Stoiximan Super League

Μπέος: «Στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Β. δεν υπήρχε κατάθεση παίκτη ή προπονητή, τώρα υπάρχει»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον προ ολίγων ετών υποβιβασμό του Ολυμπιακού Β. με αφορμή την υπόθεση Ολυμπιακού και Ατρομήτου. Τι είπε για την πιθανή επανέναρξη στη Super League.

Στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος.

Μίλησε για το ενδεχόμενο επανέναρξης της Super League, που έχει διακοπεί λόγω του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφασίσει η Κυβέρνηση.

«Αν το αποφασίσουν οι παράγοντες θα είναι καταστροφή. Πρέπει να το αποφασίσει η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού ποδοσφαίρου για να απαλλαγούν οι ομάδες από τα συμβόλαια. Αν γίνει αυτό δεν θα μπορέσει κανένας ποδοσφαιριστής να διεκδικήσει ούτε ευρώ από τον Μάρτιο και μετά, δεν λέμε για πριν που υπήρχε δράση», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να μιλήσει για την εισήγηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας για υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρομήτου, καθώς έχει εμπειρία από την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, που είχε υποβιβαστεί το 2011. «Μπορεί να είμαστε στα μαχαίρια, αλλά δεν θέλω να πω καμία λέξη, θετική ή αρνητική. Θετική δεν θα έλεγα ποτέ ούτως ή άλλως. Πείτε μου μια κατάθεση παίκτη ή προπονητή κατά του Ολυμπιακού Βόλου τότε. Τώρα υπάρχουν», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το αν πιστεύει ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση στη Super League: «Λάθος άνθρωπο ρωτάτε. Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει. Αν το αποφασίσουν οι παράγοντες θα είναι καταστροφή. Πρέπει να το αποφασίσει η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού ποδοσφαίρου για να απαλλαγούν οι ομάδες από τα συμβόλαια. Αν γίνει αυτό δεν θα μπορέσει κανένας ποδοσφαιριστής να διεκδικήσει ούτε ευρώ από τον Μάρτιο και μετά, δεν λέμε για πριν που υπήρχε δράση. Πρέπει η Λίγκα να το αποφασίσει με μέτρα ασφαλείας. Πρέπει η κάθε ομάδα να έρθει σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές για τους δύο μήνες που δεν υπήρξε δράση. Διαφορετικά θα υπάρξει μπάχαλο. Ελπίζω και πιστεύω να μην υπάρξει μπάχαλο. Πρέπει να περάσουν από τεστ οι αθλητές για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο το σήμερα, πρέπει να δούμε και το αύριο».

-τον τότε υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, την προσφυγή του συλλόγου στο CAS και την τωρινή περίπτωση Ολυμπιακού και Ατρομήτου: «Ήσασταν μέσα σε αυτούς που ανέφερε ο φίλος σας ο… Αλέκος ο Κούγιας. Διαλαλούσατε ότι υπάρχει προστατευόμενος μάρτυρας. Υπήρχε μαϊμού μάρτυρας. Νομίζω ότι πήγαμε, αλλά το αποσύραμε λόγω οικονομικών δυσχερειών. Είναι γνωστό ότι δεν λέμε καλημέρα με τον Μαρινάκη. Παρά ταύτα θα μου επιτρέψετε να μην πάρω θέση για την υπόθεση, επειδή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Μπορεί να είμαστε στα μαχαίρια, αλλά δεν θέλω να πω καμία λέξη, θετική ή αρνητική. Θετική δεν θα έλεγα ποτέ ούτως ή άλλως. Πείτε μου μια κατάθεση παίκτη ή προπονητή κατά του Ολυμπιακού Βόλου τότε. Τώρα υπάρχουν.

Ο κ. Κούγιας μια τα λέει έτσι, την άλλη αλλιώς. Πάει κάνει μια κατάθεση, μετά την αλλάζει, την αλλάζει ξανά. Πέντε διαφορετικές καταθέσεις έχει δώσει. Τυλίξαν πέντε ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί τότε, μεταξύ αυτών κι εγώ, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία. Λόγω ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που υπήρχε. Ποτέ μου δεν άλλαξα εγώ την κατάθεση μου για τον κ. Πατέρα. Οι καταθέσεις και οι δηλώσεις του κ. Κούγια χρίζουν ψυχιατρικής εξετάσεις. Τις βλέπεις και μετά παίρνεις… χαπάκια
».

-το αν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης: «Είμαι υπέρ δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Δεν είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης, αλλά δεν είμαι και κατά. Είμαι και υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά πρέπει να μπει μέσα και η Β’ Εθνική. Στη Β’ Εθνική τι νόημα έχουν τα play out; Αφού οι δύο ομάδες ουσιαστικά πέφτουν κατευθείαν. Για να βγάλουμε κανένα χαρτζιλίκι; Για να παίζουν… χάντμπολ;»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x