Αγγλία

Μπλεξίματα με την εφορία για Ρούνεϊ και Σαουθγκέιτ

Ο προπονητής και ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας «πιάστηκαν στα δίχτυα» της εφορίας για συμμετοχή σε εταιρείες που τους επέτρεπαν να παίρνουν φοροαπαλλαγές.

Σε κακό «φεγγάρι» βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα ο Γουέιν Ρούνεϊ. Μετά την κριτική για τις κακές του εμφανίσεις με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εθνική και την απώλεια της θέσης του στη βασική ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων», ο 30χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομη φοροαποφυγή.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, η Εφορία της Αγγλίας (Revenue and Customs) πιστεύει ότι οφείλει ένα ποσό που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όντας ο βασικός επενδυτής σε μια εταιρεία η οποία επέτρεπε την «απόκρυψη» εισοδημάτων από το κράτος. Αυτό το επενδυτικό σχήμα, ονόματι Invicta 43, αγόρασε για λογαριασμό 225 εύπορων πελατών της τα δικαιώματα δύο ταινιών του Χόλιγουντ και ύστερα έπαιρνε φοροαπαλλαγές για λογαριασμό των εταίρων, για το αρχικό πόσο της αγοράς.

Ο αρχηγός της όμως, δεν είναι ο μόνος στην εθνικής Αγγλίας που έχει… θέματα με την εφορία, καθώς και ο προπονητής της, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είχε επενδύσει σε αντίστοιχη εταιρεία με τον Ρούνεϊ, όπως αναφέρει η Sun. H εταιρεία Ingenious, η οποία συνέβαλε στη χρηματοδότηση ταινιών όπως το «Avatar» και η «Ζωή του Πι», εξασφαλίζοντας παράλληλα φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους 620 εκατομμυρίων λιρών για τους επενδυτές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Γκάρι Λίνεκερ, αλλά και ο σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η αποχώρηση του Σαμ Αλαρντάις από των πάγκο των λιονταριών (λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς), άνοιξε για τα καλά τους «ασκούς του Αιόλου» για το αγγλικό ποδόσφαιρο….

Επιμέλεια: Αποστόλης Πούλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x