Super League 2

Μπαμ (Μπαμ)... και κάτω!

Με «χρυσό» σκόρερ τον Μπαμ Μπαμ, ο Απόλλωνας των δέκα παικτών επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» για την δεύτερη αγωνιστική των play-off της Football League και ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου.

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Απόλλωνας κόντρα στην ΑΕΛ, καθώς επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ του Μπαμ Μπαμ μέσα στο άδειο (λόγω τιμωρίας) «Αλκαζάρ». Έχασε πέναλτι η Λάρισα στην αρχή της αναμέτρησης. Με δέκα για σχεδόν ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι.

Ορεξάτη μπήκε η «ελαφρά ταξιαρχία» στο γήπεδο, απειλώντας για πρώτη φορά μόλις στο 3’ με κεφαλιά του Ανγκούλο, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.

Ωστόσο, αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν ήταν οι γηπεδούχοι, καθώς στο 16’ έχασαν πέναλτι. Ο Βασιλαντωνόπουλος ανέτρεψε τον Ενγκεσάν μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Ταΐρης «ψάρεψε» τον Μπόγιοβιτς και κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας πήρε και πάλι τα «ηνία» του αγώνα, απειλώντας αρχικά με σουτ του Φαρινόλα στο 19’ και, στη συνέχεια, με εκτέλεση φάουλ του Μπαμ Μπαμ στο 25’, ωστόσο το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με το πόδι στο… γκάζι και στο δεύτερο 45λεπτο και προηγήθηκαν μόλις στο 48’. Ο Λαγός με ωραία κάθετη έβγαλε μόνο του τον Μπαμ Μπαμ, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη.

Τα χαμόγελα της «ελαφράς ταξιαρχίας», όμως, «κόπηκαν» οκτώ λεπτά αργότερα, καθώς ο Φαρινόλα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ύστερα από φάουλ στον Κοντοδήμο (νωρίτερα είχε δει την πρώτη για διαμαρτυρία στη φάση του πέναλτι).

Η Λάρισα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, πίεσε για την ισοφάριση, με τον Ταΐρη να λέει αρχικά «όχι» σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντεμπεγλέρα, ενώ στη συνέχεια ο Σερτζίνιο πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

Στο 84’ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει, όμως ο Πατσιογεώργος έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Ανγκούλο.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με μία μίνι «πολιορκία» των γηπεδούχων στη μεγάλη περιοχή της «ελαφράς ταξιαρχίας», όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα να βρει νικήτρια την αθηναϊκή ομάδα.

Έτσι, ο Απόλλωνας έφτασε τους 4 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου των play-off, με την ΑΕΛ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει και άλλο τους πρωτοπόρους ΑΕΚ και Ηρακλή.


Λάρισα: Πατσιογεώργος, Καρανίκας (60’ Πίντο), Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος, Μπανούσης (83’ Ελιομάρ), Νεμπεγλέρας, Πινδώνης, Σερτζίνιο, Ενγκεσάν, Μπόγιοβιτς (70’ Γιάντσης)

Απόλλων Σμύρνης: Ταΐρης, Ψιάνος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαμ Μπαμ (76’ Σουάνης), Λαγός (71’ Τζιώρας), Φαρινόλα, Ανγκούλο, Άρσιτς (64’ Άρσιτς)


Αναλυτικά, η δεύτερη αγωνιστική των play-off:

Δευτέρα 4 Μαΐου
ΑΕΚ-Παναχαϊκή 3-0
(4’ πεν., 68’ Αραβίδης, 90’+2’ Μπακάκης)

Λάρισα-Απόλλων Σμύρνης 0-1
(48’ Μπαμ Μπαμ)

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής 0-1
(54’ Λουκίνας)

Βαθμολογία:
1) Ηρακλής 13
2) ΑΕΚ 13
3) Απόλλων Σμύρνης 4
4) Λάρισα 3
5) Ολυμπιακός Βόλου 1
6) Παναχαϊκή 0

Η επόμενη (τρίτη) αγωνιστική των play-off:

Σάββατο 9 Μαΐου
Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα (19:00)
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης (19:00)
Ηρακλής-Παναχαϊκή (19:00)


Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x