Γενικά

Μπαλτάκος στον ΣΠΟΡ FM: «Να μας διευκολύνει ο Γιαννακόπουλος και… φεύγω χθες»!

Τονίζοντας ότι «Παναθηναϊκός δεν είναι… καλύβα», ο Δημήτρης Μπαλτάκος επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί άμεσα από τον Ερασιτέχνη, «αρκεί ο κ. Γιαννακόπουλος να μας διευκολύνει».

Την πάγια θέση του, για άμεση παραίτηση από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, επανέλαβε ο Δημήτρης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και στον Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Αφού, αρχικά, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του «τριφυλλιού» για το… γαϊτανάκι δηλώσεων με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την άσχημη εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, σχολιάζοντας την συνέντευξη του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, χθες, στο κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο, είπε: «Επειδή είμαι συμμέτοχος, αισθάνομαι πως πρέπει να απολογηθώ. Όλο αυτό που γίνεται είναι κάτι που στεναχωρεί και θλίβει τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η μόνη επικοινωνία που έχουμε… είναι επικοινωνία αρκετά λυπητερή και μη δημοσιοποιήσημη. Έχει δημιουργηθεί μια γκρίζα ζώνη. Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας»!

Στη συνέχεια, εξήγησε τι έχει συμβεί και υπάρχει αυτή η κόντρα: «Ισχύει 100% αυτό που είχα πει στον ΣΠΟΡ FM πριν λίγο καιρό. Όταν εγώ είχα κάνει αυτήν τη δήλωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανήλθε μέσω επιστολής του και ζήτησε να του δώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι τις 30 Απριλίου. Στη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του, εμείς πήγαμε για να καλωσορίσουμε τους ανθρώπους. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να τους δώσουμε όλα τα στοιχεία. Για λόγους ευγένειας, όμως, σκεφτήκαμε να τους δώσουμε όποια στοιχεία είχαμε μαζέψει, πριν την τελική παράδοση. Αυτό ερμηνεύτηκε ως προσβολή! Η πρόθεσή μας ήταν να παραδώσουμε όλα τα στοιχεία μέχρι το τέλος του μήνα».

Και πρόσθεσε, μιλώντας για την τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου, χθες: «Χθες, ο κύριος Γιαννακόπουλος επανέλαβε τη δέσμευσή του να αναλάβει όλα τα χρέη του συλλόγου, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει πρωταθλητής παντοτινός σε όλα τα σπορ! Εφόσον ο κύριος Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε, εμείς δεν έχουμε λόγο να μην παραιτηθούμε. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύβα, να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει. Υπάρχει έλεγχος από τον νόμο και το καταστατικό του συλλόγου. Χρειαζόμαστε και εμείς τα νόμιμα τα έγγραφα. Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θέλει να βάλει τα χρήματα που δικαιούται ο Ερασιτέχνης από την ΚΑΕ, είναι δικαίωμά του. Αυτό που μπορώ εγώ να κάνω είναι να ζητήσω τα παραστατικά και κάποια άλλα στοιχεία, για να μπορέσουμε να παραιτηθούμε. Θέλουμε να μας διευκολύνουν για να παραιτηθούμε. Αν ο κύριος Γιαννακόπουλος ήθελε να αναλάβει… χθες, ας μας δώσει τα στοιχεία. Δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο».

Ακολούθως, δήλωσε: «Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Το έχω ξαναπεί: Θα το εκλάβω σαν δική μου, προσωπική επιτυχία να μπει ο κ. Γιαννακόπουλος στον Ερασιτέχνη. Εγώ ανέλαβα μια διοίκηση σωτηρίας, που διαδέχθηκε μια άλλη διοίκηση σωτηρίας. Δε μπορώ να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Σκοπός μου ήταν να βρω έναν άνθρωπο να μπορεί να βάλει λεφτά, για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, που έχει ετήσιο μπάτζετ 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει αυτήν τη δυνατότητα. Θα ήθελα να φύγω, για να έρθει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να αναλάβει τον Ερασιτέχνη. Ζητάμε από τον κύριο Γιαννακόπουλο να μας δώσει τα στοιχεία, για να παραιτηθούμε»!

Για τα χρέη του Ερασιτέχνη, είπε: «Ο Ερασιτέχνης δεν λέει αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί το χρέος. Σε εσάς προσωπικά (σ.σ. στον Βασίλη Παπαθεοδώρου) είχα πει ότι θα πρέπει δημόσια να επικοινωνήσει ο Παναθηναϊκός τα πεπραγμένα. Ετοιμάζουμε συνέντευξη Τύπου, όπου θα επικοινωνήσουμε τα πάντα, για να έχουν όλη οι Παναθηναϊκοί μια εικόνα».

Για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, ξεκαθάρισε: «Θέλω να πω δημόσια: Αν έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπονόησα κάτι αρνητικό για τις διοικήσεις του 2009 και πίσω, ζητώ δημόσια συγγνώμη. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος παρέδωσε έναν σύλλογο πρωταθλητή, με μηδενικά χρέη. Ο σύλλογος απέκτησε τα όποια χρέη μετά τον Θανάση Γιαννακόπουλο. «Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος θα μείνουν στην ιστορία και στις καρδιές μας. Όχι, όμως, για τα έξι ευρωπαϊκά και τους δεκάδες τίτλους. Θα μείνουν στις ιστορία λόγω της ευπρέπειας και του ήθους τους. Αυτά σε κάνουν ηγέτη».

Για το γεγονός ότι κανένα ομαδικό σπορ δεν προκρίθηκε, φέτος, σε τελικό: «Ένας λόγος παραπάνω για να αναλάβει ο κ. Γιαννακόπουλος. Είναι κακή η χρονιά. Το πρόβλημα εντοπίζεται καθαρά στο μπάτζετ. Από εκεί έρχονται όλα τα υπόλοιπα θεμιτά και αθέμιτα. Δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω τα αθέμιτα. Υπήρχε και ένα θέμα ροής χρημάτων. Όταν έχουν προϋπολογισθεί διάφορα χρήματα από πηγές, τα οποία ξαφνικά δεν έρχονται, δημιουργείται ένα πρόβλημα. Εμείς φταίμε για το αγωνιστικό φέτος. Θέλουμε να μπει ο κ. Γιαννακόπουλος. Αρκεί να συνεργαστεί».

Αναφορικά με το γήπεδο στο Γουδή: «Το τέλειο σενάριο θέλει όλον τον Παναθηναϊκό μαζί. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει ζητήσει το ΟΑΚΑ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διάθεση από πλευράς ΚΑΕ για συστέγαση. Αν είναι τεχνικά εφικτό, δεν το γνωρίζω. Το θέλω όσον αφορά εμένα, προσωπικά. Aπό εκεί και πέρα, θα αναλάβω το κόστος, για να δεσμεύσω τον Παναθηναϊκό στο Γουδή. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερή μου επιτυχία στον σύλλογο. Για να μπορεί να έχει μέλλον ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να έχει εγκαταστάσεις. Αυτό θέλει ο κόσμος σχεδόν έναν αιώνα τώρα».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Δημήτρη Μπαλτάκου στον ΣΠΟΡ FM:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x