Αγγλία

Μπενίτεθ: «Είναι υποχρέωσή μου η άνοδος»

Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε δηλώσεις ενόψει της έναρξης της Championship, επισημαίνοντας πως θεωρεί πρόκληση και ταυτόχρονα υποχρέωσή του ανεβάσει τη Νιούκαστλ στα «σαλόνια» της Premier League.

Η Νιούκαστλ αποτελεί ένα εκ των φαβορί για την άνοδο στην Premier League, και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από πως έχει κινηθεί στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Συγκεκριμένα, οι «καρακάξες» έχουν ξοδέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή τους, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν στοχεύουν σε τίποτα πέρα από την άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα διαρκείας της Νιούκαστλ έχουν ξεπεράσει τα 30.000.

Σήμερα, ανοίγει η αυλαία της Championship με τη Νιούκαστλ να αγωνίζεται στη δύσκολη έδρα της Φούλαμ. Ο Ράφα Μπενίτεθ τοποθετήθηκε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος: «Θέλω την άνοδο φέτος, ξέρω ότι θα είναι μια πιεστική χρονιά, αλλά έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, παράλληλα, συμπλήρωσε: «Έχουμε αλλάξει την ατμόσφαιρα και το κλίμα στην ομάδα. Δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση και μπορούμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα, αρχής γενομένης από το ματς με τη Φούλαμ».

Επίσης, ο 56χρονος τεχνικός υπογράμμισε: «Δεν είμαι σε καμία περίπτωση εφησυχασμένος, γιατί όταν παρέμεινα στην ομάδα έθεσα ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την άνοδο. Είναι μια πρόκληση, αλλά και υποχρέωσή μου».

Επιμέλεια: Μάριος Δεριζιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x