Ισπανία

Ξετύλιξε το «δώρο» του Μαμαρντασβίλι ο «καυτός» Λεβαντόφσκι και... ανατροπή στην ανατροπή για την Μπαρτσελόνα

H Βαλένθια κατάφερε να το γυρίσει (1-2) στη Βαρκελώνη, όμως η αποβολή του Μαμαρντασβίλι έδωσε την ευκαιρία στον «καυτό» Λεβαντόφσκι να οδηγήσει με χατ-τρικ την Μπαρτσελόνα στη νίκη (4-2).

Νικήτρια στη ματσάρα του «Μοντζουίκ» αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα, η οποία -με ανατροπή στην ανατροπή- επικράτησε 4-2 υποδεχόμενη τη Βαλένθια στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της La Liga.

Σ' ένα ματς με βασικούς πρωταγωνιστές τους Μαμαρντασβίλι και Λεβαντόφσκι. Ο πρώτος λόγω της αποβολής του που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Καταλανών και ο δεύτερος χάρη στο χατ-τρικ που σημείωσε, οδηγώντας την ομάδα του στο «τρίποντο».

Η ομάδα του Τσάβι -στο πρώτο της παιχνίδι μετά την ανακοίνωση της παραμονής του στον πάγκο της- μπήκε καλύτερα στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 22' χάρη σε κεφαλιά του Λόπεθ από το ύψος του πέναλτι.

Ωστόσο, οι «νυχτερίδες» αντέδρασαν άμεσα. Για να συμβεί βέβαια αυτό, στο 27', χρειάστηκαν το τρομερό «δώρο» από πλευράς Τερ Στέγκεν, ο οποίος... χάρισε μέσω της γκάφας του το γκολ στον Ντούρο. Μια κακή στιγμή για τον Γερμανό πορτιέρε, τη μέρα μάλιστα που έγινε ο δεύτερος μη Ισπανός με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Η ολική ανατροπή (1-2), η πρώτη εκ των δύο στον αγώνα, ήρθε στο 38' με την εκτέλεση πέναλτι του Πεπέλου, ύστερα από την ανατροπή του Γκονζάλες από τον Αραούχο.

Έτσι, η Βαλένθια κατάφερε να έχει ανατρέψει το εις βάρος της σκορ πριν το ημίχρονο. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις αυτού είδε τον Μαμαρντασβίλι να αποβάλεται με απευθείας κόκκινη, μέσω εξέτασης της φάσης στο VAR, καθώς ο Γεωργιανός πορτιέρε χρησιμοποίησε το χέρι του εκτός περιοχής στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Γιαμάλ.

Από ένα σοβαρό λάθος, λοιπόν, για κάθε τερματοφύλακα. Εκείνο, βέβαια, του Μαμαρντασβίλι άνοιξε τον δρόμο στην Μπαρτσελόνα και στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος ανέλαβε δράση.

Τα δύο πρώτα γκολ του Πολωνού φορ -στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49') και στην τελική ευθεία (82')- σημειώθηκαν με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Για να έρθει ο ίδιος και να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90'+3'.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα διατηρήθηκε στο τέλος της αγωνιστικής στη δεύτερη θέση και στο +2 από την Τζιρόνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν το Μ. Σάββατο (4/5, 19:30) «τελικό» στην έδρα της δεύτερης. Υπενθυμίζεται ότι η 2η θέση εξασφαλίζει και τη συμμετοχή στο ισπανικό Σούπερ Καπ.

Από την άλλη, η Βαλένθια έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ούσα στο -2 από την 7η Μπέτις.

Η βαθμολογία:

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια: 4-2

To πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Παρασκευή 26/4

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(29' Γκιουλέρ)

Σάββατο 27/4

Λας Πάλμας-Τζιρόνα 0-2
(26' Λόπεθ, 57' Ντόβμπικ)

Αλμερία-Χετάφε 1-3
(41' Λοθάνο - 27', 48' Γκρινγουντ, 61' Μάτα)

Αλαβές-Θέλτα 3-0
(48' Σιμεόνε, 54' Τζουρίντι, 86' Μπεναβίδες)

Ατλέτικο-Μπιλμπάο 3-1
(15' Ντε Πολ, 52' Κορέα, 80' αυτ. Σιμόν - 45' Γουίλιαμς)

Κυριακή 28/4

Κάντιθ-Μαγιόρκα 1-1
(59' αυτ. Μασκαρέλ - 12' Μούριτσι)

Γρανάδα-Οσασούνα 3-0
(29' Πελίστρι, 48' Ουζούνι, 90'+4' Μπογέ)

Βιγιαρεάλ-Βαγιεκάνο 3-0
(18', 74' Σόρλοθ, 69' Μοσκέρα)

Μπέτις-Σεβίλλη 1-1
(38' πεν. Ίσκο - 56' Σάλας)

Δευτέρα 29/4

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 3-2
(22' Λόπεθ, 49', 82', 90'+3' Λεβαντόφσκι - 27' Ντούρο, 38' πεν. Πεπέλου)

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Παρασκευή 3/5
Χετάφε-Μπιλμπάο

Σάββατο 4/5
Σοσιεδάδ-Λας Πάλμας
Ρεάλ Μαδρίτης-Κάντιθ
Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα
Μαγιόρκα-Ατλέτικο

Κυριακή 5/5
Οσασούνα-Μπέτις
Θέλτα-Βιγιαρεάλ
Βαλένθια-Αλαβές
Ράγιο Βαγιεκάνο-Αλμερία
Σεβίλλη-Γρανάδα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x