Αγγλία

Μουρίνιο και Μαρσιάλ «ξέραναν» την Τότεναμ!

Καθάρισε η Γιουνάιτεντ! Με τον Μουρίνιο να παρατάσσει την ομάδα του με τρεις αμυντικούς, έφερε την Τότεναμ στα μέτρα του και με το… μαγικό άγγιγμα του Μαρσιάλ (81', 1-0), άφησε στο -3 τα «σπιρούνια».

Ο τρόπος του Μουρίνιο δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά για ακόμα μία φορά και σε αυτή την περίπτωση κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Αγγλίας, την Τότεναμ, αποδείχθηκε αποτελεσματικός!

Παρά το γεγονός ότι τα «σπιρούνια» αγωνίζονταν χωρίς τον Χάρι Κέιν, ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα του με τρεις αμυντικούς στο «Ολντ Τράφορντ», αφού έπρεπε να διαχειριστεί τις δικές του απώλειες (Πογκμπά, Κάρικ, Φελαϊνί, Ιμπραΐμοβιτς, Ρόχο) και πόνταρε στην ποιότητα της μεσοεπιθετικής του γραμμής.

Τελικά, η λύση δόθηκε στο 81’ από τον παίκτη που είναι μακράν του δεύτερου ο πιο αποτελεσματικός, βάσει των λεπτών που αγωνίζεται. Ο λόγος για τον Αντονί Μαρσιάλ, που εκμεταλλεύτηκε την υποψία ευκαιρίας που του δημιούργησε ο Λουκάκου και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το τρίποντο η Γιουνάιτεντ επανήλθε στη 2η θέση του πρωταθλήματος και κυρίως άφησε στο -3 τα «σπιρούνια», που χωρίς τον Κέιν δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί μπροστά στην εστία του Ντε Χέα.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα του ματς, το πρώτο ημίχρονο θα περάσει στην ιστορία των μεταξύ τους ντέρμπι, ως ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα της ιστορίας τους, αφού πλην μιας φλύαρης υπεροχής των γηπεδούχων στο πρώτο 20λεπτο και μία τελική του Ντάιερ στο 41', που ο Ντε Χέα φρόντισε να το κάνει να μοιάζει ως μια φάση... ρουτίνας, δεν συνέβη το παραμικρό.

Στο β’ μέρος η Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε σαφώς πιο επιθετική και με μεγαλύτερη διάθεση για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα για τη νίκη. Στο 54’ ο Μικιταριάν έκανε του σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Γιορίς και στη συνέχεια ο Ντέιβις πρόλαβε να απομακρύνει πριν ο Ράσφορντ τη σπρώξει στα δίχτυα. Στο 65’ ήταν η σειρά του Βαλέντσια να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του να περνάει άουτ, ενώ στο 73’ από πλάγια θέση ο Γιορίς νίκησε τον Λουκάκου.

Στο 79’ ο Βέλγος επιθετικός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, καθώς η κεφαλιά του από τη σέντρα του Λίνγκαρντ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιορίς.

Αφού, λοιπόν, ο Βέλγος δεν μπορούσε να τη στείλει στα δίχτυα την έστρωσε στο 81’ στον Μαρσιάλ που είχε περάσει στο ματς δέκα λεπτά νωρίτερα. Ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά από γέμισμα της άμυνας και με πλασέ ο Μαρσιάλ την έστειλε στα δίχτυα υπογράφοντας τη νίκη της ομάδας του.



Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής

28/10

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 1-0
(81’ Μαρσιάλ)

Άρσεναλ-Σουόνσι (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ
Λίβερπουλ-Χάντερσφιλντ
Γουότφορντ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι
Μπόρνμουθ-Τσέλσι (19:30)

29/10

Μπράιτον-Σαουθάμπτον (15:30)
Λέστερ Έβερτον (18:00)

30/10

Μπέρνλι-Νιούκαστλ (22:00)

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Στόουκ-Λέστερ 14:30
Χάντερσφιλντ – Γουέστ Μπρομ 17:00
Νιούκαστλ – Μπόρνμουθ 17:00
Σαουθάμπτον – Μπέρνλι 17:00
Σουόνσι – Μπράιτον 17:00
Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 19:30

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 14:00
Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 16:15
Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18:30
Έβερτον – Γουότφορντ 18:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x