Πορτογαλία

«Πέταξε» στο νταμπλ η Μπενφίκα

Έστω και χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου στη σύνθεσή της, η Μπενφίκα νίκησε 2-0 την Γκιμαράες στον τελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου στη Μαδέιρα και έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ τη φετινή περίοδο.

Η Μπενφίκα, χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου στη σύνθεσή της, αφού ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έμεινε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στον πάγκο, νίκησε 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο την Γκιμαράες στον τελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου που διεξήχθη στο γήπεδο της Νασιονάλ στη Μαδέιρα και κατέκτησε το νταμπλ, φτάνοντας τα 11 στην ιστορία. Παράλληλα, οι «αετοί» της Λισαβόνας έφτασαν τα 29 τρόπαια στο θεσμό και τους 78 συνολικά εγχώριους τίτλους στην ιβηρική χώρα, έχοντας τους περισσότερους από όλες στις ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις και πιστοποιώντας την κυριαρχία της την τελευταία πενταετία, χάνοντας μόνο το Λιγκ Καπ το 2016-2017.

Οι παίκτες του Ρουί Βιτόρια δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο να βρουν τις λύσεις στην άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο μέρος, όμως, το γκολ του Ραούλ Χιμένεζ στο 48’ έδωσε το έναυσμα για το «ξέσπασμα» των Λουζιτανών που έφτασαν στο 53΄ στο 2-0 με τον Σάλβιο. Εκεί, η Μπενφίκα χαλάρωσε και έδωσε την ευκαιρία στον Ζούνγκου να μειώσει σε 2-1 στο 78’, χωρίς να αλλάξει κάτι στα υπόλοιπα 17’.

Πάντως, η Γκιμαράες είχε εξασφαλίσει από καιρό τη συμμετοχή της στο επόμενο Europa League, μέσω της τέταρτης θέσης της Superliga.

Αναγκαστικά ως αλλαγή μπήκε ο Ανδρέας Σάμαρης στο 24’ στη θέση του τραυματία Φέισα.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Νέλσον Σεμέδο, Λουϊζάο, Λίντελοφ, Γκριμάλντο, Φέισα (24’ Σάμαρης), Σάλβιο, Πίτσι, Τσέρβι (82’ Ράφα Σίλβα), Ραούλ Χιμένεζ, Ζόνας (90’ Φιλίπε Αουγκούστο)

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ: Μιγκέλ Σίλβα, Γκασπάρ, Ζόσουε, Πέδρο Ενρίκε, Ραφίνια, Ουρτάδο (46’ Σελίς), Μιράντα, Ερνάνι (64’ Στούργκεον), Ζούνγκου, Μαρέγκα, Κόναν (57’ Τεξέιρα)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x