Αγγλία

Μουρίνιο: «Έχουμε κι άλλες επιλογές εκτός του Πογκμπά»

Την πρόθεσή του να μη συζητήσει για ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε άλλους συλλόγους εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο σε συνέντευξή του στο «Sky Sports».

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τοποθετήθηκε ακόμη για το αν είναι εφικτό οι «κόκκινοι διάβολοι» να φτάσουν άμεσα στα επίπεδα του παρελθόντος, κατακτώντας... σωρεία τροπαίων, ενώ ρωτήθηκε και για το ρόλο που θα έχουν τη νέα χρονιά στην ομάδα οι Ρούνεϊ και Μάτα.

«Είναι ευφυές να αντιληφθούν οι οπαδοί ότι οι εποχές και η πραγματικότητα είναι διαφορετικές. Δε νομίζω ότι είναι πιθανό να κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόσους πολλούς τίτλους στα επόμενα 20 χρόνια. Να καταφέρει, δηλαδή, ό,τι έκανε τα προηγούμενα 20 χρόνια. Οι καιροί αλλάζουν, η Πρέμιερ Λιγκ εξελίχθηκε κι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά θέλω να κάνω θετικές σκέψεις, να δώσω στους παίκτες τα κίνητρα και την αυτοπεποίθηση που είχαν οι παίκτες του παρελθόντος», ξεκαθάρισε ο Μουρίνιο για το μέλλον του συλλόγου.

Σε ερώτηση που του έγινε για το «σίριαλ» Πογκμπά, ο «special one», απάντησε: «Αρνούμαι να μιλήσω για παίκτες που ανήκουν σε άλλες ομάδες. Δε μου αρέσει να το κάνουν για παίκτες της δικής μου ομάδας, δε θα το κάνω κι εγώ για ποδοσφαιριστή άλλου συλλόγου. Εξάλλου μιλάμε για ένα μεγάλο κλαμπ, με οικονομική ισχύ που μπορεί να αγοράσει τους καλύτερους παίκτες, αλλά και να κρατήσει τους καλύτερους παίκτες του (σ.σ. αναφερόμενος στη Γιουβέντους). Ξέρουμε επίσης, ότι ενδιαφέρονται κι άλλοι σύλλογοι, αλλά δε θα το δούμε σαν κούρσα διεκδίκησης. Δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, δεν στεκόμαστε σε έναν παίκτη».

Ο «Μου» ερωτήθηκε για το αν γίνεται να χωρέσει Ρούνεϊ και Μχιταριάν στην ίδια εντεκάδα, αλλά και για το αν ο 30χρονος Άγγλος θα παραμείνει αρχηγός στην ομάδα, λέγοντας: «Ξέρω ότι σε διεθνές επίπεδο έχετε την τάση να κάνετε τα πράγματα περίπλοκα (σ.σ. αναφορά σε Εθνική Αγγλίας), αλλά στην ομάδα μου αυτά δεν ισχύουν. Είναι ο αρχηγός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα, νομίζω θα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μένα. Ξέρει ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά, αλλά δεν είναι κάτι καινούριο στην καριέρα του αυτό. Κανείς δεν του προσέφερε όσα κέρδισε στο γήπεδο».

Κλείνοντας, μίλησε και για το αν ο Χουάν Μάτα έχει θέση στη φετινή Γιουνάιτεντ, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι εδώ στην προετοιμασία και δουλεύει σκληρά. Ξέρει ότι γνωρίζω πως είναι καλός παίκτης και ότι έχει θέση στο ρόστερ. Νομίζω είναι χαρούμενος στη Γιουνάιτεντ και δε θα ζητήσει να αποχωρήσει. Το τι συνέβη στην προηγούμενή μας ομάδα (σ.σ. Τσέλσι) έχει παρεξηγηθεί . Ποτέ δε ζήτησα από το Μάτα να φύγει. Ο ίδιος ήταν δυσαρεστημένος επειδή ήθελε να παίζει σε όλα τα παιχνίδια. Έτσι, τον πουλήσαμε στη Γιουνάιτεντ. Αυτό έγινε, τίποτα παραπάνω».

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x