Εκτός δράσης υποχρεωτικά μέχρι την 1η Ιουνίου, μετά την ποινή 13 μηνών που του επιβλήθηκε για στοιχηματισμό σε 1.260 ματς, ο Τζόι Μπάρτον δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για κάτι που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Πιστεύω πως τουλάχιστον οι μισοί από τους παίκτες στην Αγγλία παίζουν στοίχημα. Και μπορεί να λέω και λίγους. Είναι στην κουλτούρα. Θα είχαμε, λοιπόν, τους μισούς παίκτες τιμωρημένους. Εγώ έπρεπε να τιμωρηθώ, γιατί ξεπέρασα τα όρια των κανονισμών. Όμως μάλλον η FA θεωρεί πως είμαι ο μόνος ποδοσφαιριστής που πόνταρε ποτέ σε αγώνες. Η αλήθεια είναι διαφορετική και το έχω δει με τα μάτια μου. Έβαζα στοιχήματα και για άλλους παίκτες από λογαριασμούς μου», δήλωσε ο 35χρονος μέσος.

«Εκεί που έχουμε κάνει λάθος είναι πως μπερδεύουμε τους κανόνες περί στοιχηματισμού με αυτούς για στημένα παιχνίδια. Το δεύτερο είναι λάθος και πλήττει την αξιοπιστία του αθλήματος. Το πρώτο όμως είναι αποδεκτό από πλευράς της κουλτούρας μας. Δεν είναι κακό να παίζεις στοίχημα αν το ελέγχεις. Όταν ξεφεύγει ο έλεγχος ο κόσμος ποντάρει πέρα από τις οικονομικές δυνατότητές του», κατέληξε.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ