Ισπανία

Μπάρτσα πες αλεύρι, ο Βαλβέρδε σε... παιδεύει! (video)

Η ψυχωμένη Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, που τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες, άντεξε στην ανελέητη πίεση της Μπαρτσελόνα, επικράτησε 2-1 των μπλαουγκράνα κι έβαλε... φωτιά ενόψει της ρεβάνς στο Καμπ Νου.

Στο... λάκκο του Βαλβέρδε έπεσε η Μπαρτσελόνα στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Η ψυχωμένη Μπιλμπάο, που τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες, επικράτησε 2-1 των μπλαουγκράνα και απέκτησε, έστω και ελαφρύ, προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τετάρτη (11/1) στο «Καμπ Νου».

Στο πρώτο μέρος, οι Βάσκοι ήταν το απόλυτο αφεντικό απέναντι σε μία αγνώριστη Μπάρτσα. Στο 25’, λοιπόν, ο Αντούριθ επιβεβαίωσε την υπεροχή της ομάδας του κι άνοιξε μέσα σε πανδαιμόνιο το σκορ. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, η άμυνα των Καταλανών... κοιμήθηκε, έκανε «δώρο» την κατοχή και ο Ινιάκι Γουίλιαμς... πυροβόλησε, τινάζοντας τα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για το 2-0. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα απέκτησε κάθε δικαίωμα να «φωνάζει» για τη διαιτησία.

Διότι ο ρέφερι όχι μόνο δεν είδε το εκτός φάσης χτύπημα του Αντούριθ στον Ουμτιτί, ο οποίος δεν μπορούσε να αναπνεύσει προς στιγμήν(!), χαρίζοντας την κόκκινη στον φορ της Μπιλμπάο, αλλά την ίδια στιγμή «φόρτωσε» με κάρτες τους έξαλλους μπλαουγκράνα, που ζητούσαν –δικαιολογημένα- το... κεφάλι του αντιπάλου τους. Κι όλα αυτά την ώρα που ο «άρχοντας» της αναμέτρησης είχε κλείσει τα μάτια νωρίτερα σε καθαρή ανατροπή του Νεϊμάρ μέσα στην περιοχή!

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη είτε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Βασκονία, είτε τουλάχιστον –όπως κατάφερε δηλαδή- να μετριάσει το εύρος της ήττας της ενόψει του επαναληπτικού. Στο 52’, λοιπόν, ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε... φαουλάρα (φέρει ευθύνη και ο Ιραϊθόθ που άργησε να κάνει κίνηση) και μείωσε σε 2-1, προκαλώντας μία μίνι σιγή στο «Σαν Μαμές». Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε συνέχισαν να ασκούν πίεση, η οποία έγινε ακόμα πιο ασφυκτική, όταν σωστά οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ραούλ Γκαρθία στο 74’ και λόγω της νέας κόκκινης στον Ιτουράσπε στο 81’. Η Μπάρτσα είχε κλείσει στα καρέ της την Μπιλμπάο, προσπαθούσε για την ισοφάριση, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε, με τον Μέσι να σημαδεύει το δοκάρι στο 93’!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x