Champions League

Μπέριος στον ΣΠΟΡ FM: «Δύσκολα δέχεται γκολ η Βίντι – Υπέρ της ΑΕΚ οι πιθανότητες»

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, που πλέον αγωνίζεται στην Ουγγαρία και την Κισβάρντα, ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FΜ το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ, Βίντι.

Μετά από έξι χρόνια στο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Θοδωρής Μπέριος αγωνίζεται από φέτος στην ουγγρική Κισβάρντα. Ο 29χρονος αμυντικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Κωσταβάρα για την αντίπαλο της ΑΕΚ στα play-off του Champions League, Βίντι.

Ο Θοδωρής Μπέριος αντιμετώπισε τη Βίντι στην πρώτη αγωνιστικής της νέας σεζόν για το ουγγρικό πρωτάθλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου της ΑΕΚ και το τι πρέπει να προσέξει η Ένωση.

Επιπλέον μίλησε και για την προσαρμογή του στην Ουγγαρία και τη νέα του ομάδα, Κισβάρντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Μπέριου στον Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την νέα ομάδα του, την Κισβάρντα: «Είναι μία πόλη 300 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη. Είναι κάτι καινούριο που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι νεοφώτιστη ομάδα στην πρώτη κατηγορία, έφτιαξε καινούριο γήπεδο και έχει νέες εγκαταστάσεις. Ποδοσφαιρικά, πάντως, ακόμα ψάχνει να βρει την χημεία της σαν ομάδα. Δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά όπως λένε, κάθε αρχή και δύσκολη».

Για την προσαρμογή του: «Είναι μια καινούρια χώρα για μένα, διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού, το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Έχουμε συνηθίσει να το κάνουμε αυτό, άρα δεν ήθελα και πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ. Όσο για την παρέα έχω τον Ίλιτς Μπράνα που ήμασταν μαζί στα Γιάννενα».

Για το προφίλ της Βίντι: «Έτυχε να παίξουμε την πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Βίντι, αν κι εμείς σε αυτό το παιχνίδι είχαμε πέναλτι και απευθείας κόκκινη στο 10ο λεπτό, οπότε δεν είναι εντελώς αντιπροσωπευτική εικόνα από αυτό το παιχνίδι, όταν παίζει με δέκα παίκτες από το 10’.Την έχω παρακολουθήσει τη Βίντι και με την Λουντογκόρετς και με την Μάλμε. Είναι μία ομάδα που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, έχει πολύ καλή αμυντική τακτική. Έχει έναν Σέρβο προπονητή, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός στο να στήνει την ομάδα και έτσι και πέρασε. Δεν νομίζω ότι η Βίντι ήταν καλύτερη ομάδα από την Λουντογκόρετς, απλά ήταν πολύ καλά στημένη τακτικά και πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Συνήθως παίζει κλειστή άμυνα και βγαίνει στην κόντρα».

Για τον προπονητή της Βίντι, Μάρκο Νίκολιτς: «Είναι πολύ καλός. Όλοι λένε ότι η Βίντι είναι ομάδα προπονητή. Ο Ίλιτς Μπράνα έτυχε να τον έχει προπονητή στη Σερβία αρκετά χρόνια κι έτσι έχουμε μιλήσει για εκείνον και μου έχει πει τον τρόπο που σκέφτεται και πώς κατεβάζει την ομάδα στα παιχνίδια. Του αρέσει πάρα πολύ η τακτική. Κατάφερε και απέκλεισε τη Λουντογκόρετς που λένε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Βίντι, οπότε η ΑΕΚ πρέπει να προσέχει το ίδιο. Για μένα οι πιθανότητες είναι υπέρ της ΑΕΚ, όπως έχω δει την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα γίνονται. Πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ γιατί έχουν πολύ καλή αντεπίθεση και στημένες φάσεις».

Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης που πρέπει να περιορίσει η ΑΕΚ: «Σέντερ φορ είναι ο Σέποβιτς, παλιός γνώριμος από τον Ολυμπιακό και είναι και ο Λάζοβιτς που είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι πολύ έξυπνος, συνήθως από εκείνον περνάει όλο το παιχνίδι της Βίντι. Αυτός βγάζει ασίστ. Αυτοί οι δύο είναι παίκτες κλειδιά».

Για τους στόχους της Κισβάρντα για τη νέα σεζόν: «Πρώτος και κυριότερος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα έχει καινούριο γήπεδο και εγκαταστάσεις. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος θέλει να κάνει κάτι καλό».

Για τις ελληνικές ομάδες κόντρα σε κλειστές άμυνες: «Μας αρέσει να μην είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, συνήθως κόντρα σε ομάδες του εξωτερικού. Συνήθως προσπαθούμε να βγαίνουμε στην κόντρα. Όταν έχεις τη μπάλα και τη χάνεις δημιουργούνται πολύ καλές προϋποθέσεις για τον αντίπαλο. Όταν κάνεις οργανωμένη επίθεση είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις κλειστές άμυνες. Πρέπει να έχεις πολύ ταλαντούχους παίκτες. Η ΑΕΚ έχει αυτή την ποιότητα. Μπορεί να διασπάσει αυτή την ομάδα. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της».

Για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ακάθεκτος από πέρυσι, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Καλά δουλεμένη. Δείχνει ότι κινείται στο ίδιο μοτίβο. Βλέπω μεγάλη διαφορά στον Ολυμπιακό. Πέρυσι βλέπαμε μια ομάδα που δεν είχε πλάνο, δίχως αρχή και τέλος. Τώρα είδαμε μια άλλη ομάδα στα ματς κόντρα στη Λουκέρνη, είδαμε έναν Ολυμπιακό ανταγωνιστικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x