Stoiximan Super League

Μπέντο γιατί αδικείς την ομάδα σου;

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το διπλό του Ολυμπιακού στο Περιστέρι αλλά και το πρόβλημα στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Περιστέρι, κατακτώντας τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μια δύσκολη έδρα. Είναι από τις νίκες που μετρούν πολύ στην προσπάθεια μιας ομάδας για την κατάκτηση του τίτλου και με τη νίκη τους επί του Ατρομήτου, οι «ερυθρόλευκοι» αυξάνουν την πίεση στους δύο «δικέφαλους» που κοντράρονται απόψε στην Τούμπα.

Σίγουρα οι πειραιώτες έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από το τρίποντο που πήραν αλλά απ’ την άλλη υπάρχουν σημαντικά θέματα για κάποιες βασικές επιλογές του Πάουλο Μπέντο. Αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Σιόβα καλό θα είναι να καταλάβει πως τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορεί κανείς να τα «λύνει στην πλάτη του Ολυμπιακού». Δε γίνεται να παρουσιάζουν (ξανά) τέτοια εικόνα οι δύο στόπερ των πειραιωτών («έφαγαν» πάνω από πέντε φάσεις στην πλάτη τους) κι επειδή το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την ομάδα του λιμανιού να καλύπτονται όλα από την κατάκτηση των τριών πόντων. Μποτία και Ντα Κόστα ήταν σε…άλλο γήπεδο και ο Ολυμπιακός βρέθηκε εκτεθειμένος σε αρκετές περιπτώσεις. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η κατάσταση ήταν απερίγραπτη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ταλαιπωρήθηκαν και από την αριστερή τους πλευρά, εκεί που ο Μπέντο επέλεξε και πάλι τον Ρέτσο για να καλύψει την απουσία του Ντε Λα Μπέγια.

Ας δούμε όμως για ποιο λόγο ο Μπέντο άφησε εκτός του Σιόβα, μετά την καλή απόδοση που είχε ο Έλληνας στόπερ στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Τι κατάλαβε λοιπόν ο Πορτογάλος τεχνικός που άφησε εκτός τον Σιόβα; Σε κάθε εκτός έδρας ματς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πρόβλημα στα στόπερ, ο Μπέντο όμως ανένδοτος. Πρέπει να παίξουν όλοι εκτός του Σιόβα. Η κατάσταση έχει μάλλον φτάσει στο απροχώρητο και το ερώτημα που γεννάται είναι αν ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέπει ότι ο Ισπανός και ο Μαροκινός ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Γιατί αν αυτό πιστεύει ο Μπέντο τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Δε γίνεται σε κάθε παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» να δέχονται τόσο μεγάλο αριθμό φάσεων με παιχνίδι στην «πλάτη» των δύο κεντρικών αμυντικών και ο Μπέντο να επιμένει σε Μποτία και Ντα Κόστα. Πρώτα απ’ όλα ο 47χρονος τεχνικός αδικεί την ίδια του την ομάδα και όσο επιμένει ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλα «θέματα» στο κέντρο της άμυνας του.

Ο Μπέντο επέλεξε και πάλι τον Ρέτσο για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, προκειμένου να καλύψει την απουσία του Ντε Λα Μπέγια. Ο Ρέτσος είναι στόπερ και όχι αριστερό μπακ. Ο Βιάνα το ίδιο και είναι πασιφανές ότι με αυτές τις δύο επιλογές ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος βρήκε χώρους από την πλευρά του Ρέτσου και απείλησε τον Ολυμπιακό. Ο Ντε Λα Μπέγια είναι τραυματίας και δεν μπορεί να παίξει , αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αριστερό μπακ, τον Τσιμίκα. Τον οποίο χρησιμοποίησε ο Μπέντο στη Λάρισα κι έκτοτε «αγνοούνται τα ίχνη του». Σίγουρα ο νεαρός αριστερός μπακ δεν είχε…ενθουσιάσει με την απόδοση του στο ματς με τους Θεσσαλούς, αλλά δεν είχε και την εικόνα του Βιάνα στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ. Τέλειωσε ένας παίκτης επειδή δεν πήγε καλά σ’ ένα παιχνίδι;

Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και αυτό είναι επίσης κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει ο Πάουλο Μπέντο. Η μεγάλη διαφορά που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στα εντός με τα εκτός έδρας παχνίδια τους είναι ένα σοβαρό ζήτημα για τον Πορτογάλο τεχνικό. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός ούτε στο Περιστέρι, όπως δεν ήταν καλός ούτε στη Λάρισα όπου μάλιστα έχασε το ματς. Ν’ αναρωτηθούμε για το τέλος, για ποιο λόγο ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκανε και τρίτη αλλαγή. Ούτε καν στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x