Ισπανία

Μόνο ο Τσάβι έκλαψε (video)

Η Μπαρτσελόνα γιόρτασε το πρωτάθλημα. Η Λα Κορούνια γιατί σώθηκε (κάνοντας το θαύμα στο Καμπ Νου από 2-0 σε 2-2). Κι έτσι μόνο ο Τσάβι έφυγε δακρυσμένος στο… αντίο του. Σεντονάτες Ατλέτικο, Βαλένθια.

Τελευταία αγωνιστική ήταν στην Primera Division, προφανώς θα ‘χαμε δράματα και χαμόγελα!

Η Λα Κορούνια, λοιπόν έκανε το… θαύμα της μέσα στο «Καμπ Νου» στο αντίο του Τσάβι (ο οποίος έγινε αλλαγή και δάκρυσε)!

Διότι μπορεί η Μπαρτσελόνα να προηγήθηκε με δύο γκολ, ωστόσο η ομάδα του Λούκαθ (του άσου του ΠΑΟΚ που σκόραρε) τα ‘φερε τούμπα, έκανε μίνι άθλο και με το 2-2 που πήρε, πανηγύρισε την παραμονή της.



Και κάπως έτσι η Εϊμπάρ έμεινε με τη… γλύκα, αφού παρά τη νίκη της κόντρα στην Κόρδοβα (3-0), θα την ακολουθήσει στη δεύτερη κατηγορία, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την «Ντεπόρ». Αντιλαμβάνεται κανείς το σοκ λοιπόν των νεοφώτιστων -μετά τον ανέλπιστο βαθμό στο Καμπ Νου- οι οποίοι υποβιβάστηκαν μια χρονιά μετά την άνοδό τους…

Γρανάδα και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο βολικό 0-0, αφού και οι δύο έκαναν τη δουλειά τους. Η πρώτη έσωσε την παρτίδα με τον βαθμό της ισοπαλίας και η δεύτερη εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στο Champions League (μέσω της τρίτης θέσης).

Το άλλο εισιτήριο κατέληξε στην Βαλένθια, έστω και μέσω των προκριματικών (ως τέταρτη). Οι «νυχτερίδες» με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησαν 3-2 της Αλμερία (η οποία ακολούθησε στην Segunda τις Εϊμπάρ-Κόρδοβα) κι έτσι άφησαν από κάτω τους την Σεβίλλη που θα περιοριστεί στο Europa. Βέβαια, οι Ανδαλουσιάνοι δεν τα βάφουν… μαύρα. Γιατί παίζουν στον φετινό τελικό κι αν κατακτήσουν το τρόπαιο, τότε θα βρεθούν στο Champions League του χρόνου.



Ευρωπαία θα 'ναι τη νέα σεζόν και η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (ο οποίος ανανέωσε χθες). Οι Βάσκοι διέλυσαν 4-0 τη Βιγιαρεάλ (εξίσου στο Europa) και τερμάτισαν στην έβδομη θέση, ενώ θα διεκδικήσουν και το τρόπαιο του Κυπέλλου Ισπανίας στις 30 του μήνα (απέναντι στην Μπαρτσελόνα).


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Λεβάντε-Έλτσε 0-0

Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 4-0
(25’, 60’ Αντούριθ, 28’ Ιραόλα, 36’ Ετσεμπερία)

Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια 2-2
(5’, 59’ Μέσι - 67’ Λούκας Πέρεθ, 76’ Σαλομάο)

Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ 2-4
(42’ Μπουένο, 64’ Μορκίγιο - 20’ Βέλα, 22’ Κάστρο, 74’ Αγκιρίτσε, 75’ Ελουστόντο)

Εϊμπάρ-Κόρδοβα 3-0
(6’ Αρουαμπαρένα, 11’ Νάβας, 34’ Κάπα)

Θέλτα-Εσπανιόλ 3-2
(38’ Μάλο, 59’ Καμπράλ, 77’ Νολίτο - 24’ πεν. Γκαρθία, 48’ Στουάνι)

Αλμερία-Βαλένθια 2-3
(9’ Τόμας, 37’ Σοριάνο - 28’ Οταμέντι, 45’ Φεγκουλί, 80’ Αλκάθερ)

Μάλαγα-Σεβίλλη 1-3
(67’, 90’ Γκέρα - 53’ Ρέγες, 55’ Μπανέγα, 62’ Βιδάλ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 21:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x