Αναλυτικά, όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή "Επίθεση από τα μπακ" με τον Σωτήρη Ταμπάκο:

Για την κλήρωση της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020: «Αυτό που έχει σημασία είναι η κατάσταση που θα βρισκόμαστε. Μέχρι τότε είναι μεγάλο το χρονικό περιθώριο. Το πρώτο μέλημα είναι να τελειώνουμε με το θέμα της έδρας της Εθνικής».

Για την επιλογή του Παγκρήτιου Σταδίου για έδρα: «Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Πρέπει 120 μέρες πριν τα ματς να δηλώσουμε την έδρα. Οτιδήποτε χρειαστεί να γίνει για να πάρουμε το τελικό οκ πρέπει να γίνει. Να δούμε τι μπορεί να γίνει και αν συμφέρει. Είμαστε εδώ για αυτό. Είχαμε πει από την αρχή για Ηράκλειο και Τούμπα. Από τη στιγμή που υπάρχουν θέματα για τη Θεσσαλονίκη, δεν θέλουμε να πιέζουμε καταστάσεις. Η Εθνική ομάδα πρέπει να πάει εκεί που θα έχει τον κόσμο μαζί, τη θετική του ενέργεια και όλα τα καλά που μπορεί να προσφέρει η Κρήτη. Είναι ιδανική λύση αυτή την στιγμή το Παγκρήτιο. Μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία το γήπεδο και ο κόσμος, που δεν θα βρούμε αλλού».

Για τα ματς που έδωσε η Εθνική στο ΟΑΚΑ: «Σαν ποδοσφαιριστής, ποτέ δεν μου άρεσε να παίζω στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορώ να μιλήσω για την απόφαση να παίξει εκεί η Εθνική, είχε παρθεί πριν βρεθώ σε αυτή τη θέση. Το χειρίστηκαν άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή ήξεραν καλύτερα τις συνθήκες. Η Εθνική πρέπει να αποκτήσει σταθερή έδρα και αυτή τη στιγμή το Παγκρήτιο είναι ιδανικό. Πρέπει να κοιτάζουμε όλα τα πλεονεκτήματα που μας δίνει μια έδρα και όχι τη μία μόνο πλευρά. Σημασία έχει το συμφέρον της Εθνικής».

Για τις επιτυχίες που είχαν έρθει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»: «Εκ του αποτελέσματος, οι επιτυχίες έρχονται από τους παίκτες όχι από το γήπεδο. Το γήπεδο μπορεί να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, αλλά αν δεν είσαι καλά δεν έχει σημασία. Ας κοιτάξουμε να είμαστε καλά και το γήπεδο θα οριστικοποιηθεί. Να βελτιωθούμε για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Όλα τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ αυτό έχουν ως προτεραιότητα».

Για τις ενέργειες που θα γίνουν στις μικρότερες Εθνικές ομάδες: «Θέλει πολλή δουλειά. Είναι πολύ δύσκολο, ειδικά στις κατηγορίες Ελπίδων και Νέων. Χρειάζεται ανασύνταξη, να στελεχωθεί από ανθρώπους που θα τη βελτιώσουν. Να υπάρχει μια ενιαία γραμμή στους προπονητές όλων των κατηγοριών, τους γυμναστές. Δεν είναι εύκολο για εμένα. Όλες οι κατηγορίες πρέπει να στελεχωθούν από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα το όραμα που υπάρχει. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και να γίνουμε ευέλικτοι σε πράγματα που κολλάνε και μας κρατάνε πίσω».

Για το αν έχουν γίνει συζητήσεις με ποδοσφαιριστές από την Εθνική του 2004 ή με άλλους παλιούς παίκτες: «Δεν έχουν γίνει συζητήσεις. Έχω στο μυαλό μου κάποια πράγματα. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά από συζητήσεις με την ομοσπονδία».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία: «Δεν θα πούμε εμείς πώς θα προπονηθεί η ομάδα, αλλά θα αποφασίσουμε για κάποια πρακτικά πράγματα, όπως το να ακολουθεί ο ένας προπονητής τον άλλο για να υπάρχει μια κοινή γραμμή και συνέχεια στους ποδοσφαιριστές. Ένας παίκτης δεν υπάρχει μόνο αγωνιστικά, αλλά και ως χαρακτήρας».

Για το ότι οι επιτυχίες της Εθνικής ήρθαν με αμυντικογενές σύστημα και ότι αυτό άλλαξε στην πορεία: «Ένα μερίδιο ευθύνης το έχουν και οι δημοσιογράφοι. Έλεγαν ότι η Εθνική ομάδα δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μέχρι που ήρθε η επιτυχία έλεγαν “τι να πάμε να δούμε, το 1-0”. Όταν ήθελαν να αλλάξει στιλ η Εθνική, είδαν ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δεν λέω ότι πρέπει να παίξουμε αμυντικά, όμως αυτό είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο, να κρατήσεις το μηδέν πίσω. Οι επιτυχίες έρχονται με αυτό που μπορείς, όχι με αυτό που θες να παίξεις. Όλες οι Εθνικές ομάδες θα κάνουν κοιλιά κάποια στιγμή. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε το περιθώριο να κάνουμε μεγαλύτερη κοιλιά. Βλέπουμε ήδη πως αρχίζουν να δυσκολεύουν και οι κληρώσεις. Πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν και να χτίσουμε ξανά. Αν δεν έρθει η επιτυχία τώρα, θα ζήσουμε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Θα πρέπει να βγάλουμε το "εγώ" μας και να βάλουμε το "εμείς", για να επιστρέψει η Εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή ότι μπορεί. Το μόνο που λείπει είναι η νοοτροπία. Αν αλλάξει αυτό, θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα», κατέληξε.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ