Αγγλία

Μουρίνιο, ο άνθρωπος των τελικών!

Ασχέτως που πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο της σεζόν για τον Πορτογάλο τεχνικό, εκείνος θα έχει την ευκαιρία σήμερα να κατακτήσει άλλο ένα τρόπαιο στην πλούσια καριέρα του.

Ασχέτως που πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο της σεζόν για τον Πορτογάλο τεχνικό, εκείνος θα έχει την ευκαιρία σήμερα να κατακτήσει ένα ακόμα τρόπαιο, το δεύτερο μετά το Charity Shield στο Μάντσεστερ, και να συνεχίσει επομένως την παράδοση που έχει στα μεγάλα ραντεβού που κρίνουν τίτλους!

Κάτι που βέβαια δεν συμβαίνει ειδικότερα μόνο στην Αγγλία αλλά και γενικότερα, σε κάθε ομάδα της οποίας τον πάγκο έχει βρεθεί! Το αποδεικνύουν οι 10 νικηφόροι τελικοί από τους συνολικά 12, καθώς και το γεγονός ότι σε κανέναν εξ αυτών δεν έχει χάσει στο 90λεπτο…

Αρχής γενομένης με την Πόρτο, ο 53χρονος πλέον τεχνικός κατάφερε, εκτός από το Κύπελλο Πορτογαλίας που κατέκτησε το 2003 κόντρα στη Λεϊρία με 1-0 (αλλά έχασε ένα χρόνο μετά, από τη Μπενφίκα στην παράταση, 2-1), να αφήσει και το στίγμα του στην Ευρώπη. Και στους δυο ευρωπαϊκούς τελικούς των «δράκων», την διετία 2003/2004, νίκησε κατά σειρά τις Σέλτικ (3-2) και Μονακό (3-0), ώστε να φτάσει στην κατάκτηση των Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και Τσάμπιονς Λιγκ με χρονική απόσταση ενός έτους!



Με την Τσέλσι, και στις δυο περιόδους του στο Λονδίνο, το Λιγκ Καπ ήταν φαίνεται ο… αγαπημένος του τίτλος! Την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου πανηγύρισε τρεις φορές, απέναντι σε Λίβερπουλ το 2005 (3-2), Άρσεναλ το 2007 (2-1) και Τότεναμ πριν από δυο χρόνια (2-0), και αύριο θα έχει την ευκαιρία να το πετύχει για 4η φορά και με διαφορετική πια ομάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x