Σαφή έκανε τη θέση του Εργοτέλη για τον Ούγκο Κάιπερς ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Γιώργος Τουτζάρης. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να αθετήσει το λόγο του προς την ΑΕΚ και μόνο αν η τελευταία αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Βέλγου φορ θα πωληθεί σε άλλη ομάδα. Παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή τονίζοντας πως δεν διαπραγματεύτηκε καν με τους «κιτρινόμαυρους», την πρόταση των οποίων χαρακτήρισε ο ίδιος πολύ καλή.

Όσο για τις φήμες περί εμπλοκής του Ολυμπιακού, είπε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι αλλά δεν απέκλεισε να μιλά ο ατζέντης του με τον Κάιπερς, υπενθυμίζοντας πως για να μιλήσει ο ποδοσφαιριστής με άλλη ομάδα θα πρέπει να έχει την άδεια του Εργοτέλη.

inner

Αναλυτικά, ο Γιώργος Τουντζάρης μίλησε στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Σωτήρη Ταμπάκο για:

-την άρνηση του Κάιπερς να υπογράψει στην ΑΕΚ: «Έχουμε συμφωνήσει με την ΑΕΚ εδώ και δέκα μέρες. Η ΑΕΚ δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει την υπόθεση. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και ο λόγος μας. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από τα χρήματα της ΑΕΚ, αλλά αν δεν υπογράψει ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Δεν υπάρχει λόγος να μη θέλει να πάει στην πρωταθλήτρια Ελλάδος από τη Football League. Τουλάχιστον όχι εμφανής λόγος για μας. Είναι δικό του θέμα η διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων για τον ίδιο, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλο εμπόδιο στο επίπεδο αυτό, για την ΑΕΚ».

-την προσφορά της ΑΕΚ στον παίκτη: «Από ό,τι ξέρω ο ατζέντης του δεν διαπραγματεύτηκε την πρόταση της ΑΕΚ. Αν ήταν θέμα περισσότερων χρημάτων θα το έλεγε. Απλώς απάντησε αρνητικά. Δεν τέθηκε θέμα διαπραγμάτευσης και από όσο ξέρω η πρόταση της ΑΕΚ είναι αρκετά καλή».

-το αν έχει υπάρξει επικοινωνία του Εργοτέλη με τον Κάιπερς: «Ο ποδοσφαιριστής έγινε ξαφνικά απόμακρος και είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις μαζί του. Έφυγε για διακοπές και μας ενημέρωσε ότι δεν δέχτηκε την πρόταση της ΑΕΚ».

-το αν ο Εργοτέλης θα δώσει τον παίκτη σε άλλη ομάδα, εκτός της ΑΕΚ, εφόσον δεν δεχτεί τελικά να υπογράψει στην «Ένωση»: «Όχι, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει η ΑΕΚ μόνο. Αν αποφασίσει η ΑΕΚ πως τελειώνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση, μόνο τότε. Εγώ δεν πρόκειται να αθετήσω το λόγο μου στην ΑΕΚ. Αλλά μιλάμε για υποθετικό σενάριο. Μόνο η ΑΕΚ αποφασίζει αν ο παίκτης θα προχωρήσει κάπου αλλού ή όχι. Κι επίσης για να μιλήσει ο παίκτης με άλλη ομάδα θα πρέπει να πάρει και την εξουσιοδότησή μας».

-το αν υπήρξε πρόταση από τον Ολυμπιακό ή άλλη ομάδα: «Ο μάνατζέρ του μας έχει πει ότι έχει αρκετές προτάσεις, αλλά δεν μας έχει παρουσιάσει κάποια. Ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί κάποια στιγμή, πριν την ΑΕΚ, αλλά δεν προχώρησε κάτι. Δεν κάθομαι να πω τι μου είπαν και πώς μου είπαν, δεν με ενημέρωσε ο μάνατζέρ του ότι μιλά με τον Ολυμπιακό. Μπορεί και να μιλά, αλλά εγώ δεν το ξέρω».

-το αν ζήτησε άλλη ομάδα τον Κάιπερς, πριν την ΑΕΚ: «Φυσικά και ζητήσαμε τη συγκατάθεση του παίκτη. Απορρίψαμε μια πρόταση επειδή ακριβώς ο παίκτης δεν ήθελε να πάει. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε από ποια ομάδα. Λειτουργούμε το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις».

-το μέλλον του Κάιπερς αν δεν πάει στην ΑΕΚ: «Ο Κάιπερς έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο κι αν δεν υπογράψει σε άλλη ομάδα θα προπονείται με τον Εργοτέλη».

-το πώς εντόπισε τον Κάιπερς ο Εργοτέλης: «Οφείλεται στις διασυνδέσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας μας στο Βέλγιο. Του πρότειναν τον παίκτη και φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως έχει πολλά να δώσει. Τον βοήθησε πολύ και η ομάδα να δείξει τις ικανότητές του και φτάσαμε τέλος Μαΐου να μιλάμε για σίριαλ Κάιπερς».

-το μέλλον του Εργοτέλη: «Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε με νεαρά παιδιά έχει και το ρίσκο της αποτυχίας, αλλά αποδείχτηκε πως καλά κάναμε. Η προσπάθειά μας αρχίζει με έναν καινούριο προπονητή, μιας και ο κ. Γκώνιας θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αίγυπτο. Πάλι θα έχουμε το ίδιο μοντέλο, να παράγουμε ποδόσφαιρο και να βγάλουμε νεαρά παιδιά. Ο νέος προπονητής θα είναι ο κ. Παπαβασιλείου».

TAGS: A.E.K.