Ιταλία

Μουρίνιο: «Αν υπάρχει τέλειο παράδειγμα επαγγελματισμού, είμαι εγώ - Δεν είμαι ο… Χάρι Πότερ»

O Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αφοπλιστικός στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς της Ρόμα με τη Μίλαν, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι μάγος, ενώ απάντησε στους επικριτές του.

Απασφάλισε ο Ζοσέ Μουρίνιο! Ο Πορτογάλος τεχνικός δέχεται σκληρή κριτική το τελευταίο διάστημα, ενώ μετά και τον αποκλεισμό της Ρόμα στο Coppa Italia από τη Λάτσιο, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο «Μου» παίζει το… κεφάλι του με τη Μίλαν και δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο της μετά το φινάλε της σεζόν.

Ο Μουρίνιο εμφανίστηκε με… όρεξη να απαντήσει στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τους «ροσονέρι», απαντώντας στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν δείχνει τον απαραίτητο επαγγελματισμό, ενώ υποστήριξε πως δεν είναι ο Χάρι Πότερ για να κάνει μαγικά με ένα ρόστερ χαμηλότερου επιπέδου από αυτά των ανταγωνιστών του.

«Είναι παράλογο να πρέπει να δικαιολογήσω τον εαυτό μου ότι έχασα την προπόνηση, αφού είχα συμφωνήσει τα πάντα με τον σύλλογο. Δεν έχω χάσει ποτέ αγώνα στην 23χρονη καριέρα μου. Δεν δέχομαι με κανέναν τρόπο να θιχτεί ο επαγγελματισμός και η αξιοπρέπεια μου, η καρδιά μου για αυτή τη δουλειά δεν αμφισβητείται. Αν υπάρχει τέλειο παράδειγμα επαγγελματισμού, είμαι εγώ», ανέφερε αρχικά, απαντώντας στους επικριτές του.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον αποκλεισμό από τη Λάτσιο και τα λόγια του που παρερμηνεύτηκαν για το πέναλτι που δόθηκε στην… αιώνια αντίπαλο: «Όσον αφορά τη σχέση μου με τους παίκτες, δεν κρατάω τίποτα μέσα μου. Όσο καλύτερη σχέση έχουμε, τόσο πιο ανοιχτός θα είμαι απέναντί τους. Χθες η συνάντηση ήταν δύσκολη, ειδικά για ορισμένα άτομα. Αμυντικά η ομάδα ήταν τέλεια στο ντέρμπι, δέχτηκε μόνο ένα γκολ που ξεκίνησε από λάθος μου και μετατρέψαμε ένα κόρνερ σε πέναλτι που προκάλεσε ένα 18χρονο παιδί με 55 λεπτά της Serie A. Δεν είπα ποτέ ότι δεν ήταν πέναλτι, είπα ότι είναι πέναλτι της σύγχρονης εποχής και ότι η σύγχρονη εποχή στη διαιτησία είναι κατώτερη με πριν από 20 χρόνια».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο συνέχισε, στη συνέντευξη Τύπου που κράτησε αρκετή ώρα, να αναφέρεται στο ντέρμπι με τη Λάτσιο, αλλά και στο γεγονός πως η Ρόμα δεν παίρνει εύκολα τα μεγάλα ματς, λέγοντας πως ο κόσμος έχει δίκιο να είναι απογοητευμένος: «Τα ντέρμπι που χάσαμε πάντα τα χάναμε λόγω λεπτομέρειας, κάποιου λάθους, είτε είναι διαιτητικό είτε δικό μας. Πάντα όμως το κάναμε με την αξιοπρέπεια αυτών που δίνουν τα πάντα και πάντα βγαίναμε με το κεφάλι ψηλά. Σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένοι παίκτες θα έπρεπε να είχαν δώσει περισσότερα, αλλά παρόλα αυτά τελειώσαμε το ματς όπως είδατε, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε στο τέλος. Η υπερηφάνεια του να είσαι οπαδός της Ρόμα είναι παρούσα, αλλά στο γήπεδο πρέπει να βάλεις αυτή τη στάση στα μάτια των ανθρώπων. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος για κάποια κατάσταση που για μένα είναι εκτός πλαισίου, γιατί τελικά είναι συλλογικό άθλημα και όχι ατομικό».

Ο Special One θέλησε να τονίσει στη συνέχεια πως δεν είναι… μάγος, αφού η ομάδα του έχει λιγότερη ποιότητα από τις υπόλοιπες: «Οι δυνατότητες των κορυφαίων 4 ομάδων δεν συγκρίνονται με τις δικές μας. Οι οπαδοί της Ρόμα είναι οι πιο απίστευτοι που έχω δει ποτέ, ο προπονητής λέγεται Ζοσέ Χάρι Μουρίνιο Πότερ και αυξάνει τις προσδοκίες, παλεύουμε κάτι που είναι πολύ δύσκολο και κανείς δεν θα μας πει ότι δεν μπορούμε να παλέψουμε. Είμαι προπονητής, όχι ο Χάρι Πότερ! Με τη Μίλαν θα τα δώσουμε όλα, λυπάμαι που δεν θα είμαι στον πάγκο, θα είμαι στις κερκίδες, σε έναν τόπο όπου δεν είμαι ευπρόσδεκτος, αλλά θα είμαι εκεί προσπαθώντας να κάνω τη δουλειά μου με τον τρόπο που μπορώ».

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει για τον τίτλο, που τον κατέκτησε πριν από δύο χρόνια. Προφανώς φαίνεται ότι η απόσταση των βαθμών μεταξύ τους και της Γιουβέντους και της Ίντερ είναι μια απόσταση που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί, αλλά είναι εκείνη η ομάδα εκεί, που έχασε κάποιους σημαντικούς παίκτες λόγω τραυματισμού στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, αλλά την ίδια ώρα έκανε δύο μεταγραφές για να βρει τη λύση, πήρε τον Τερατσάνο και πίσω τον Γκάμπια», κατέληξε, μιλώντας για το ματς με τη Μίλαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x