έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 96', όταν ο Οφερέ σημείωσε το 2-1, όμως η Σέλτικ έδειξε ότι ήταν ακόμη ζωντανή, με τον Γκουντιέτι να να ισοφαρίζει στο 103'.

Το παιχνίδι πλησίαζε στη λήξη του και ενώ όλα έδειχναν πέναλτι, ο Ρέιβεν, ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Ρος, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία έκανε το 3-2 στο 117', στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό και τους «καθολικούς» σπίτια τους!

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου και η Ινβερνές θα αντιμετωπίσει στην Φάλκιρκ.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x