Ελλάδα

«Μπλόκο» Ολυμπιακού στη… μείωση

Την αντίθεση του Ολυμπιακού βρίσκει το σχέδιο μείωσης των ομάδων της Super League σε 14 από τη μεθεπόμενη σεζόν. Επεισόδιο Γκιρτζίκη στο ΔΣ της ΕΠΟ και αλλαγή στον κανονισμό για χειραγώγηση ματς.

Εμπόδια στην προαναγγελθείσα μείωση των ομάδων της Super League από 16 (που θα είναι την επόμενη σεζόν) σε 14 (από τη μεθεπόμενη) υψώνει ο Ολυμπιακός. Ο αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης, στο χθεσινό ΔΣ της ΕΠΟ τόνισε πως το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί από τη Super League και κατόπιν να τεθεί επί τάπητος στην ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ζήτησε απάντηση από τη λίγκα μέχρι τις 10 Ιουνίου. Πάντως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δείχνει αντίθετος σε αυτή την προοπτική, φαίνεται πως δύσκολα θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση για τη σεζόν 2016/17.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΕΠΟ ήταν αρκετά επεισοδιακό, καθώς υπήρξε έντονη φραστική διένεξη μεταξύ του Γιώργου Γκιρτζίκη και του αναπληρωτή προέδρου, Γιώργου Βούρβαχη, με αφορμή τη μη υπερψήφιση των έργων συντήρησης στον Άγιο Κοσμά από τον τελευταίο.

Οι τρεις θα γίνουν… ένας

Εξάλλου, η ΕΠΟ προχωρά στην αλλαγή του άρθρου του πειθαρχικού κώδικα για τα χειραγωγημένα ματς. Ο υπάρχων κανονισμός αναφέρει πως για να θεωρηθεί μία ομάδα υπαίτια για χειραγώγηση αγώνα πρέπει να εμπλέκονται σε αυτή τουλάχιστον τρεις παίκτες, κάτι που δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό της FIFA ή της UEFA. Όλα δείχνουν πως στη γενική συνέλευση του Ιουνίου η διάταξη θα «διορθωθεί» και θα αρκεί η συμμετοχή έστω κι ενός παίκτη για να θεωρείται υπαίτια η ομάδα για χειραγώγηση αγώνα, ενώ πιθανώς να υπάρχει πρόβλεψη για εμπλοκή παραγόντων και διαιτητών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x